Vraag & Antwoord

Anders (software)

wat is goede software voor drives

Anoniem
None
8 antwoorden
 • Is er een goede programma/software wat automatisch de drives van de videokaart/moederbord/lan/audio.enz kan installeren?
  Zowel voor de laptop en de desktop?
 • Zoiets als dit?

  http://driveragent.com/?q=online+driver+check&PHPSESSID=8k3a147iem04inr8euthjt18g0&PHPSESSID=8k3a147iem04inr8euthjt18g0
 • Bij driveragent.com moet men zich altijd registreren en ook nog betalen voor de drivers :evil:

  Ik zou zeggen: ga naar de websites van de betreffende leveranciers van de videokaart, audiokaart etc. Daar worden ze gewoon als service kosteloos aangeboden.
  Vaak bestaat daar ook de mogelijkheid om je computer te laten scannen op event. updates voor de gebruikte kaart.
 • Lijkt mij ook, als je het type kent en je hebt XP of Vista wat is er dan nog zo moeilijk aan? Downloaden en installeren en vaak herstarten & klaar.
  Maak vervolgens en image en plaats die op een externe schijf, als er een crash is ben je in no time weer ok.
  Je kunt het geld dus beter in image software steken….
 • En dat hoeft zelfs geen geld te kosten.
  http://www.paragon-software.com/home/db-express/index.html

  Je kunt wel een windows installatiecd aanmaken, met daarop de meeste drivers.
  http://www.driverpacks.net/
 • Driveragent kan je wel gratis gebruiken, alleen kan je dan niet de drivers downloaden. Is best handige software als je wilt weten of bepaalde drivers updates nodig hebben. Scheelt een berg tijd, hoef je niet steeds bij alle fabrikanten langs om te controleren of er updates zijn.

  Zo kwam ik er achter dat moederbord fabrikanten vaak hopeloos verouderde drivers op hun site aanbieden, met name voor chipset van moederborden, dan heb ik het in dit geval over MSI en ASROCK.
 • En lees ook even het onderschrift bij Gerben :wink:
 • [quote:e2678c794e="fredfocus"]Is er een goede programma/software wat automatisch de drives van de videokaart/moederbord/lan/audio.enz kan installeren? Zowel voor de laptop en de desktop? [/quote:e2678c794e] Als je een merk PC/laptop hebt, dan heb je wellicht al dat soort software. Check daarvoor op de site van je PC/laptop fabrikant.

  Om een voorbeeld te geven voor mijn laptop uit mijn onderschrift heeft Lenovo applicatie System Update beschikbaar gesteld. Hiermee kan ik zowel handmatig of automatisch wekelijks/maandelijks laten downloaden of downloaden en installeren. Ik kan daarbij kiezen tussen Essentiële updates, Essentiële en aanbevolen updates en alle updates.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.