Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

Anders (software)

Boot CD

anoniem
7 antwoorden
 • Ik heb de zoek-functie gebruikt in Dit Forum met "alle woorden" boot cd maar flitsend-snel antwoord: NUL. Werkt de zoekfunctie niet, of is er nooit hier een draad over geweest?
  ====

  Veel moderne computers en vooral laptops hebben geen floppy ingang meer.

  Ik zit met een probleemgeval van verdwenen SATA-drivers in een laptop-zonder-floppy.

  Boot-cd UBCD41 gedownload en ergens op de CD het tooltje van SAMSUNG voor schijf HM100ji bijgeplakt; proefgestart op 2 computers maar boot niet (bootvolgordes in bios staan goed en booten met allerhande installatie-CD's vlekkeloos); starten domweg op van de harde schijf, deze boot-CD wordt niet gezien.

  Andere boot-CD gemaakt volgens summiere aanwijzingen van Nero: op 1 van de 2 computers kreeg ik "beeld" maar ik kon de door mij toegevoegde bestanden niet ontdekken, tekens op toetsen waren ook nog veranderd/verdwenen en ik ken te weinig commando's in DOS-taal, met "dir" kwam ik niet ver genoeg voor compleet beeld.

  Raar, want met een gewoon w98-floppy krijg ik nagenoeg iedere computer wel in DOS gejaagd.

  Iedere nuttige aanwijzing is welkom.
 • [quote:b00cff6417="willem1940"]Ik zit met een probleemgeval van verdwenen SATA-drivers in een laptop-zonder-floppy.[/quote:b00cff6417] Dan zou je dit topic kunnen checken over onderwerp Van Vista naar XP zonder Floppydrive http://forum.computertotaal.nl/phpBB2/viewtopic.php?t=186766&highlight=
  Of check deze tips & trucs over onderwerp Install Windows XP on SATA without a Floppy http://news.softpedia.com/news/Install-Windows-XP-On-SATA-Without-a-Floppy-F6-47807.shtml
 • [quote:c2f99bdc74="jolo"][quote:c2f99bdc74="willem1940"]Ik zit met een probleemgeval van verdwenen SATA-drivers in een laptop-zonder-floppy.[/quote:c2f99bdc74] Dan zou je dit topic kunnen checken over onderwerp Van Vista naar XP zonder Floppydrive http://forum.computertotaal.nl/phpBB2/viewtopic.php?t=186766&highlight=
  Of check deze tips & trucs over onderwerp Install Windows XP on SATA without a Floppy http://news.softpedia.com/news/Install-Windows-XP-On-SATA-Without-a-Floppy-F6-47807.shtml[/quote:c2f99bdc74]
  Die links onderschrijven slechts de moeilijkheidsgraad van de puzzel en verscheidene van de aangedragen adviezen zijn ongeveer vergelijkbaar met een opdracht: open de kast met de sleutel die er in ligt.

  Ik vergat nog te vertellen dat we ook al een XP-CD en de recovery-CD geslipstreamed hebben met de SATA-drivers en nee, Windows blijft tijdens setup eisen dat drivers worden geleverd per se via niet-aanwezige drive A.

  Kernpunt: setup ZIET GEEN HARDE SCHIJF.

  Extra moeilijkheid: het gaat om een Laptop, anders had ik de schijf allang tijdelijk als SLAAF ter bewerking in/aan een andere compu gehangen. Ook al "geoefend" met USB-stift, die heel oncontroleerbaar soms even in beeld kwam maar waarvan niets werd geaccepteerd want heet niet "A".

  Máár het gekste is: ik schijn geen betrouwbare boot-CD te kunnen maken en dat vind ik raar, want een gewone XP-installatie-CD start wel de computer op.
 • Een boot cd zou je kunnen aanmaken via applicatie Nero http://www.pcwereld.be/forum/zachte-stuff/besturingssystemen/6532-hoe-maak-ik-een-bootable-cd-rom-nero


