Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

Anders (software)

Back-up lukt, maar toch: wat doe ik fout?

Anoniem
dcl
13 antwoorden
 • Ik gebruik Acronis True Image. Op gegeven moment moet je kiezen tussen (o.a.) differentieel of incrimenteel. Ik heb gezocht wat het verschil is, en dacht dat ik het begreep, maar ik krijg toch andere resulktaten dan ik verwachtte.

  Voorbeeld: Een map van 250 MB. In die map diverse bestanden. IK heb als eerste eerste een volledige back-up gemaakt van de map in de door mij opgegeven locatie. Dat gaat goed, ik zie inderdaad het back-up bestand staan.
  Vervolgens verander ik een paar bestanden, ik gooi er een paar weg, en doe er nog wat bestandjes bij. Dan maak ik een incrimentele back up.
  Nu had ik begrepen, dat in dat geval alleen maar een back-up gemaakt wordt van bestanden die gewijzigd zijn sinds de laatste volledige, differentiele of incimentele back-up. Nu heeft een incrimentele back-up vanwege het voorgaande o.a. als voordeel, dat de volgende back-up bestanden (na de volledige) klein zijn.
  Wie schetst mijn verbazing (en teleurstelling) toe ik zag dat, naast de originele back-up, er een tweede back-up gemaakt was, die weliswaar iets kleiner was, maar niet noemenswaardig.
  Nu gaat het in dit geval om een kleine map, maar als je schijven van tientallen GB's gaat back-uppen, dan ben je snel door je schijfruimte heen.

  Ik hoop dat ik mijn probleem duidelijk heb gemaakt, en dat iemand mij kan vertellen wat ik nu fout doe of welke foute gedachte ik heb.
 • Ik kan je niet vertellen wat je fout doet, ik heb hetzelfde geconstateerd.

  Ik zag dit inderdaad bij een flinke back up (oorspronkelijk 20 gb groot). Had nog zo'n 15 gb over op externe harddisk en wilde er "even" een incrementele aan toevoegen :? .

  Werd dus afgebroken wegens te weinig ruimte.. na wissen van een aantal bestanden op die schijf nogmaals geprobeerd, nieuwe "incrementele" (?) was vrijwel even groot….

  De enige info die ik hieromtrent heb kunnen terugvinden was, dat als je tussen de eerste en de volgende bijvoorbeeld hebt gedegragmenteerd, je dan dus beter weer een geheel nieuwe back up kan maken. Nou dat blijkt dan wel. Bij mij was dit het geval. Ik heb dus het idee van de incrementele etc maar uit m'n hoofd gezet, wat mij betreft is het nut hiermee volstrekt afwezig.

  Als iemand een beter idee hierover heeft ben ik erg benieuwd!
 • Defragmentatie was bij niet het geval, ik heb gewoon voordat ik echt aan de gang ging, eerst een proefmap gemaakt van 250 MB.
 • Ik denk dat je het verkeerd begrijpt. Incremental is een volledige backup. Differential is een gedeeltelijke backup, van alleen de wijzigingen. Overigens kun je voor het syncen van een backup van één map, beter een ander programma gebruiken.
 • Het valt mij ook op, maar dan bij gebruik van het programma Norton Ghost, dat een back-up van enkel de verschillen sinds de vorige back-up toch de grootte van een volledige back-up bereikt. Géén idee nog wat de reden is.
 • Incrementa is een gehele back up
  Differential is als je al een back up hebt gemaakt en er wat bij wildoen .
  maar als je een hdisk van het merk maxtor /seagate in je systeem heb zitten .
  dan kan je gratis gebruiken het progg maxBlast .
  MaxBlast is het zelfde als Acronis maar dan gratis en in het Nederlands
 • Google define: incremental backup

  - A backup procedure that backs up only those files that have been changed or modified since the previous backup.

  - Copies of all files modified since the last full or incremental backup.


