Vraag & Antwoord

Anders (software)

Word bestanden niet leesbaar na recover my files proggie

Anoniem
casinowit
8 antwoorden
 • Omdat mijn computer gecrasht was, was ik al m'n bestanden kwijt maar nadat ik windows vista opnieuw had geinstalleerd ben ik er in geslaagd om belangrijke word bestanden terug te krijgen met een recovery programma recover my files

  Maar als ik het Word-bestand dan open krijg ik in word eerst het bericht 'Bestandsconversie' en moet dan uit een 'Text-codering' kiezen ik heb ze allemaal al geprobeert maar als ik dan op ok klik krijg ik pagina's met allemaal 'blokjes' en andere rare tekentjes.

  Weten jullie hoe ik het Text-bestand op een 'normale' manier kan bekijken?
 • Waarschijnlijk niet. Dat je de files terughaalt, geeft geen garantie dat ze volledig of onbeschadigd zijn. Als de crash veroorzaakt is door een defecte harddisk, kun je het helemaal wel vergeten.
 • nee HD was goed , sommige teruggehaalde word doc ook maar lees er wel meer over met googlen maar NIET de juiste oplossing
 • Had je dan die nieuwe installatie gepleegd door die partitie eerst te formateren?

  En daarna het recovery tooltje gebruikt?
 • ja maar dat kan ook ivm vista ongeveer weer op zijn eigen plek gaat staan EN recover my files haalt normaal alles feilloos terug van een geformateerde schijf hoor mits niet overschreven door andere installaties.

  denk dat ik zelf iets fout heb gedaan dit keer met opslaan maar er zaten ook goed leesbare tussen en ik lees op internet hier en daar dat het meer voorkomt die rare tekens
 • :?
  Op een geformateerde schijf iets installeren vern…. de kans op recovery, vind dat progje misschien alleen de ingangen die in de MFT stonden maar de raw files niet.

  Waarom zou Vista precies die files daar zetten waar ze eerst ook stonden?
 • Waarom zou Vista precies die files daar zetten waar ze eerst ook stonden?
  ik zei ongeveer :wink:


  en het lukt gewoon altijd het terughalen van bestanden [na format en herinstall ] en heb ze nu ook kunnen lezen tijdens terughalen maar is iets misgegaan tijdens opslaan denk ik :roll:
 • :? Lukt altijd?, voor mij heb je gelijk hoor. :wink:

  De broodzak is gevonden, (de entry in de MFT) maar het brood is eruit, (de raw bestanden op het cluster). :D

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.