Vraag & Antwoord

Anders (software)

boot agent / flash recovery

Anoniem
gerben
19 antwoorden
 • Als ik de pc opstart krijg ik de melding:

  Realtek RTL8139(A/B/C) /RTL8130 Boot Agent
  Press Shift-F10 to configure

  Daar krijg ik het menu:

  [b:41cc1ffa13]Network Boot protocol:[/b:41cc1ffa13] PXE / RPL
  [b:41cc1ffa13]Boot Order:[/b:41cc1ffa13] Int 18h / Int 19h / PnP/BEV(BBS) / Rom Disable
  [b:41cc1ffa13]Show message Time:[/b:41cc1ffa13] Enable / Disable
  [b:41cc1ffa13]Show message time: [/b:41cc1ffa13]3 / 5 / 8 sec

  De optie daarachter kan ik kiezen. De vraag is hoe moeten die staan, heb het 1 en ander al geprobeerd maar krijg daarna altijd de melding:
  -Windows normaal starten
  -In veilig modus
  enz.

  Blijft op zwart beeld hangen..

  Als ik alleen de F10 toets indruk krijg ik de voglende melding:

  Starting Flash Recovery press "Y" to begin, press "N" to exit.

  Bij [u:41cc1ffa13]Nee[/u:41cc1ffa13] kom ik weer in de keuze menu hoe ik me windows wilt starten en blijft dus op zwart scherm hangen

  Bij [u:41cc1ffa13]Ja[/u:41cc1ffa13] staat er Starting flash recovery maar blijft die laden en piepen en komt ook niet verder.

  Opstarten met windows cd laat die heel de procedure maar op het eind krijg ik zwart beeld. Floppydisk kom ik uiteindelijk ook niet, geeft die ook een fout.

  Pc start dus niet verder op, blijft op zwart beeld hangen.

  Wie kan mij helpen??
 • Staat de WOL in de bios op disabled?
  Loop de instellingen met de manal in de hand even daar na, overigens staat ook in het menu enable/disable, de laatste al geprobeerd?
 • ALs je nog in het bios kunt komen, kijk dan eens naar de bootvolgorde. Normaliter boot een huis-, tuin- en keukenpeecee niet via het netwerk.
 • wat is precies WOL en opstart volgorde is gewoon goed denk, 1e harddisk, 2de floppy, 3de cd/dvd, kan ook geen netwerk daar kiezen..

  Krijg windows teken wel, daarna restart die weer en heb net ook blauw scherm gekregen met de voglende melding:

  Krijg ook blauw scherm met daarin raadpleeg de hardwareleverancier voor een eventuele bios-update.

  Hoe werkt zo,n bios update?
 • WOL is wake on lan. Dan gaat je pc aan, als er een netwerksignaal is. Maar dat is hier volgens mij het probleem niet. Het zou kunnen, dat je bios corrupt is geraakt. Gebeurt maar heel zelden, maar ik heb het ook al een keer meegemaakt. Een bios update is wel riskant, want het kan een onbruikbaar moederbord opleveren, als het mislukt. Je moet het exacte type van het moederbord weten, plus de eventuele revisie. Dan bij de fabrikant een bios downloaden. Je zou in eerste instantie dezelfde versie kunnen gebruiken, als die er nu op staat. Ik flash het liefst vanaf een bootflop, zoals hier beschreven: http://www.flytech.com/tech2-2.htm
 • moeder type: MSI 848P Neo-V

  Site: http://global.msi.eu/index.php?func=downloaddetail&type=bios&maincat_no=1&prod_no=582

  staan bios-updates op voor die moederbord.

  Als ik in de bios kijk staat er: VERSION 3.31a

  welke raad je me dan aan? want de updates gaan van versie 5.1 tot 6.2
 • Vraag mij alleen af of dat probleem er altijd was, want het is een ouder bordje, of sinds kort en wat heb je gedaan waardoor dit begon.

  Zou maar goed naar het type van het bord kijken, wat er overigens gewoon op staat, alvorens een biosupdate uit te voeren, wat je ook in windows kunt doen met de MSI Live Update.

  Of het zou helpen is nog maar de vraag mocht het een verkeerde bios instelling zijn.

  Zie overigens geen instelling in de bios voor die WOL, wel bij opstarten de optie om OP een netwerk te booten, met F10.
 • Ik zie niks over revisies van het moederbord staan. Dat zou dus betekenen, dat je gewoon de laatste kunt nemen. Maak voor de zekerheid wel een backup van het oude bios. Kun je met de flash utility doen.
 • moet ik al die bestanden op floppydisk zetten? ( behalve het .doc bestandje dan denk ik ) maar hij pakt hem dus niet, of wat is de manier hoe ik ze op floppy moet zetten?

  alvast bedankt weer
 • Normaliter maak je een bootflop aan, en zet daar de flash utility op, en een bios image. Als je een lege flop in je pc drukt, kun je deze via verkenner/explorer formatteren, en aangeven dat het een bootdisk moet worden. Bij mij de optie onderaan "create an ms-dos startup disk". In de bios file die boven aan staat:

  bios image: A6788IMS.620
  flash utility: ADSFI712.exe

  Wel slim als je de namen even opschrijft, kun je ze makkelijk intikken, als dat nodig mocht zijn. Maak als het kan, eerst een backup aan van het bestaande bios. Kun je altijd weer terug. Als er een optie is om het bootblock NIET te overschrijven, probeer die dan eerst.

