Vraag & Antwoord

Anders (software)

kan met CuBase-programma niet opnemen

Anoniem
eduard33
1 antwoord
 • Beste mensen,

  Heb met veel moeite (programma liep steeds vast) het programma CuBase met tal van aanhangende programmaonderdelen geïnstalleerd.
  Ook het vervolgens instellen van de opties op grond van de handleiding ging zeer moeizaam (klacht hierover ook al op internet aangetroffen: "installation is a drag";). Want per in te stellen scherm liep het programma vast en moest het afgesloten en heropend worden. Uiteindelijk kwam ik in het opnamescherm terecht.

  De bedoeling is als volgt.

  Je sluit de hardware (0202 USB) aan op de USB-poort. Vervolgens sluit je (bijv.) een muziekinstrument aan op de 0202 USB-hardware. Je opent het CuBase-programma. Met dit programma moet je gespeelde muziek kunnen opnemen.

  Het opnamescherm toont een gebruikelijke indeling als van een cassetterecorder. Toets je de record-knop in, gebeurt er niets. Als je het muziekinstrument bespeelt, zie je wel op de hardware de lampjes meegaan. Er wordt echter niets opgenomen.

  Bij het installeren heb ik volledig de handleiding gevolgd. Als ik in het CuBase-programma een instelling qua geluidskaart verander, helpt dat niets. Mijn pc gaf zelfs geen geluid weer, en na enig proberen alleen een versneld geluid. Via Eigenschappen het stuurprogramma verwijderd. Na herstart pc kon Windows gelukkig op eigen kracht het oorspronkelijke stuurprogramma weer draaien.

  Heeft iemand van jullie met het bovenstaande soortgelijke ervaringen opgedaan?

  vr. gr.,


  Ruud Muschter :D

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.