Vraag & Antwoord

Anders (software)

Mijn PC kan niet zonder Norton???

Anoniem
kevintje1111
8 antwoorden
 • Hoi,

  ik had Norton internet security op mijn pc geinstalleerd. Omdat de abbonement is verlopen heeft mijn broer het eruit gehaald. Mijn PC was de hele periode met Norton helemaal virusvrij. Mijn broer zette een nieuwe virusscanner erop G-Data. Nou. Het leek of mijn PC opeens barstensvol zit met virussen volgens G-data. De ene melding na de andere virusmelding op al mijn schijven. Mijn PC was 4 keer zo traag en je kon er niet eens meer mee werken zo langzaam.
  Het leek heel onstabiel.
  Dus hebben we G-Data gelijk eraf gehaald.

  Dus mijn pc was opeens "bloot".
  Nu heeft mijn broer iets tijdelijks erop gezet, een virusscanner van google samen met Norton. Hij zou G-Data erover mailen.

  Nu krijg ik nog steeds errorberichten. Mijn Excel deed het opeens niet. Ik krijg bij het opstarten van mijn pc een rare errorbericht met deze tekst:

 • Het feit dat gdata allerlei virussen vindt, zegt wellicht meer over norton dan over gdata. Het is niet ongewoon dat norton van alles niet opmerkt, of het niet kan verwijderen. En dat norton niks vindt, hoeft natuurlijk niet te betekenen, dat je pc virusvrij is.
 • Ik zou als ik jouw was de huidige virusscanner verwijderen en nogmaals die van GData (als het een recente is) installeren: het is namelijk de virusscanner die de meeste virussen herkent.

  Laat je pc derhalve schoonmaken door die virusscanner en bekijk het dan nog eens, mogelijk zijn de problemen (t.g.v. virussen) dan voorbij. Hopelijk is de oorzaak niet een slechte uninstall van Norton i.c.m. de installatie van deze andere virusscanner, want dan ben je mogelijk ver van huis.

  Je bedoeld misschien 'partitioneren' van de externe schijf, zodat je er meerdere schijfletters aan geeft. Dit kan heel goed binnen Windows. Zoek er maar eens op m.b.v. de help-functie binnen Windows.
 • Als Norton niet goed verwijderd wordt kun je dat hiermee doen.
 • Ok, bedankt Jaap! Ik ga ermee aan de slag..
 • Dit heb ik ook gehad.
  Met:
  Hitman pro
  Spyware doctor
  Windows live onecare
  kun je het probleem oplossen.
  De gratis versie van spyware doctor zit in het google updater pakket. www.google.nl

  Succes!
 • NOD32 is een goede virusscanner. Je kan een 30 dagen trial versie downloaden op deze site http://www.eset.com/
  NOD32 komt erg goed uit verschillende testen en is één van de lichtste virusscanners die er is.
 • [quote:a687a76c9d="kevintje1111"](…) Hitman pro (…)
  Succes![/quote:a687a76c9d]
  Iemand met 'Ik Ben… Computerexpert!' in zijn signature zou natuurlijk nooit (s)Hitman Pro aanbevelen als spyware-detector en weten, dat Hitman Pro véél te zwaar is en het allemaal trial-versies van programma's bevat, die na verloop van tijd één voor één uitvallen ;)

  SpyBot, Ad-Aware en Windows Defender werken goed genoeg. Als je daarnaast ook nog een goede firewall (Comodo, of iets dergelijks) en een goede virusscanner draait, ben je behoorlijk goed beschermd tegen de virtuele buitenwereld ;)

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.