Vraag & Antwoord

Anders (software)

welke beveiliging software

Anoniem
Phaldmmor
3 antwoorden
  • Net een nieuwe laptop besteld, het is een dell XPS M1530 geworden. Zijn sterk gedaald in prijs, veronderstel dat dell gaat uitkomen met een nieuw model maar voor mij is dit toestel voldoende.

    Mijn vraag nu, op de laptop staat uiteraard vista en ik vraag mij af of ik nog verdere beveiligings software moet installeren op dit os. Had zelf gedacht aam comodo of zonealarm als firewall en avast of AVG8 als antivirus. Van laatst genoemde ben ik eigenlijk minder tevreden in de mening van de belasting van het systeem, neemt altijd het meeste geheugen in beslag als ik mijn taakbeheer raadpleeg. Wat de firewall betreft weet ik niet of dit nog nodig is daar vista dit standaard onbord heeft, niet?
    Heeft vista ook niet iets als het maken van een image? Dit zou mss goed zijn als eerste uit te voeren bij de eerste kennismaking van de nieuwe laptop.

    Alvast bedankt.
  • Avast is een prima keuze, werkt goed onder Vista. Firewall is niet perse nodig, Vista heeft een goede firewall, al is hier wel de nodige discussie over. Je dient echter wel even de Vista firewall goed in te stellen, standaard staat bijvoorbeeld het scannen van uitgaand verkeer uit. Zonealarm is een prima alternatief voor de windows firewall.
  • beide werken dus prima onder vista? What about dit backup of image programma onder vista.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.