Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

Anders (software)

Archiveerprogramma voor meerdere bestanden?

None
2 antwoorden
 • Bestaat er een archiveerprogramma voor meerdere typen documenten?

  Archiveerprogramma's bestaan meestal bestandsspecifiek. Zo bestaan er fotoarchiveerprogramma's en documentarchiveerprogramma's in enge zin. Die laatste kunnen alleen papieren documentenbestanden inscannen en eventueel met een OCR-module doorzoeken. Maar wie professioneel archiveert, weet dat documenten ook uit bijvoorbeeld beelden, bewegende beelden en geluidsbestanden kan bestaan.

  Wat ik zoek is een programma:
  - waarmee je elementaire informatie over het document kunt registreren (zoals datum, type document, inkomend, uitgaand) en later kunt doorzoeken;
  - waarmee je een omschrijving aan elk document kunt geven, en later deze omschrijving kunt doorzoeken;
  - dat papieren documenten in kan scannen naar pdf en deze pdf-bestanden ook kan lezen;
  - dat toekomstvast is.
  - dat documenten kan onderverdelen in een toegankelijk archiefindeling.

  Ik ben niet heel erg kundig op het gebied van softwareprogramma's, maar bij mijn weten is een dergelijk programma moeilijk te vinden.

  Bij voorbaat dank voor uw medewerking!
 • Ik draai al een tijdje mee in de archieven maar een programma zoals je wilt zou maatwerk zijn. Ik zou trouwens voor papier scannen (pdf) en video aparte beheer programma's nemen.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.