Vraag & Antwoord

Anders (software)

Vastlopen computer

Anoniem
KeesA
11 antwoorden
 • Gezien ik geen idee heb waar het aan ligt deze post maar in de anders (software) catogorie, alhoewel hij net zo goed in de hardware catogorie kan passen. Sorry hiervoor :wink:
  Dan nu het probleem. Mijn computer loopt afentoe uit het niets vast. Eerst reageert hij voor een seconde niet meer (dus ook geen muisbeweging), en ook de audio hapert (net als een haperende cd).
  Daarna komt een heel klein horizontaal balkje van het scherm (gewoon eeen willekeurig stukje) wat uitvergroot in strepen over het scherm te staan (een klein beetje schuin), als een soort patroontje. Ik kan dan niets meer doen met de computer behalve de uit-knop lang in te drukken totdat de computer uitvalt. Hierna kan ik hem gewoon weer starten. De specs van mijn pc: http://specs.tweak.to/16996
  Heeft iemand een idee waardoor dit komt en hoe ik het oplos?
 • het kan zijn een dood gaande videokaart .
 • mja zou kunnen me chipset-koelblokje (waar ook videokaartje inzit) wordt de laatste tijd wel érg warm…. zijn er koelertjes klijn genoeg hiervoor?
 • na diep nadenken ( :wink: ) ben ik tot de volgende conclusie gekomen: de (e)Xtreme-G drivers die ik voor mijn videokaart had geinstalleerd (volgens de makers tot 15% betere fps) vraagt te veel van mijn onboard chipset met videokaart die daardoor vastloopt. Kan dit kloppen? Ik ga inelkgeval even proberen met de standaard nvidia drivers, kijken hoe dat gaat.
 • Hij doet het nog steeds niet :cry: kan iemand dit naar videokaarten (hardware) verplaatsen, ik denk dat ik daar iets meer hulp kan krijgen dan [quote:3aab84e1cb]het kan zijn een dood gaande videokaart .[/quote:3aab84e1cb]btw de videokaart zit ingebouwd bij de chipset (een nforce 430/nvidia 6150SE). Volgens mij wordt die best warm… Zou trouwens mijn garantie weg zijn als ik zeg dat ik extreme-g gebruikt heb?
 • http://sanchises.x10hosting.com/Rest/IMG_5571.jpg
  http://sanchises.x10hosting.com/Rest/IMG_5574.jpg
  Screenshots van mijn scherm als ie vast loopt. Is de moderator btw op vakantie? :lol:
 • is er nog iemand die mij hiermee kan helpen of zal ik maar gewoon mijn moederbord inleveren bij de service dienst?
 • Haal de laatste chipsetdrivers op bij de fabrikant van je moederbord. Zorg dat je de juiste hebt voor jouw type bordje. Installeren.
 • sanchises: Als ik als electronicus zoiets lees denk ik gelijk: monitor defect. (Verticale uitsturing).
  Dus, ik zou eerst maar eens een andere monitor eraan hangen….
  perloc
 • lijkt me onlogisch als het geluid dan ook vastloopt…?????? :?
 • lijkt me onlogisch als het geluid dan ook vastloopt…?????? :?
  @KeesA hebbe ze niet bij asrock voor mijn bordje :cry:
  en het edit knopje flipt, sorry voor dubbele posts

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.