Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

Anders (software)

Acronis True Image 11 Home Ervaringen?

None
10 antwoorden
 • Na een hoop narigheid met virussen, vastlopers, ontregelingen enz. bracht iemand me op het spoor van Acronis True Image 11 Home. Dat zou je in enkele minuten eenvoudig van alle problemen afhelpen….een soort SUPER SYSTEEMHERSTEL dus… Alle fora over problemen zouden dus ook overbodig worden….?

  Is dat werkelijk zo? Leidt het investeren van € 49,95 tot altijd probleemloos werken op de pc?
 • Voor mij is de inverstering het zeker waard geweest! Ik werk zelf met Acronis 10. Maar veel verschil zal er niet in zitten.

  Het beste wat je kunt doen met Acronis, is een kloon maken van je systeemschijf. Daarvoor heb je dan wel een HD nodig die iets groter is dan de gebruikte data op je C schijf. bijvoorbeeld:

  Je hebt een 320G systeemschijf, maar je gebruikt maar 200G dan kun je een kloon maken op een 250G schijf.

  Ik heb zelf gewoon 2x 320G waarvan ik 1 schijf dus als kloon gebruik. die kloon ligt veilig opgeborgen in mijn kast. Als ik ooit een probleem heb? dan hang ik die schijf er in, maak daar weer een kloon van naar mijn systeemschijf en klaar ben je! :D

  Je kunt ook een image maken, mja.. dan staat het evengoed niet echt veilig, en heb je ook weer software nodig (of een herstel diskette/CD-rom) om die image weer terug te zetten, kortom een heleboel werk voor iets wat evengoed niet veilig is. Het beste is dus dat je met Acronis een exacte kopie(kloon) kan maken van je HD. Een must voor iedere pc gebruiker! :wink:

  Edit: Je installeerd een systeem op je schijf, zorg dat je systeem helemaal perfect werkt met al je persoonlijke instellingen ed. Maak daar een kloon van met Acronis, en je hoeft nooit meer nieuw systeem te zetten. (mits je geen nieuwe hardware zet)
 • De PC problemen zijn met Acronis de wereld helaas nog niet uit. Maar het maken van een image van bijv. je hele partitie met OS om die in geval van nood met een paar muisklikken te kunnen terugzetten is een belangrijke basiswaarde.

  Acronis werkt uitstekend, betrouwbaar en heeft veel opties. In mijn ogen zou het een stuk basissoftware moeten zijn dat met elke PC wordt meegeleverd.
 • je hebt alleen wat aan aconis ghost etc etc .
  als je een schoon systeem hebt .
  dan is aconis de beste oplossing voor een back up te maken .
  maar als je een maxtor seagate hdisk bezit .
  dan kan je de zelfde software gratis downloaden en gebruiken .
  het progg heet dan MaxBlast en is het zelfde als acronis powered by aconis .
  http://www.seagate.com/ww/v/index.jsp?locale=en-US&name=MaxBlast_5&vgnextoid=7add8b9c4a8ff010VgnVCM100000dd04090aRCRD
 • Dat is leuk als je een image wilt maken. Wat bijna iedereen schijnt te negeren is dat een image net zo een onveilige backup is als een backup bewaren op een partitie van je systeem schijf om verschillende redenen:

  1- Een image kan evengoed geinfecteerd raken met een virus
  2- Een image kan beschadigt raken
  3- Je hebt software nodig om het terug te kunnen zetten
  4- Als de HD waarop de image staat kapot raakt is het einde image

  Bijkomend voordeel is nog, als je systeemschijf kapot gaat (om wat voor rede dan ook) dan heb je dus nog een schijf in je kast met een werkend systeem.

  Daarbij is het veel minder werk om een kloon te maken van je systeem op een andere HD. En ligt het ook nog eens veilig "buiten" de pc. zodra je een probleem hebt maak je weer een kloon van die kloon. Een kind kan de was doen.
 • Ik zit nog met een puzzeltje…
  1.
  Als ik een 2e HD koop en daar alles van C:\ naar toe kopieer, dan heb ik toch geen Acronis nodig…?

  2. Als ik Acronis zou gebruiken, dan belooft me die firma in 1/2 minuten een geheel herstel van mijn eventueel geïnfecteerde schijf. Dat klopt dus niet…?

  Overigens ik heb die cd nog niet gekocht. Daarom wil ik eerst informeren of zo'n investering zijn geld waard is of dat het ook anders kan.
 • Haha :D

  1. De truc van een 'image' (kopie) maken met Acronis is dat je hele bsturingssysteem bit voor bit erin staat. Gaat je werkschijf kapot of raakt ie geïnfecteerd dan zet je die image terug en heb je je werkschijf exakt werkend zoals ervoor. De image is een exakte foto. Met plat kopiëren neem je je besturingssysteem, geïnstalleerde programmas etc. niet mee.
  De image is dus een exakte kopie van C. Of welke partitie je ook maar wilt bewaren.

  2. Omdat het een exakte kopie betreft maak je regelmatig een image van een goed werkende partitie. Raakt er iets geïnfecteerd dan zet je een schone kopie van vorige week terug.
  Maak je een image van een verrotte partitie dan is het een exakte kopie van een verrotte partitie en heeft het terugzetten van die kopie geen zin.
 • Het simpelweg kopieren van je systeemschijf gaat niet lukken. Acronis locked de schijf namelijk, en start je pc opnieuw op. Daarna zal het een exacte copie van je systeemschijf maken. een echte kloon dus. Een met een gewone kopie krijg je je systeem niet aan de praat.

  aan de hand van hoeveel data er op je schijf staat wat gekloond moet worden, bepaalt het hoe lang het duurd. bij mij had ik ca 210G staan, en deed het er een kleine 20 minuten over. Maar daarna heb je dan wel een exacte kopie van je HD. En als je dus ooit een probleem hebt? dan hoef je alleen maar die schijf aan te sluiten. Uieraard moet je die dan ook weer klonen. Uit eindelijk blijft het je eigen keus natuurlijk. Maar ik ben blij met mijn kloon. Ik heb er al vele malen gebruik van gemaakt. Als ik elke keer nieuw systeem had moeten zetten? was ik zo 4 dagen kwijt geweest tegenover het half uurtje van nu om een keer een kloon te maken.
 • [quote:54e767d984]Gaat je werkschijf kapot[/quote:54e767d984]
  als je schijf kapot gaat? dan kun je er uiteraard geen image meer op zetten….. Maar goed, ieder zijn ding, Ik ben een voorstander van een backup wat ook een echte backup is. Een image is in mijn ogen geen backup. Het neemd ruimte in op je schijf die je nog voor andere dingen gebruikt waardoor het tevens een gevaar loopt om kwijt te raken.
 • Een image kan natuurlijk ook op een externe schijf worden gezet, of op dvd's gebrand. Niets is 100% betrouwbaar, maar met een of meer van dergelijke images ben je toch een heel stuk zekerder.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.