Vraag & Antwoord

Anders (software)

Excel: Snel meerdere kolommen met tekst onder elkaar zetten

4 antwoorden
  • Ik heb een tabblad met ongeveer 160 regels, op elke regel een lokatie. Verder heeft het tabblad ongeveer 60 kolommen, met op elke kolom een soort onderdeel van die lokatie met daaronder voorkeurleveranciers. Zo dus: [code:1:e3f82f92a5] CVinstallatie Schoonmaak Ongediertebestrijding enz. Lokatie1 Leverancier A Leverancier B Leverancier C Lokatie2 Leverancier D Leverancier E Leverancier F Lokatie3 Leverancier G Leverancier H Leverancier I Enz [/code:1:e3f82f92a5] Nu wil ik alle leveranciers onder elkaar hebben in 1 kolom. Hoe doe ik dit op een handige manier zonder alles telkens te knippen/plakken. Dus zo: Leverancier A Leverancier E Leverancier H Leverancier B enz (volgorde niet belangrijk) Met transponeren werk het niet want dan heb je alsnog de leveranciers verdeeld over meerdere kolommen. De volgorde maakt niet uit, er staan namelijk ook dubbele tussen welke ik er later uit wil filteren (data sorteren op alfabet). Via Google kan ik ook geen functie vinden. Alvast heel erg bedankt!
  • stel; Leverancier A staat in B2 neem een nieuw lege kolom (bijv H) en zet in H1 de formule =B2 vervolgens sleep je net zo lang de cel naar beneden als er cellen in B staan. Idem voor C2 en er onder en D2 en eronder.... Ja, maar dan heb ik formules.... Wel je kunt nu in een keer de kolom H naar een andere kolom copyen met plakken speciaal en dan heb je alleen de waarden... sorteren en klaar.... Simpel zo'n wasje.... ;)
  • ook een omweg is deze: selecteer het hele blok leveranciersnamen (in je voorbeeld leverancier A tm leverancier I), en kies kopiëren. plak het geheel (speciaal / onopgemaakt) in word selecteer alles, en ga naar tabel / tekst naar tabel kies voor 1 kolom en scheidingsteken = tab en voilà je lijst.
  • Bedankt! Ik ga het morgen proberen :) Nog iets anders, is er ook een mogelijkheid om cellen met exact gelijke inhoud te filteren? (dubbele leveranciers er snel uit krijgen)

Beantwoord deze vraag

Weet jij het antwoord op deze vraag? Registreer of meld je aan met je account

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.