Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

Anders (software)

geen Window-geluidjes

f.j.stols
14 antwoorden
 • Het enige geluid dat ik nog gebruik is dat bij binnenkomen van e-mail( eerst met Mailwasher!) , maar alles blijft stil. Alles nagevlooid in conf>geluiden>niet dempen>schuifjes en ook de hele lijst van tabblad 2 ("geluiden") nog eens doorgelopen. Boxen staan aan, geluidsknop open, lampje brandt . Iemand nog een suggestie?Iets met geluidskaart?
 • Ondanks dat je andere geluiden hebt uitgezet: doen andere geluiden het nog wel? :D

  Zo nee: drivers geluidskaart er maar eens opnieuw opzetten. Je kunt sowieso in apparaatbeheer even bij de geluidskaart kijken of er geen uitroepteken bijstaat.

  Makkelijkste weg: rechtsklikken op de kaart in apparaatbeheer en kiezen voor 'stuurprogrammas bijwerken'.
 • inderdaad: andere geluiden doen het ook niet. Ook een audio-cd niet. Heb de geluidskaart er even uit gedaan (en terug gezet): geen verandering. In apparaatbeheer worden geen fouten gemeld.

  [img:e7c60c9a55]http://i37.tinypic.com/vgikw2.jpg[/img:e7c60c9a55]

  Bij Re klikken komt er eigenlijk niks,heb je nog een idee, of zou de kaart ten dele defect zijn?
 • Haha!! Wel even op het kruisje klikken, dan vouwt 'de besturing voor…..' uit en kun je je geluidskaart behandelen.

  Werkt genoemde procedure niet dan kun je even op de site van de fabrikant de laatste drivers ophalen.
 • Had onlangs dus met zo'n programma dat van de geïnstaleerde software kan nagaan of er updates op te halen zijn, en toen voor de videokaart laten draaien. Hierna ging het dus flink mis! Nu heb ik iets opgehaald van http://www.soft32.com/download_173793.html waar Windows zijn naam aan verbonden zou hebben : 71.89_win2kxp_international.exe van 25 MB. Vraag me af of ik dat durf uit te pakken, en wat kan ik dan verwachten? Moeilijke vraag wellicht?
 • Nou raak ik je kwijt: de link + het adres dat je geeft zijn drivers voor je videokaart. We hadden het toch over geluid?

  Videodrivers haal je gewoon bij de fabrikant van je videokaart. Of bij de fabrikant van je moederbord als je geen losse videokaart hebt.
 • sorry, was ik kennelijk op de verkeerde weg. dacht dat videokaart ook iets met geluid te maken had. Dus: waar kan ik een eventuele update / herstel van het geluid vinden?
 • wat voor een geluidskaart heb je en hoeveel boxjes heb je?

  Als je een creative 5.1 geluidskaart hebt en meerder boxen dan het volgende doen:

  bij alle programma's naar creative gaan dan naar soundblaster live dan naar creative AudioHQ daar luidspreker op 5.1 zetten, ik had laatst zelfde geval bij iemand en dat was de oplossing
 • dit vond ik met Everest: Apparaatbeschrijving
  C-Media CMI8738 Audio Chip
  en in het scherm daaronder zie ik
  [img:8f21368290]http://i35.tinypic.com/28qsv9g.jpg[/img:8f21368290]
  heb je hier wat aan?
 • Ben je me weer even kwijt :D : eerder zeg je je audiokaart er even uit gehad te hebben. Maar je hebt een op het moederbord geïntegreerde. De C-media.

  Moet je naar de site van je moederbordfabrikant (in Everest vind je die onder moederbord>moederbord). Daar zoek je jouw exakte type moederbord en doanload de audiadrivers. Zijn die er niet dan neem je de chipsetdrivers.
 • vannacht liggen bedenken dat ik de stekkers van de boksjes en transfo er eens opnieuw in moest pluggen. En ja hoor: alles doet het weer luid en duidelijk. Helaas heb ik wel vaker van die stomme dingen: mijn verontschuldiging hiervoor! Iedereen hartelijk dank voor tijd en meedenken.fjs
 • Het komt ook regelmatig voor, dat de stekkers in de verkeerde gaatjes geprikt worden, als je onboard én een loss geluidskaart hebt. Je bent echt de eerste niet. :-)
 • nee, dat weet ik. Had voor een vakantie een keer de (toen nog) ISDN eruit getrokken; de helpdesk (een goede richting Nijmegen) had het direct in de gaten!
 • ach ja… je kan ook ergens in je configuratiescherm je geluidskaart kiezen die je wilt gebruiken… ik heb het probleem ook gehad, maar na problemen heb ik me offboard geluidsskaart er gewoon uitgehaald, ik gebruikte toch de onboard.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.