Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

Anders (software)

Trojan horse

trippys
7 antwoorden
 • Volgens een scan van Spyware doctor zit er op mijn computer een trojan horse. Ik kan die niet verwijderen want dan moet ik die kopen. Ik heb diverse andere sofware gebruikt maar die vinden hem niet, laat staan verwijderen. Is er een ander programma dat hem kan detecteren en/of is het een list van PCTools om hun programma te verkopen.
  Wie weet wat ik het beste kan doen.

  Henk :wink:
 • Spybot-search-and-destroy, gratis van Net, kan erg veel (nieuwste versie).

  Verder is er een site Trend Micro op net met gratis online scan die ik erg goed vind. Laat je niet af/ver-leiden door allerlei aanbiedingen daarop om iets te kopen of op proef te downloaden, alléén de GRATIS online scan gebruiken. Die duurt al gauw meer dan een uur, geduld nodig en vooral niet denken dat-ie dood is of verbinding verbroken einde fase-2 voor aanvang fase-3.
 • Ik heb Spybot en ook Trend Micro geprobeert maar beide kunnen hem lokaliseren. Volgens Spyware Doctor zit hij in Windows\System 32\clauth 1.dll + 2.dll
  Nu geeft windows aan dat die niet zonder risico verwijderd mogen worden. Zijn deze dll 's nodig of kunnen ze weg. Ik draai op Windows Vista.
 • je weet het nooit helemaal zeker met dat soort vista meldingen…
  je kan ook eerst even proberen beide dll´s een andere naam te geven (bijv een x ervoor plakken) en kijken wat er gebeurt.
  wil trendmicro ze niet verwijderen? zo ja, kan je dat rustig toestaan!
  maak desnoods eerst even een herstelpunt aan.
 • TrendMicro heeft hem niet gevonden, evenals AVG en ik heb Hitman pro helemaal laten draaien (pfffff, wat duurt dat lang zeg) en die heeft hem ook met Doctor gevonden maar niet verwijderd, dan moet je eerst weer kopen. Ik zal proberen met de naam veranderen en dan zien of het goed blijft werken.
 • en doe dan meteen daarna die hitman pro weer van je systeem…..
 • clauth1.dll en clauth2.dll bij Spyware Doctor worden vaak als "valse positieven" omschreven. SD heeft wel meer van die rare trekjes. En vermits geen enkele andere scanner opmerkingen hzeeft, zou dat ook hier het geval kunnen zijn. Best even doen wat derkdejong voorstelt : van naam veranderen en bekijken of dit tot problemen leidt.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.