Vraag & Antwoord

Anders (software)

Gratis TIFF-printer?

Anoniem
Jan bakker
9 antwoorden
 • Weet iemand een gratis en betrouwbare TIFF-printer te downloaden?

  Wat ik zoek is een PRINTER die je kunt installeren in Windows en waarop je - in plaats van een papieren uitdraai - een digitale uitdraai in TIFF-formaat krijgt.

  Er zijn honderden TIFF-printers te koop, maar het is voor mij lastig zonder kennis van zaken een beetje redelijke TIFF-printer uit te zoeken. Het spreekt voor zich dat als iemand een test van TIFF-printers weet, ik mij aanbevolen houd.

  Jelle
 • Hoe kom je aan TIFF-files die je zou willen afdrukken?
  Kun je ze wel op je scherm zichtbaar maken?
  Is converteren naar PDF dan een optie?
 • PDFCreator kan dat. Anders dan de naam doet vermoeden kan het behalve naar PDF ook "printen" naar PNG, JPG, [b:29297532a9]TIFF[/b:29297532a9], BMP, PCX, PS en EPS.
  Kijk even op http://www.pdfforge.org/products/pdfcreator
 • Dat is idd waarop ik zinspeelde, maar het was mij ontschoten dat ook TIFF-bestanden hiermee kunnen worden 'afgedrukt'. De vraag is alleen of SnelJel de bestanden als TIFF-bestand kan openen in een programma waarin PDF-creator zou moeten worden 'aangeroepen'.
 • Zoals ik het begrijp heeft SnelJel geen tiff-bestanden die hij wil afdrukken, maar bestanden waar hij tiff-bestanden van wil maken.

  De printer waar hij om vraagt is dan ook een virtuele printer, die i.p.v. op papier naar een bestand print. Dit bestand moet een tiff-bestand zijn.
  PDFCreator is zo'n virtuele printer. Het is dus als printer benaderbaar vanuit alle programma's van waaruit geprint kan worden. Als je i.p.v je standaardprinter (die op papier zou printen) deze 'printer' kiest voor het 'afdrukken' komt er dus niets op papier, maar wordt er een bestand aangemaakt. Je kunt hierbij kiezen voor PDF of een aantal andere formaten, waaronder tiff. Het gemaakte tiff-document is vervolgens te openen in bv. 'Windows picture en faxviewer', maar ook als afbeelding in te voegen in bv een Word-document.
 • Precies, dat was de oplossing waarop ik doelde. SnelJel, op de genoemde site kun je de software downloaden, waarmee je een virtuele printer installeert. Die printer kun je kiezen als je een printopdracht geeft. De software stelt je in staat om een format te kiezen (TIFF, voor jou) en vraagt je na [b:1483c9ab70]OK: printen maar[/b:1483c9ab70] naar de plaats waar de file moet worden opgeslagen. Simpel en prachtig!
 • Hallo,

  Hier bericht van de postplaatser.

  TIFF-files wil ik afdrukken omdat ik een archiveerprogramma wil gaan gebruiken. TIFF-files komen daarin veel beter tot hun recht, dan PDF files, die in feite toch een soort schil zijn om de TIFF-files heen.

  Inderdaad, ik gebruikte tot nu toe altijd PDF creator. Echter, ik wist niet dat je hiermee ook TIFF files kon afdrukken.

  Dank jullie wel!
 • L.S.,

  Ieder keer moet ik mijn PDF-creator opnieuw instellen zodat hij TIF's uitdraait, in plaats van PDF's.

  Is er een manier om dat vast in te stellen?

  Ik heb gezocht, maar het niet gevonden.
 • [quote:41125975ce="SnelJel"]L.S.,

  Ieder keer moet ik mijn PDF-creator opnieuw instellen zodat hij TIF's uitdraait, in plaats van PDF's.

  Is er een manier om dat vast in te stellen?

  Ik heb gezocht, maar het niet gevonden.[/quote:41125975ce]
  abby heeft zo een progg .

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.