Vraag & Antwoord

Anders (software)

PDF reorganiseren

Anoniem
KM
9 antwoorden
 • Ik zit dus met een 500-tal pagina' die ik moet inscannen. Ik beschik gelukkig over een scanner met invoerlade zodat het tamelijk snel gaat.
  Maar nu zit ik met volgend probleem: de pagina's die ik moet inscannen zijn recto verso gedrukt. Wanneer ik dus de invoerlade gebruik om te scannen, wordt pag. 1, 3, 5, 7, enz. gescand en automatisch in PDF gezet.

  Kent er iemand goede software (indien mogelijk freeware, maar anders mag betalende software ook) waarmee ik twee verschillende PDF-bestanden (bestand 1: pag. 1, 3, 5, … en bestand 2: pag. 2, 4, 6, …) kan samenvoegen zodat ik een PDF-bestand bekom waar alle paginanummers correct achter elkaar staan?


  Bedankt!
 • met pdfcreator?
  daar kun je alle paginas apart mee printen en vervolgens mee joinen, je moet dan voor de optie wachten kiezen als het menu verschijnt.
  Het wordt wel een hele lijst…. voordat je gejoined hebt, probeer het eerst met 10 + 10 of zo.
  Misschien is er slimmere software?
 • Bedankt andre. Ik wacht nog even met pdfcreator uit te proberen, misschien dat er iemand gespecialiseerde software kent die automatisch de pagina's kan ordenen.

  Die 500 pagina's zijn eigenlijk allemaal kleine boekjes. Dus daar moeten ca. 50 aparte boekjes (pdf-bestanden) van gemaakt worden.

  Indien er nog suggesties zijn, gelieve ze hier neer te pennen.

  Dank.
 • ik scan ook een hoop maar die software is er niet denk ik.

  ik zou iedere pagina scannen als jpg en dan via de "miniatuurweergaven" ze sorteren. Je kunt dan om en om klikken met control. Maak dan een submap per boekje. Met diverse soorten pdf programma's (bij mijn monster scanner zat Acrobat standard en die kan dat ook) kun je van losse files een multi page pdf maken.

  [img:7aaeaffdbb]http://www.tipsentrucs.nl/upload/995550_610_1190973510912-TIP17.jpg[/img:7aaeaffdbb]

  [edit]
  Je kunt ook met een ander programma de jpg bestanden om en om aanklikken, of met Windows Commander kan het met de toetsen, dat gaat nog sneller.
 • Met het online gratis PDF Hammer kun je PDF bestanden herindelen op paginaniveau. Redelijk beperkt dus, maar wel precies wat je nodig hebt, zo begrijp ik.
 • Dat werkt inderdaad op zich goed, maar of het zo handig is bij zoveel pagina's? Houd je het overzicht dan nog?
 • Heb er geen ervaring mee met grote bestanden, mijn "record" ligt op 6 pagina's. Maar ze worden gewoon als een rijtje thumbnails weergegeven inclusief een paginanummer. Beetje vergelijkbaar met hoe je thumbnails in Windows verkenner worden weergegeven. Je zult natuurlijk moeten opletten met wat je doet, maar denk dat dat voor elke software zal gelden, niet?
 • ik had het dus even geprobeerd en met 2+8 vond ik het al vol worden laat staan met honderden……
  Dit is voor een ander document en maar 2 stuks, met de pijltjes up en down kun je ze "moven", lijkt me off-line eenvoudiger dan on-line….

  [img:b1a47d0930]http://bp2.blogger.com/_nwvMU2ecADQ/RaosDrWEd5I/AAAAAAAAAAU/ROR59U4KlEk/s1600/pdfcreator2.jpg[/img:b1a47d0930]
 • Nuja, offline ervaring heb ik niet. Online vind ik het zelf wel aardig gaan, maar zoals gezegd heb ik slechts beperkte ervaring. En je internetverbinding zal ook veel verschil maken denk ik.

  Hoe dan ook: ik denk dat TS het zelf eens moet proberen met een kleiner bestand en dan een oordeel vellen. Proberen kan geen kwaad natuurlijk, zeker als je bedenkt dat dit gratis is en het alternatief geld kost.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.