Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

Anders (software)

Mijn PC kan niet zonder Norton???

kevintje1111
8 antwoorden
 • Hoi,

  ik had Norton internet security op mijn pc geinstalleerd. Omdat de abbonement is verlopen heeft mijn broer het eruit gehaald. Mijn PC was de hele periode met Norton helemaal virusvrij. Mijn broer zette een nieuwe virusscanner erop G-Data. Nou. Het leek of mijn PC opeens barstensvol zit met virussen volgens G-data. De ene melding na de andere virusmelding op al mijn schijven. Mijn PC was 4 keer zo traag en je kon er niet eens meer mee werken zo langzaam.
  Het leek heel onstabiel.
  Dus hebben we G-Data gelijk eraf gehaald.

  Dus mijn pc was opeens "bloot".
  Nu heeft mijn broer iets tijdelijks erop gezet, een virusscanner van google samen met Norton. Hij zou G-Data erover mailen.

  Nu krijg ik nog steeds errorberichten. Mijn Excel deed het opeens niet. Ik krijg bij het opstarten van mijn pc een rare errorbericht met deze tekst:

  [size=9:65a28ebafa]IEXPLORER.EXE Toepassingsfout
  De instructie op 0x75258249 verwijst naar geheugen op 0x8dfe6066. De lees- of schrijfbewerking ("written") op het geheugen is mislukt.
  Klik OK om het programma te beeindigen
  Klik op Annuleren om fouten op te sporen in het programma.[/size:65a28ebafa][/color:65a28ebafa]

  Als ik op Annuleren klik, loopt mijn pc alweer vast.

  Internet Explorer doet het dan niet, terwijl mijn internetverbinding het wel doet. Ik moet dan mijn pc weer opnieuw opstarten en dan is het weer ok. Deze melding krijg ik niet altijd als ik opstart.

  Mijn scherm ging tijdens het werken achter de pc op zwart. Opeens!
  Daarna ging het weer aan.

  Ik begrijp er helemaal niks van, mijn pc werkte eerst zo goed en snel en het moment dat ik Norton eruit heb gehaald, leek net of ik een stuk van mijn Pc hebt gesloopt!

  Kan iemand mij helpen?? Komt dit misschien bekend voor??
  Ik had ook pas geleden een externe harde schijf van 500 gb gekocht. Ik ga dus geen nieuwe pc kopen op aanraden van mijn broer want ik ben blut. Deze schijf kan ik nog steeds niet gebruiken want mijn broer heeft het over in delen zetten van de externe schijf. Ik wil het zelf ook kunnen maar kan iemand mij uitleggen hoe ik dit doe??

  *zucht*
  bedankt voor het lezen van mijn pc problemen… :)
  ik hoop dat iemand mij kan helpen!

  :cry:
 • Het feit dat gdata allerlei virussen vindt, zegt wellicht meer over norton dan over gdata. Het is niet ongewoon dat norton van alles niet opmerkt, of het niet kan verwijderen. En dat norton niks vindt, hoeft natuurlijk niet te betekenen, dat je pc virusvrij is.
 • Ik zou als ik jouw was de huidige virusscanner verwijderen en nogmaals die van GData (als het een recente is) installeren: het is namelijk de virusscanner die de meeste virussen herkent.

  Laat je pc derhalve schoonmaken door die virusscanner en bekijk het dan nog eens, mogelijk zijn de problemen (t.g.v. virussen) dan voorbij. Hopelijk is de oorzaak niet een slechte uninstall van Norton i.c.m. de installatie van deze andere virusscanner, want dan ben je mogelijk ver van huis.

  Je bedoeld misschien 'partitioneren' van de externe schijf, zodat je er meerdere schijfletters aan geeft. Dit kan heel goed binnen Windows. Zoek er maar eens op m.b.v. de help-functie binnen Windows.
 • Als Norton niet goed verwijderd wordt kun je dat hiermee doen.
 • Ok, bedankt Jaap! Ik ga ermee aan de slag..
 • Dit heb ik ook gehad.
  Met:
  Hitman pro
  Spyware doctor
  Windows live onecare
  kun je het probleem oplossen.
  De gratis versie van spyware doctor zit in het google updater pakket. www.google.nl

  Succes!
 • NOD32 is een goede virusscanner. Je kan een 30 dagen trial versie downloaden op deze site http://www.eset.com/
  NOD32 komt erg goed uit verschillende testen en is één van de lichtste virusscanners die er is.
 • [quote:a687a76c9d="kevintje1111"](…) Hitman pro (…)
  Succes![/quote:a687a76c9d]
  Iemand met 'Ik Ben… Computerexpert!' in zijn signature zou natuurlijk nooit (s)Hitman Pro aanbevelen als spyware-detector en weten, dat Hitman Pro véél te zwaar is en het allemaal trial-versies van programma's bevat, die na verloop van tijd één voor één uitvallen ;)

  SpyBot, Ad-Aware en Windows Defender werken goed genoeg. Als je daarnaast ook nog een goede firewall (Comodo, of iets dergelijks) en een goede virusscanner draait, ben je behoorlijk goed beschermd tegen de virtuele buitenwereld ;)

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.