Vraag & Antwoord

Anders (software)

SP3 slipstreamen

Anoniem
Charles-98
56 antwoorden
 • Is het mogelijk SP3 te slipstreamen in een reeds geslipstreamde SP2 cd?

  thx.
 • Ja, met bijvoorbeeld nLite.
 • Ik gebruik Flexbeta 2V2, maar de aangemaakte nieuwe CD boot niet op een lege computer voor schone install, terwijl de oude moeder-CD dat wèl doet.
 • Bij nLite moet je specifiek aangeven dat je er een bootable schijf of image van wilt maken. Misschien is dat bij het programma dat jij gebruikt ook het geval?
 • [quote:08938de80d="JBS"]Bij nLite moet je specifiek aangeven dat je er een bootable schijf of image van wilt maken. Misschien is dat bij het programma dat jij gebruikt ook het geval?[/quote:08938de80d]Bijna; er springt na de handelingen een verhaaltje in beeld met verwijzing naar een bestandje (op de verkeerde plaats aangegeven maar ik heb het wel opgespoord) wat op een voor mij onbegrijpelijke manier in een procedure van mijn brandprog zou moeten worden opgenomen om iets bootable te maken. Terwijl was echter reeds de/een ISO aangemaakt en als ik die brand boot-ie niet via herstart maar wel bij inbrengen onder Windows.

  Nieuwste nLite gedownload, heeft meer mogelijkheden dan mijn oude prog, ging niet via ISO maar gewone bestanden, geslipstreamde CD XPsp3 aangemaakt maar boot ook niet in herstart.

  Ik zal het opnieuw bekijken, zoekend naar wat je gezegd hebt en hoop dat de aan te treffen procedure duidelijker voor me is dan in Flexbeta.

  [b:08938de80d]EDIT: Dank, het is gelukt met nLite; alleen maar een extra stipje aanklikken voor "bootable iso" en de daarvan gebrande CD boot perfect in (her)start van de computer.

  Flexbeta gaat dus overboord.[/b:08938de80d] :)

  [b:08938de80d]nLite[/b:08938de80d] gratis downloaden:
  http://www.nliteos.com/download.html
 • [quote:1dc38cd645="willem1940"][quote:1dc38cd645="JBS"]Bij nLite moet je specifiek aangeven dat je er een bootable schijf of image van wilt maken. Misschien is dat bij het programma dat jij gebruikt ook het geval?[/quote:1dc38cd645]Bijna; er springt na de handelingen een verhaaltje in beeld met verwijzing naar een bestandje (op de verkeerde plaats aangegeven maar ik heb het wel opgespoord) wat op een voor mij onbegrijpelijke manier in een procedure van mijn brandprog zou moeten worden opgenomen om iets bootable te maken. Terwijl was echter reeds de/een ISO aangemaakt en als ik die brand boot-ie niet via herstart maar wel bij inbrengen onder Windows.

  Nieuwste nLite gedownload, heeft meer mogelijkheden dan mijn oude prog, ging niet via ISO maar gewone bestanden, geslipstreamde CD XPsp3 aangemaakt maar boot ook niet in herstart.

  Ik zal het opnieuw bekijken, zoekend naar wat je gezegd hebt en hoop dat de aan te treffen procedure duidelijker voor me is dan in Flexbeta.

  [b:1dc38cd645]EDIT: Dank, het is gelukt met nLite; alleen maar een extra stipje aanklikken voor "bootable iso" en de daarvan gebrande CD boot perfect in (her)start van de computer.

  Flexbeta gaat dus overboord.[/b:1dc38cd645] :)

  [b:1dc38cd645]nLite[/b:1dc38cd645] gratis downloaden:
  http://www.nliteos.com/download.html[/quote:1dc38cd645]

  Had je net als ik een originele XP SP1 versie met daarin SP2 geslipstreamd en hier bovenop nog eens het SP3 pakket of ga je uit van een SP2 als start schijf? Bij mij wil ie anders niet.
 • Ik gebruikte een stokoude CD XPpro-Nederlandstalig, geen SP2.

  Er bestaan echter uit die tijd van zowel Pro als Home, versies die onderling verschillen en misschien gaan die niet allemaal even soepel in de streamerij.

