Vraag & Antwoord

Anders (software)

gratis wordprocessor en spreadsheet.

Anoniem
None
7 antwoorden
 • Hallo,
  Ik heb na wat gezoek 2 gratis programmas gevonden ter vervanging van Word en Excell: Abiword 2.6 en Gembox. Vereiste was dat ze met doc en xls overweg konden.

  Abiword kan dat maar als ik save als doc kan niemand er binnen word wat mee. Ze worden als attachment niet herkend door windows.
  Gembox installeert niet. Althans het programma is geinstalleerd, maar ik kan het niet openen. Op bureaublad staat een icoon met Setupgembox. Verder niets.

  Kent iemand FREE programma's die het wel naar behoren doen of zal ik toch maar weer office aanschaffen?

  Groetjes,
  Rob
 • [quote:b3618f7b5d="butterflies"]Ik heb na wat gezoek 2 gratis programmas gevonden ter vervanging van Word en Excell: Abiword 2.6 en Gembox. Vereiste was dat ze met doc en xls overweg konden. [/quote:b3618f7b5d] Je zou het kunnen proberen met de onlangs uitgebrachte applicatie OpenOffice.org 3.0, waarvan de nieuwe mogelijkheden zijn beschreven op http://wiki.services.openoffice.org/wiki/NL/NieuweVersies/3.0
 • ik gebruik nu ongeveer een jaar open office en het werkt net zo goed als MS office. het enige wat je moet doen is het standaard save format naar .doc omzetten aangezien de meeste mensen nog MS office gebruiken.
 • Dat is een gouden tip OpenOffice. Snap niet dat ik met wat googlen dit niet vond, terwijl er wel veel andere programmas rommel in de zoeklijst verschijnen.
  Nog een vraagje: ik heb nu een tweetal spreadsheets (Sphygmic en Abykus) op mijn bureablad staan vanwaar ik ze kan openen. ik wil deze programmas verwijderen maar ze verschijnen niet in de software lijst binnen configuratie en ook niet in de Programmalijst binnen menu start. Enig idee hoe ik dit toch kan doen.?
 • [quote:431257f3aa="butterflies"]Dat is een gouden tip OpenOffice. Snap niet dat ik met wat googlen dit niet vond, terwijl er wel veel andere programmas rommel in de zoeklijst verschijnen.
  Nog een vraagje: ik heb nu een tweetal spreadsheets (Sphygmic en Abykus) op mijn bureablad staan vanwaar ik ze kan openen. ik wil deze programmas verwijderen maar ze verschijnen niet in de software lijst binnen configuratie en ook niet in de Programmalijst binnen menu start. Enig idee hoe ik dit toch kan doen.?[/quote:431257f3aa]
  werkt goed versie 3 en gratis :lol:
 • Graag nnog even een reaktie op onderstaand:
  Nog een vraagje: ik heb nu een tweetal spreadsheets (Sphygmic en Abykus) op mijn bureablad staan vanwaar ik ze kan openen. ik wil deze programmas verwijderen maar ze verschijnen niet in de software lijst binnen configuratie en ook niet in de Programmalijst binnen menu start. Enig idee hoe ik dit toch kan doen.?
 • Abykus kun je gewoon verwijderen http://www.abykus.com/
  [quote:c836a7ccb9] Abykus is easy to install and uninstall (to uninstall simply delete it!) [/quote:c836a7ccb9]
  Over Sphygmic ben ik minder zeker. Op http://freewarewiki.com/ClifNotesNewsletter060423#SphygmicSpreadsheetMSExcelalternative staat [quote:c836a7ccb9] Special Note: Greenware (No Install Required) [/quote:c836a7ccb9] Maar op http://www.ds.unifi.it/~stefanin/AGR_2001/SH/sssheet.htm staat [quote:c836a7ccb9] You should unzip the downloaded file into a temporary directory on your hard disk, then run setup.exe to install the program. [/quote:c836a7ccb9] Als je geen setup.exe hebt hoeven draaien, kun je 'm gewoon verwijderen. Anders check je of je deze info How To over "Manually uninstall an application" kunt gebruiken http://www.cryer.co.uk/brian/windows/howto_manually_uninstall.htm

  //Edit 19 oktober

  Als alternatief op handmatig verwijderen van applicaties, las ik zojuist in een computerblad over de Revo Uninstaller - innovative freeware uninstall utility Ik vond er een review over op http://www.softpedia.com/reviews/windows/Revo-Uninstaller-Review-61665.shtml Alleen ondersteund de Uninstaller applicatie geen 64 bit Windows.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.