Vraag & Antwoord

Anders (software)

ZoneAlarm

Anoniem
UseTheForce
21 antwoorden
 • Onlangs installeerde ik het firewall programma ZoneAlarm op mij nieuw geïnstalleerde XP, na een tijdje probleemloos gewerkt te hebben met dit alles krijg ik een fout melding van ZoneAlarm en start het programma niet meer op. Ondertussen is het zo dat mijn XP nog steeds probleemloos werkt maar dat ik bij het gebruiken van het internet, zowel IE als Firefox, na korte tijd geen verbinding meer het. Mijn denken bij deze is dat ZA nog steeds voor een deel actief is en zo dus mij deels de toegang weigert. Geen probleem zou je zeggen, deinstalleren en opnieuw installeren, maar neen zo eenvoudig is het niet, ik kan namelijk ZA niet deinstalleren daar ik steeds een foutmelding krijg tijdens deze actie. Heb ook reeds geprobeerd de file in c: te wissen en daarna de sleutels in het register maar ook hier krijg ik niet de mogelijkheid, de file zijn namelijk "alleen lezen"beveiligd en ik kan dit vreemd genoeg niet omschakelen in eigenschappen.

  De hulp die ik jullie zou willen vragen is enkel en alleen "hoe krijg ik ZoneAlarm van mijn pc af!"

  Alvast bedankt en groeten,
  C.
 • In taakbeheer eerst alles van ZA uitschakelen en dan deïnstalleren al geprobeerd?
 • heb onder msconfig alles gedeactiveerd wat ZA aangaat, services en opstart, en heb ook al geprobeerd het programma te deinstalleren in de veilige modus geen succes. Met CCleaner ging het ook niet. Steeds dezelfde foutmelding.
 • Ik had het over taakbeheer.
  Vorige week nog ZA bij iemand gedeïnstalleerd op deze manier.

  Overigens kun je alles uit het register wissen van ZA, maar ook dan mogen die sleutels niet in gebruik zijn.
  http://www.winaddons.com/registrar-lite-20/
  Eventueel met dit progje, als de sleutel op denied staat eerst eigenaal worden van de subsleutels en omhoog werken tot de volledige sleutel weg is.
 • Sorry ben even de weg kwijt, bedoel je computerbeheer services?
 • Alt, ctrl en delete en dan processen.
 • Jaa uiteraard, nog aan het slapen denk ik.

  Er lopen geen processen meer van ZA zover ik weet, het zijn er in het algemeen niet veel daar het systeem nieuw geïnstalleerd is, 32 op dit moment. Maar zoals reeds eerder vermeld in de veilige modus +-15 processen krijg ik ZA ook niet verwijdert. Er zit werkelijk een fout in de deinstallatie procedure daar ik zowel onder software als CCleaner als ook de uninstaller van ZA zelf steeds tegen dezelfde foutmelding stoot, iets met een ".dll" file die "not valid" of "not found" is in c:temp. Ga op een hardcore manier ZA moeten verwijderen zoals ik geprobeerd heb dit te doen via het wissen vd files in c: maar zonder succes.
 • als het gaat om een door een deïnstallatie aangeroepen file, kan ik me niet zo goed voorstellen dat die in c:\temp staat…..
  za is bovendien niet bekend als moeilijk te verwijderen….
  dus lijkt me de vraag gerechtvaardigd: is die pc wel geheel vrij bevonden van virussen en andere ellende, door een uptodate virusscanner, een scan met een uptodate spybot en eventueel een hijackthislog beoordeling?
 • AVG8, Spywareblaster, Search and Destroy, Comodo firewall, zal wel voldoende zijn zeker. Zijn alle geïnstalleerd voordat de pc het internet is opgeweest. Hitmanpro is er ook al door gegaan en nul niets nada.
  Heb op meerdere pc ZA staan en hier nooit problemen mee gehad. Pc is net nieuw geïnstalleerd en zoals reeds eerder vermeld werkt ie prima dus van die "ellende" is geen sprake.
  Wat dit c:temp betreft; bij de deinstallatie van ZA wordt er een deel in deze file weg geschreven. Waarom? Geen idee, zal wel normaal zijn voor een uninstall veronderstel ik.
 • niemand een idee :?
 • zoek hier eens tussen?
  http://www.google.nl/search?hl=nl&q=tool+remove+zonealarm&btnG=Zoeken&meta=
  deze?
  http://www.geekstogo.com/forum/Zone-Alarm-removal-t78285.html
  tip van starjax ?
  scan de exe eerst ivm virussen…
 • hey andre dank je voor de hulp. Heb de linkjes even doorgenomen en in beide gevallen hebben deze personen nog de mogelijkheid de uninstaller te doorlopen of maw het programma te wissen en daarna de resterende files te zoeken en wissen. Dit is bij mij niet het geval, ik krijg reeds een fout melding alvorens de uninstaller zijn werk heeft gedaan, ik krijg dus helemaal niets weg. Probleem ligt nog een beetje dieper en heb geen flauw benul hoe dit te verhelpen.

  Het zit eigenlijk zo, het is mij worst dat er nog een programma op mijn pc staat dewelk ik niet gebruik of niet meer werkt. Het probleem is enkel dat ik na 10mintjes interneten, ie of firefox, van het net gesmeten wordt en dus geen verbinding meer heb. Daarintegen als ik op dat zelfde ogenblik inlog voor wat online gamen, Wow in mijn geval, is hier geen enkel probleem met de verbinding. Ik wil enkel maar een volwaardige internet verbinding hebben alles andere is mij dus gelijk.
 • Tja, ik had al een linkje naar een registerprogje gegeven en hoe te gebruiken, zeker nog geen tijd voor gehad?
 • Windows Installer CleanUp geprobeert ?
  http://support.microsoft.com/kb/290301/nl
 • ZA opnieuw installeren?
  Dan zou je toch die missende dll file ook weer terugkrijgen en lukt de uninstall (als je dat nog wil) misschien wel goed.
 • alles hier boven geprobeerd maar zonder succes.
  Hoe kan ik er voor zorgen dat ik een honderd procent garantie heb dat ZA werkelijk uitgeschakeld is op mijn pc. Krijg het program duidelijk niet verwijderd dan maar permanet deactiveren zou ik denken, niet? Mag ik zomaar wat register sleutels wissen of is het mogelijk deze uit te schakelen.
 • tja, als niks anders je helpt kan je inderdaad handmatig alles van zonealarm verwijderen via de verkenner (desnoods in veilige modus, want dan werkt za niet).
  vervolgens open je de registereditor, zorg dat de cursor helemaal bovenin op deze computer staat en maakt via exporteren een backup.
  daarna zoek je het hele register door op zonealarm en zonelabs vermeldingen en verwijdert alles wat je tegenkomt.
 • Tja, ook reeds geprobeerd en ook hier geen succes. zelf in de veilige modus krijg in alle bestanden in verkenner niet gewist, de "alleen lezen" beveiliging blijft actief en deze krijg ik niet uitgeschakeld. ben nogthans als hoofd gebruiker "administrator" ingelogd.
 • Probeer een van deze tools…
  http://www.google.nl/search?hl=nl&q=delete+after+reboot&btnG=Google+zoeken&meta=
  zoals de 1e
  http://www.snapfiles.com/get/removereboot.html
  kijk anders verder…
 • Hey andre, dank je nogmaals. Ga dit morgen onmiddellijk uitproberen.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.