Vraag & Antwoord

Anders (software)

Snelle manier om te copieren

Anoniem
gerben
5 antwoorden
  • Weet iemand een snelle manier van copieren? Ik snap namelijk niet goed wat er voor zorgt dat't allemaal zo lang duurt? Volgens mijn HD heeftie een data overdrachtssnelheid van 3G p/s :? En ik ben al blij als ik ruim 45 minuten doe over 115G. Daar zou die dus eigenlijk 38 seconde over moeten doen. :D
  • Ja, zo lust ik er nog wel eentje. De snelste schijven lezen tegenwoordig rond de 100MB/s. Schrijven gaat flink trager, kopiëren van de ene naar de andere locatie op dezelfde schijf, nog veel trager. Alleen lezen op 100MB/s duurt al 20 minuten, dus ik denk dat jouw 45 minuten nog niet eens zo slecht is.
  • Nee idd als je het zo bekijkt :D Maar wat betekend die 3Gp/s dan op die schijf? Overgens als ik iets verplaats op dezelfde schijf is dat binnen een honderdste seconde gebeurd. ongeacht hoe groot het verplaatste. Alleen als ik iets copieer op dezelfde schijf duurt het langer. Ik heb het puur over van de een naar de andere schijf.
  • De overdrachtssnelheid van de controller, niet de lees of schrijfbewerkingen.

    Overigens zijn het ook vaak gecomprimeerde files of images, dat duurt aardig wat langer.

    Het verplaatsen op dezelfde partitie stelt niets voor maar naar een andere partitie op dezelfde schijf duurt langer dan naar een andere schijf.
  • Ok nou snap ik'm :) Overgens heb ik geen partities daar ben ik een keer zo de mist mee in gegaan.. dat doe ik nooit meer! Maar goed dan weet ik wat me te wachten staat. Ik heb net 2x 1TB besteld… (gelijk 1 voor de backup van die andere :D ) maar 's nachts doen dan. Zit je ook niet te wachten :wink:

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.