  Wat ik wel altijd doe, niet alleen met DVD (overgevoelig spul naar mijn ervaring) maar ook met CD: voor alle zekerheid een warm afwas-sopje voorafgaand aan manipulaties, CD op de hand gehouden om niets te raken wat het "etiket" zou kunnen krassen want dat etiket is de achterkant van een spiegel. DroogDEPPEN, niet wrijven, met een vel keukenrolvloeipapier.

  Voorlopig ben ik heel blij met nLite.

  NB: SP3 heeft geen SP2 nodig en dat zegt nLite er ook bij. Alles wat ik nodig had was, behalve het bovenste stipje voor instreamen van het onuitgepakt pakket-voor-systeembeheerders WindowsXP-KB936929-SP3-x86-NLD.exe, ook het ONDERSTE stipje in het scherm voor "aanmaken bootable ISO", op groen te klikken.
 • Ik heb nog een 2002 SP1 versie.
  Dus ik hoef SP2 überhaupt niet eerst te streamen, ik kan direct voor SP3 gaan als ik het goed heb… :o
 • Is er ook een nlite versie die op vista werkt? Kan ik de XP SP3 cd voorbereiden op een vista systeem?
 • krijg telkens een fout melding dat het "WindowsXP-KB936929-SP3-x86-NLD.exe" geen geldig W32 toepassing is. Dit met het programma nLite.
 • Win32 bedoel ik, sry :oops:
 • [quote:0e07ef4f63="UseTheForce"]Ik heb nog een 2002 SP1 versie.
  Dus ik hoef SP2 überhaupt niet eerst te streamen, ik kan direct voor SP3 gaan als ik het goed heb… :o[/quote:0e07ef4f63]Correct, want in SP3 zit SP2 al inbegrepen en/of verbeterd.

  Let wel op een ander mogelijk probleempje: de keren hiervóór dat ik een streamer gebruikte, kon ik niet meer het oude serienummer van de originele CD toepassen want dat werd geweigerd, behalve bij "schone installatie", maar ik weet niet of dat altijd zo gaat.
  Zorg dus voor alle zekerheid dat je 1 of meer extra keys achter de hand hebt.
 • [quote:93d6b08271="UseTheForce"]krijg telkens een fout melding dat het "WindowsXP-KB936929-SP3-x86-NLD.exe" geen geldig W32 toepassing is. Dit met het programma nLite.[/quote:93d6b08271]Raar; je hebt het ding toch niet uitgepakt ofzo? De bedoeling is dat je het gedownloade ding dicht laat.
 • neen, niet uitgepakt. Wel gedownload met firefox… :? , zou normaal geen verschil mogen zijn, toch?
 • Hoe kan dat nou. Toch niet verward in de engelse teksten van nLite? Op de eerste vraag moet je de CD-inhoud van XP aanwijzen, later pas het SP3-pakket.
 • inderdaad eerst originele cd aanduiden en map aanmaken, daar na service pack aanduiden en streamen normaal gezien.
  Kan je me een linkje geven naar welk SP jij gedownload hebt.
 • Dit is het bestand wat ik gedownload heb maar wat mij de Win32 foutmelding geeft.
  http://www.microsoft.com/downloads/details.aspx?familyid=5b33b5a8-5e76-401f-be08-1e1555d4f3d4&displaylang=nl
 • Ik heb SP3 (voor XP) gedownload als zijnde een ISO-image; het werd ook in die vorm aangeboden. Als ik het goed begrepen heb mag ik 'm NIET uitpakken t.b.v. slipstreamen?
 • ik denk dat nLite om een .exe bestand vraagt.
 • [quote:0d7daf4f95="Charles-98"]Ik heb SP3 (voor XP) gedownload als zijnde een ISO-image; het werd ook in die vorm aangeboden. Als ik het goed begrepen heb mag ik 'm NIET uitpakken t.b.v. slipstreamen?[/quote:0d7daf4f95]Ha, "om een hoekje" dus. Hoe "soepel" nLite is vergeleken bij voorgaande streamertjes weet ik nog niet, maar ik zou in dit geval proberen: ISO wèl uitpakken en vervolgens zippen; het gezipte pakket aanbieden op de 2e vraag in de procedure van nLite.

  Ik herinner mij minstens 1 streamertje dat niet met een volledig uitgepakt pakket wilde werken en heb dus voortaan altijd die SPx ingepakt gelaten.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.