Vraag & Antwoord

Anders (software)

Nut van een firewall in een beveiligingspakket

Anoniem
Phaldmmor
8 antwoorden
 • Ik vraag mij al een tijdje af waarom mensen een internetsecurity beveiligingspakket kopen met nog een firewall. Zoals ik altijd heb begrepen regelt de firewall in je router de inkomende datastromen en kan je windows-firewall de uitgaande datastromen controleren. Dus waarom is de firewall in je beveiligingssoftware nog nodig? Het is niet zo dat hoe meer firewalls hoe veiliger, dat kan nog wel eens conflicteren en maakt je pc eigenlijk nog onveiliger.

  Ik hoop dat iemand mijn vraag kan beantwoorden, alvast bedankt.
 • De firewall in je router is erg basaal, is sowieso niet applicatie gericht. De windows firewall is zo lek als een mandje, daar kun je niet op vertrouwen. De firewall in xp regelt overigens alleen het inkomende dataverkeer.
 • Dank je wel gerben voor je reactie. Ik dacht altijd dat die 2 dingen al voldoende waren en dat mijn 'software' matige firewall gewoon een marketingtruc is, gelukkig is dat niet zo.
 • De router firewall maakt je wel veel minder zichtbaar. Testen op grc.com geeft bij mij tenminste volledig stealth aan. Maar uitgaand verkeer van trojans en irc bots, daar doet ie niks tegen. Maar daar heb ik comodo voor. Een goede en gratis software firewall. Er zijn trouwens ook wel vrij goede hardware firewalls te krijgen. Zijn eigenlijk nauwelijks bekend. De professionele zijn erg duur (duizenden euro's). Er zijn ook wel beter betaalbare, maar ik ben er niet thuis in. Sonicwall is wel leverbaar vanaf een kleine 200 euro, maar ze moeten er wel goedkoper zijn. In de pricewatch staan er wel vanaf dik 50 euro.
 • Firewall onder Vista is wel een stuk beter en betrouwbaarder dan die van XP, dus als je Vista gebruikt is de installatie van een aparte firewall niet echt meer nodig. Als je XP gebruikt is dit wel aan te raden, met name omdat die geen uitgaand verkeerd scant, dat doet die van Vista wel en die kan je ook veel beter instellen en beheren.
 • Daar heb ik ook al andere verhalen over gehoord…
 • Hier een linkje:

  http://www.security.nl/article/15423/1/%22Halfgare_Windows_Vista_Firewall_niet_de_moeite_waard%22.html

  Bovendien als je een andere firewall dan die van XP of Vista gebruikt moet je de XP of Vista firewall uitschakelen. Vaak wordt de XP en Vista firewall bij installatie uitgeschakeld bij installatie van de nieuwe firewall.
 • Bedankt voor de reacties allemaal! Ik ga even wat info zoeken over hardwarematige firewall en als ze niet te duur zijn, dan ga ik er wel eenje kopen.

  Ik gebruik trouwens nog steeds Xp. Ik gebruik al een tijdje Panda internetsecurity en ben daar vooral blij mee doordat het niet al teveel geheugen vreet zoals Mc Affee of Norton. Heb eignelijk ook altijd al mijn firewall daarvan aanstaan, maar dit was altijd al iets wat ik graag wilde weten. Dus nogmaals bedankt allemaal.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.