  Het proces staat verder uitgebreid beschreven in het bestand "How to flash the BIOS.doc".
 • flash update uitgevoerd, maar heb nog steeds hetzelfde probleem!

  Hij gaf net 1x aan iets met CMOS ?

  Zegt je dat misschien iets of welke opties kunnen we nog meer uitvoeren??

  Krijg ook blauwscherm, daar staat ook: Voer CHKDSK /F uit om te controleren of de vaste schijf is beschadigd en start de computer vervolgens opnieuw.

  Ik weet dat je dat met windows xp cd kan doen en dan de optie repareren kiezen ( maar dat is niet mogelijk, voordat ik die optie kan kiezen krijg ik zwart beeld) is er een andere mogelijk op die CHKDSK uit te voeren?

  Alvast bedankt
 • Is het wellicht slim, als je volgende keer even exact de foutmelding noteert?

  Na een bios update wordt het cmos ingesteld op default waarden. Werkt meestal wel, maar niet altijd optimaal. Je zou de instellingen even na kunnen lopen. Als je een optie "load optimized defaults" hebt, probeer die dan ook eens.
 • Blauw scherm:

  stop: 0x0000007e (0x80000003, 0x801916f6, 0xf7c7d12c, 0xf7c7ce2c)

  Zegt je dat wat?

  Ik zie nergens iets met de optie "load optimized defaults" m.b.t. cmos.
  Load BIOS Setup Defaults heb ik wel al meerdere malen geprobeerd.

  Bios update opnieuwe uitgevoerd; de melding die hij gaf is: CMOS Settings Wrong

  Is er een manier dat ik CHKDSK uit kan voeren? of is dat het niet denk je? m'n pc gaf aan dat we beter een scandisk konden uitvoeren, hetgeen niks opleverde..

  Ik zie dat op de site: http://global.msi.eu/index.php?func=downloaddetail&type=bios&maincat_no=1&prod_no=582

  dat het allemaal verschillende bios drivers zijn, die bovenste 6.2 is uitgevoerd. Is het verstandig om ze allemaal te doen of gaat dat niks opleveren?

  En de pc formateren via fdisk, is dat een optie dat alles weer kan gaan werken?
 • Die stop error komt van windows, niet van het bios. Ben je al in het bios geweest? Meestal op del drukken bij het booten. Wordt wel aangegeven welke toets je moet hebben.

  CMOS settings wrong, dat kan wel kloppen, als je nog niks hebt ingesteld.

  Een keer flashen is genoeg, de bovenste is de laatste. Ik betwijfel ook of het bios het probleem is, aangezien je nog steeds blauwe schermen krijgt.

  Microsoft heeft het voornamelijk over software probleme bij die fout.
  http://support.microsoft.com/kb/330182

  Mogelijk helpt deze patch? Zou je kunnen proberen.
  http://www.softwarepatch.com/windows/winxp-stop-error-aec.html
 • Ik heb trouwens via fdisk alles verwijderd en opnieuw een primary dos partition aangemaakt ( omdat de pc uiteindelijk toch opnieuw geinstalleerd moet worden )

  die patch: winxp-stop-error.aec , hoe moet ik die uitvoeren?

  Ik heb net een bootflop gemaakt en daar het bestandje opgegooid en geprobeerd in dosprompt te openen, maar dat is niet gelukt.

  alvast bedankt weer..
 • Welk bestandje? In dos kun je geen windows bestanden draaien natuurlijk. Een dergelijke patch kun je alleen in windows toepassen.

  Om de schijf opnieuw te installeren, kun je beter met een lege schijf beginnen, en dan de windows xp cd erin drukken.
 • Ik kom niet in windows dus is die patch niet van toepassing?


  [quote:1518ac5fae]Om de schijf opnieuw te installeren, kun je beter met een lege schijf beginnen, en dan de windows xp cd erin drukken.[/quote:1518ac5fae]

  Hoe bedoel je precies? ik kan de windows xp cd gewoon opstarten, dan krijg je dat blauwe scherm en aan het einde voordat ik de keuze krijg om xp te installeren of te repareren krijg ik zwart beeld en kan ik vervolgens niks meer.

  Dus hoe krijg ik windows xp geinstalleerd? miss met die optie lege schijf eerst plaatsen maar die snap ik niet ?
 • Tijdens het installeren van windows krijg je de optie om de schijf te partitioneren en formatteren. Kun je ook meteen NTFS doen, ipv te converteren. Maar als je windows bij de installatie al vast loopt, denk ik toch meer aan andere hardware problemen. Had je geheugen en harddisk al eens uitgebreid getest?
 • Met de ultimatebootcd heb ik de harddisk eenkeer getest met Salvation HDD Scan & Repaur V3.0 maar is succesvol verlopen.

  Ook nog met het programma MHDD

  Geheugen heb ik nog nooit getest, ik heb er nog geen optie voor gezien op ubcd, maar misschien heb ik niet goed gekeken.

  Op welke manier test jij het geheugen of de harddisk en kan het ook het moederbord zijn ?

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.