Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

Anders (software)

Waarom gaat in WORD 2003 met 2 kolommen werken zo moeizaam!!

None
11 antwoorden
 • Ik heb een tekst. Die wil ik verdelen in 2 kolommen.
  Links de hoofdmoot, brede kolom, rechts een smallere kolom met hier en daar wat commentaar. Nu, ga daar maar eens aanstaan. Ik ben er uren mee bezig geweest en nog was het resultaat niet bevredigend….
  Evenmin, maar iets beter ging het in OpenOffice-Writer. Het blijft bij een veelvuldig gebruik van de UNDO knop….
  Of moet ik toch leren werken met PP?? Alleen maar voor eenmalig gebruik?
  perloc
 • het is mij niet precies duidelijk jouw probleem is, maar wellicht is het gebruik van een tabel met twee kolommen (zonder randen) een oplossing?
 • Mijn probleem is dat het erg moeilijk werken is met twee klolommen.
  Een algemene klacht dus en geen omschreven probleemstelling. Ik zou bij MS moeten klagen dat ze dat eens wat beter toegankelijk maken.

  Daarbij is je antwoord, neuf, niet zo duidelijk.
  Hoe activeer ik twee kolommen zonder randen? In \Format\Colomns? (of woorden van gelijke strekking in het Nederlands)
  Of is er nog een andere manier….

  perloc
 • kolommen is voor word een manier van tekst over de bladzijde verdelen.
  de tekst is dan altijd één geheel, zeg maar.
  wat jij wilt bereik je m.i. door een tabel te maken met twee kolommen, desnoods ook nog rijen.
  nu kan je in elke cel teksten plaatsen naar believen; voor word zijn en blijven die blokjes tekst gekoppeld aan hun eigen lokatie = cel.
 • Kolommen hebben inderdaad wat eigenaardigheden.
  je zou ook kunnen doen:
  * Invoegen
  * tekstvak
  en dan zet je er 2 naast elkaar.
  Je moet ze even netjes neer zetten en op de juiste grootte brengen via slepen of op de rand dubbelklikken en de maten invoeren.
  Voordeel: nu kun je in beiden onafhankelijk tekst invoeren zonder dat de zaak gaat schuiven…
  PS: als je geen randje wilt, effe dubbelklikken en bij "lijn" voor "geen lijn" kiezen
 • Je hebt in Word de keuze uit 4 typen kolommen. Ik begrijp dat bij een type je tekst wordt verdeeld over de 2 (of 3) kolommen. Maar dat hij dat bij alle vier doet…. Ik zie het verschil niet dan alleen dat bij keuze links rechts je de links
  echts ruimte kunt instellen. Maar in feite doet hij daar hetzelfde als bij de anderen.
  Dus nogmaals: ik wil de tekst helemaal in de linker kolom en in de rechter zo hier en daar wat kommentaar plaatsen. Dat kan niet met kolommen in Word, dan alleen met een hele hoop gevogel en de onmisbare UNDO knop. Ik vind dat een omissie!
  Ik zal eens kijken Dirk, hoe ik dat voor elkaar kan krijgen (hoewel de behoefte al voorbij is: werk van school welk al is ingeleverd.) met de gesuggereerde tabel, rijen en cel. Hoewel dat nog erg onduidelijk is.
  MVG perloc
 • Hierop nog even voortbordurend: ik heb het even geprobeerd met Tabel.
  Ondertussen heeft andre@home al gesuggereerd om te kiezen voor "geen lijn" ("no border" bij mij). Maar daar trekt hij zich niets van aan: zowel op het scherm als uitgeprint: met lijnen. Ook het wit maken van de lijnen is geen optie: ook hier zwarte lijnen, zowel op scherm als uitgeprint.
  Doet ie dat bij jullie wel, ik bedoel dat hij tenminste geen lijnen uitprint?
  Dus ik zou Office2003 moeten upgraden en maar afwachten of ie dan wel de lijnen onderdrukt c.q. wit maakt. Zal eens kijken in (de gratis) OpenOffice: onvolprezen, maar helaas niet 1 op 1 compatible met Word….
  Die handhaaf ik alleen al door het feit dat ik gratis tientallen spel-dictionairs kan donwloaden. (Ik werk met drie talen: Nederlands, Engels en Portugees.) perloc
 • als je een tabel gemaakt hebt en je met je muis over de tabel gaat, verschijnt er rechtsboven een symbooltje (vierkantje met een kruis er in)
  klik rechts op dit symbooltje en kies bij de optie "randen en arcering" op het tabblad> randen> geen
 • Bij mij verschijnt dat kruisje links-boven maar het werkt.
  Dankjewel.
  MVG perloc
 • haha foutje
  ik bedoelde inderdaad linksboven
 • Maar het gaat allemaal wel moeizaam.
  Als ik het volgend jaar weer eens nodig heb ben iik het vergeten en kan ik het weer niet vinden. Waarom staat dat nu niet gewoon bij kolommen….

  perloc

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.