  Thought you liked to know………. :wink:
 • Dank voor jullie antwoorden tot nu toe, ik kom er morgen nog even op terug.
 • Die definitie van incremental is waarschijnlijk wel juist. Maar de definitie van differential is natuurlijk niet een volledige backup. Maar het is eenvoudig te bepalen, door beide uit te proberen.
 • Incrementeel is een backup die alle wijzigingen sinds de laatste [u:cfcc8afac6][b:cfcc8afac6]volledige[/b:cfcc8afac6][/u:cfcc8afac6] backup bewaart. Dit heeft als voordeel dat indien je een restore moet uitvoeren je alleen de laatste volledige backup + je laatste incermentele backup hoeft terug te zetten.

  Differenteel is een backup die alle wijzigingen sinds de laatste backup bewaart. Dit zorgt voor een kleine backup, maar bezorgt je een berg werk bij het restoren, je dient namelijk je laatste volledige backup terug te zetten en alle gemaakte differentiele backups vanaf het moment dat je de laatste volledige backup hebt gemaakt.

  [b:cfcc8afac6]Voor dat je incrementeel of differenteel backup kunt gebruiken (tenminste effictief kunt gebruiken) dien je altijd eerst een volledige backup te maken.[/b:cfcc8afac6] Doe je dit niet dan worden de archive bitjes niet gezet en denkt je incrementele of differentele backup dus dat alles is gewijzigt en gaat deze dus ook alles bewaren.

  Voor thuis zou ik aanraden altijd volledige backups te maken, aangezien het vaak maar om kleine hoeveelheden data gaat. Mocht je een schema willen gebruiken :

  - 1ste dag van de maand een volledige backup
  - Elke x dag van de maand een incrementele backup

  Belangrijke punten :

  Maak minimaal 1 keer in de zoveel tijd een volledige backup, liefst eentje per maand, als data niet veel wijzigt, dan een keer in de 3 maaden ofzo.

  Indien niet nodig probeer dan differentiele backups te mijden, want deze bezorgen je koppijn bij het restoren als je geen goede administatie van je backup bestanden hebt.

  Nu nog antwoord op je vraag :

  Als Acronis gebruikt maakt van archive bit :
  Zoals je het omschrijft lijk je het goed te doen, je zou na de volledige backup eens kunnen controleren of archive bitjes goed staan. Dit kan je doen in DOS, ga naar de directory en dan kan je met het commando attrib /S de attributen opvragen, A geeft aan of Archive bit actief is ja of te nee.

  Indien Acronis een eigen database er op nahoud dan zou je die kunnen checken, maar daar weet ik verder niets vanaf.
 • MaxBlast
  http://www.seagate.com/ww/v/index.jsp?locale=en-US&name=MaxBlast_5&vgnextoid=7add8b9c4a8ff010VgnVCM100000dd04090aRCRD
 • Acronis zegt dit:

  Incrementeel: alleen de gegevens die zijn gewijzigd sinds de laatste volledige back-up, daarom is deze kleiner en sneller gemaakt. Alle eerdere incrementele back-ups en de oorspronkelijke volledige zijn nodig bij terugzetten.

  Differentieel: één onafhankelijk bestand dat alle wijzigingen bevat sinds de laatste volledige back-up. Terugzetten gaat sneller dan incrementeel, omdat er maar 2 bestanden (de volledige en de differentiele) zijn, bij incrementele kunnen het er veel meer zijn.

  Precies omgekeerd dus dan alles wat hiervoor geschreven werd, en overigens heb ik het ook zo uit C!T begrepen dus….


  Kortom, wáárom is de incrementele zo groot?
 • [quote:170215ff17="Noesje1"]Defragmentatie was bij niet het geval, ik heb gewoon voordat ik echt aan de gang ging, eerst een proefmap gemaakt van 250 MB.[/quote:170215ff17]

  Wat me nog even te binnen schoot, je hebt wel als doellocatie de map van je volledige back-up gekozen want dat moet ook.

  Ik heb dat overigens wel gedaan, dus bij mij was dat de oplossing niet.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.