Vraag & Antwoord

Anders (software)

Office 2007 installatie: schoon of over 2003 heen?

Anoniem
apeka
6 antwoorden
  • Mijn zoon heeft via school een legaal pakket Office 2007 Enterprise gekocht. Wat is nu beter: eerst de huidige Office 2003 verwijderen en daarna Office 2007 schoon installeren, of Office 2007 over 2003 heen installeren?
    Ik meen ergens ooit gelezen te hebben dat als je Office 2007 over een vorige versie heenzet, er allerlei erfenissen kunnen achterblijven die later mogelijk problemen, b.v. bij updates, veroorzaken…
  • altijd: voorkeur voor schoon!
  • In feite altijd schoon beginnen, maar mijn ervaring met MS is dat er toch wel een boel rotzooi overblijft. Je krijgt office nooit meer helemaal van je systeem af, tenzij je nieuw systeem zet…. Ik zou hm er gewoon overheen knallen, Wellicht blijven er nog wat handige instellingen bestaan die je ooit gedaan hebt, en anders kun je de zaak later alsnog weghalen en opnieuw beginnen.
  • Ik heb hem over 2003 heengezet en alle mailtjes en documenten werden gelijk netjes geconverteerd en voorzover ik heb kunnen nagaan is er geen rotzooi achter gebleven.
  • Klopt; ik heb ook wel eens een nieuwere office-versie onberispelijk over een oudere heen geïnstalleerd; vind MS Office wel een van de sterkste progs van MS.

    Het lukte mij zelfs om oude MS-progs zoals Publisher(2000) te laten voortbestaan onder Office2003.
  • Office 2007 kan als je wilt ook naast Office 2003 geinstalleerd worden maar dan moet je dit wel willen. Helaas zul je dan merken dat bij het openen van een Office 2003 programma (dat is mijn ervaring) er een installatiescherm verschijnt en dat is lastig en vervelend. Gelukkig staat in de laatste C!T een truc om dit installatiescherm te killen.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.