Vraag & Antwoord

Anders (software)

Outlook e-mails lezen op meerdere computers - mogelijkheden?

Anoniem
perloc
2 antwoorden
 • Ik gebruik Outlook 2007 op zowel mijn PC als laptop. Ik doe dit nu als volgt. Het Outlook.pst bestand kopieer ik elke keer naar de PC waar ik mijn e-mail wil lezen. Dat gaat goed, maar ik krijg alle e-mails via POP3 die nog op de server staan opnieuw binnen, wat lastig is als er langere tijd tussenzit. (Ik laat deze mails 3 weken op de server staan omdat ik ze ook online wil kunnen opvragen.) Kan Outlook niet ook de laatste e-mail die hij opgehaald heeft onthouden en vanaf daar nieuwe berichten ophalen?

  Ik ben benieuwd naar de manier waarop andere mensen met meerdere computers dit hebben opgelost. Misschien zijn er wel andere 'officiële' mogelijkheden - zo'n pst bestand kopiëren is vrij omslachtig.

  Een alternatief is bijvoorbeeld IMAP (zonder pst bestand), maar ik vind het prettiger om een lokale kopie te behouden van mijn e-mails. Daarbij heb ik meerdere POP3 accounts.
 • als je berichten op de server achterlaat, dan worden ze door elke pc die daarop inlogt met een pop-mailprogramma opgehaald. dat hoort per pc slechts een keer te gebeuren.
  door eerst het pst-bestand op je andere pc te kopiëren krijg je bij de volgende inlog alle nog niet door die pc opgehaalde mails (opnieuw) binnen.
  kennelijk is niet de inhoud van het pst-bestand bepalend maar een aantekening ergens wanneer die pc voor het laatst die popserver bezocht.
  (is dat zo, dan ben jijzelf binnen die systemathiek de schuldige van het ´dubbel binnenhalen´ :wink: )

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.