  [quote:3aceda27a9="willem1940"] (..) Windows blijft tijdens setup eisen dat drivers worden geleverd per se via niet-aanwezige drive A. [/quote:3aceda27a9] Dat is omdat de XP setup bij het installeren van SATA drivers via F6 alleen naar station A: kan kijken. Bij het geslipstreamen van SATA drivers, zou de F6 procedure overbodig behoren te zijn. Weet je zeker dat je de juiste SATA drivers hebt gebruikt? Zou je kunnen melden om welk merk/type laptop het gaat?
 • [quote:5b959038de="jolo"]Een boot cd zou je kunnen aanmaken via applicatie Nero http://www.pcwereld.be/forum/zachte-stuff/besturingssystemen/6532-hoe-maak-ik-een-bootable-cd-rom-nero
  Ja, mislukte reeds zoals ik schreef.
  [quote:5b959038de="willem1940"] (..) Windows blijft tijdens setup eisen dat drivers worden geleverd per se via niet-aanwezige drive A. [/quote:5b959038de] Dat is omdat de XP setup bij het installeren van SATA drivers via F6 alleen naar station A: kan kijken. Bij het geslipstreamen van SATA drivers, zou de F6 procedure overbodig behoren te zijn. Weet je zeker dat je de juiste SATA drivers hebt gebruikt? Zou je kunnen melden om welk merk/type laptop het gaat?[/quote:5b959038de]
  Ja, JUISTE drivers en GOED geslipstreamed.

  Het is een Medion MD97000 computer van Aldi, enige jaren geleden fors duur ding 1399.- euri.

  Er is nog iets bijzonders met die computer: een bepaald blok extra progammatuur daarop is Linux.
  ====

  Dit probleem is gerezen na een virus-infectie, kan daardoor dus veroorzaakt zijn want zelf gebruikten wij niet anders dan de door Medion meegeleverde CD's.

  Overigens grijpt het nieuws om zich heen, ook op Net, dat SATA-zonder-floppie betekent aftellen totdat je in problemen geraakt.

  Ik heb inmiddels weer enige ISO's van bootdisk-achtigen gedownload om te kijken of daar iets mee aan te vangen valt.

  Op allemaal ga ik 2 progjes los op de CD toevoegen die allebei dezelfde drivers bevatten maar verschillend geactiveerd worden; het flash-achtig fabrieks-tooltje geeft aan "DOS".

  Zie ik kans door te dringen tot het punt waarop "geen schijf gevonden" gemeld wordt, dan hoop ik dat ik middels "dir" de boot-CD zelf in beeld krijg en 1 van die bestandjes kan activeren, vergelijkbaar dus met opstartfloppies zoals van W9X.

  Er valt vanalles te downloaden op dit gebied van Net, alleen zie ik het voorlopig niet of onvolledig of oninzichtelijk boot-aanstalten maken.
 • Intermezzo: ik blijk een probleem te hebben met de bediening van "Nero". Ik ging er van uit dat "multisessie" (betekent waarschijnlijk: naderhand bestanden toevoegen aan een niet-afgesloten CD?) default gaande is tenzij aangevinkt "afsluiten" maar dit lijkt erg onwaar te zijn; mogelijk verklaart dit mijn mislukte boot-CDs-met-toevoegingen. Ik kreeg echter geen waarschuwingen tijdens bij-branderij.

  Allerlei vakjes opengetrokken in Nero en wat dingen geprobeerd te doorzien maar ik denk dat ik dit programma moet weggooien, kan er mijn weg niet in vinden.

  In ieder geval off-topic voor deze draad, ik ga er nu wat tijd in steken om goed te bekijken of het met Linux K3b-of-zoiets makkelijker gaat maar in mijn Freespire kan ik geen verificatie van geschreven data gebruiken want loopt dan vast. Misschien eerst weer opnieuw SUSE installeren, dat leek stabieler; als dat noemenswaardige lotgevallen oplevert post ik die wel in een Linux-rubriek.
 • [quote:b7c2ad2640="willem1940"] Het is een Medion MD97000 computer van Aldi[/quote:b7c2ad2640] Dan zou je op GoT deze topic kunnen checken http://gathering.tweakers.net/forum/list_messages/1138183
  [quote:b7c2ad2640="willem1940"] ik blijk een probleem te hebben met de bediening van "Nero".[/quote:b7c2ad2640] Dan zou je het aanmaken van een bootable CD ook kunnen proberen via applicatie CDBurnerXP http://cdburnerxp.se/help/Data/bootdisc

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.