Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

Anders (software)

ongewenste e-mail

Anoniem
Peter Vooges
5 antwoorden
 • In outlook 2003 heb ik het spamfilter zodanig ingesteld dat de meeste spam in de map ´ongewenste mail´ terecht komt. Dit werkt redelijk goed behalve voor enkele adressen die mij soms enorme powerpoint presentaties (tot 8 of 9 MB) toesturen. Ook die komen in de map ongewenst terecht maar ze worden wel eerst van de server gedownload. Ik wil af van de tijd die dat kost en van de capaciteit die het kost; wij hebben hier in België nog altijd een datalimiet.
  En nu mijn vraag:
  ik meen eens een artikel gelezen te hebben over het in twee stappen downloaden van e-mail. Eerst worden de headers gedownload en daarna kan dan aangegeven worden of de berichten zelf ook gedownload moeten worden of al op de server gewist.
  Ik heb in outlook zitten zoeken maar daar heb ik die mogelijkheid niet gevonden. Het kan ook zijn dat het artikel dat ik me vaag herinner over een ander e-mail programma ging.
  Heeft iemand een idee?
 • Er bestaan diverse pop checkers, die inderdaad alleen de headers downloaden. Deze bijvoorbeeld. http://www.myzips.com/software/SpamAware.phtml
  Er bestaan er tientallen. http://www.myzips.com/software/Poppy-for-Windows.phtml
  Probeer er eens een paar uit, staan diverse freeware tussen.

  Kijk trouwens ook eens, of je provider niet aan webmail doet. Dan kun je ze op de mail server zelf wissen, zonder iets te hoeven downloaden.
 • Ik zelf gebruik zelf mailwasher pro

  http://www.firetrust.com/
 • Met Eprompter kun je op de server de berichten in platte tekst lezen zonder ze te downloaden, vervolgens zet je een kruisje bij degene die je wilt deleten en da pas de rest met outlook ophalen.
  Overigens doe ik dit met al mijn accounts, ook hotmail zo. Voordeel: je hoeft maar af e toe echt de mail in bij die andere account want dat is vaak spam en zo (die andere accounts gebruik il voor aanvragen/forums etd) mijn ene account nooit…
  Eprompter is geloof ik ca 1 MB groot….
 • Maar de vraag was hoe dit in Outlook te regelen is. Nu heb ik een Engelse versie en dat maakt de uitleg wat lastig.
  Om handmatig alleen de headers te downloaden klik je op het pijltje naast 'send
  eceive' en kies 'download headers in this folder'. Om altijd alleen de headers te downloaden wijzig je de instelling in het menu Tools (Extra)-send
  eceive/-send
  eceive settings-define send
  eceive groups. Je kunt daar rechtstreeks komen door op ctrl-alt-S te drukken. Selecteer de account waarvoor je de instellingen wilt wijzigen of 'all accounts' en klik op edit. In de box die opengaat kun je 'download headers' aanvinken. Hoe je na het downloaden van de headers het hele bericht kunt downloaden of een bericht van de server kunt verwijderen staat duidelijk uitgelegd in de helpfunctie. Zoek even op headers (mogelijk heten die 'berichtkoppen' in de Nederlandse versie) en kijk bij het equivalent van 'download headers and messages for pop3 accounts'.Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.