Vraag & Antwoord

Anders (software)

computer doet raar...

Anoniem
anoniem
6 antwoorden
 • hey,

  ik zit al een tijdje met een "groot" probleem op m'n computer.
  na ong. 3-4min na het opstarten van mijn computer start hij helemaal niks meer op.
  dit wil zeggen dat als ik bijv. op mijn bureaublad op een snelkoppeling dubbelklik ik zo'n "foutgeluidje" te horen krijg en er voor de rest niks gebeurd, hetzelfde gebeurd als ik in het startmenu of rechtsonderin op een icoon druk. als ik op uitschakelen druk krijg ik soms niet eens dat uitschakelmenutje te zien en moet ik m dus gwoon handmatig uitzetten.

  ik heb al vanalles geprobeerd: systeemherstel, krijg steeds melding dat de computer niet naar de gekozen datum teruggesteld kon worden en dat ik een andere datum moet proberen(wat niet lukt); hitmanpro, maar die kan de programmatjes niet meer openen.

  zelf weet ik wel een beetje wat van computers af, maar dit gaat mijn petje te boven. zou het dus waarderen als iemand me kon helpen.
  (ik weet niet helemaal zeker of ik m in het goede forum geplaatst heb, maar ik d8 dat t wel bij software hoorde:))

  thnx alvast
 • Voorzichtig met Hitman pro; van mijn familie en kennissen wil niemand het meer aan boord ooit hebben.

  Als het niet om een fabrieksgeïnstalleerde compu gaat met "recovery" en dat soort feestelijks (want dan geldt er een of andere handleiding en/of overleg met leverancier), maar een "gewone" install met een originele windows-CD, lukt het mij totnogtoe als volgt om "wazige" fouten weg te krijgen (ondanks mij herhaaldelijk door anderen toegediende waarschuwingen dat er daarbij wel degelijk dingen fout zouden kunnen gaan):

  - Windows CD insteken òf, voor sneller werk, van een copie-op-schijf daarvan opzoeken "setup.exe" en dubbelklikken
  - kies "nu Windows installeren" en in het volgende scherm
  - "upgrade setup" (in sommige versies van XP: "reparatie setup";)

  Er wordt dus NIET geformatteerd en als het goed is (zoals bij mij totnogtoe) verfrist zich de hele setup.

  http://www.metaseek.nl/search/nl/1/%22shitman+pro%22
 • Kortom: even een backup maken van je belangrijke bestanden zoals, muziek, documenten, foto's etc. en gewoon nieuw systeem installeren.
 • ik heb het systeem opnieuw geïnstalleerd, maar omdat er bij de levering van mijn pc geen CD zat en het systeem al op de pc zat heb ik met een windows XP discje windows geprobeerd te herstellen( wat niet lukte) en daarna een gewoon geïnstalleerd terwijl ik windows xp media centre op de pc heb staan. Nu krijg ik bij het opstarten een zwart beeld te zien waar ik kan kiezen tussen windows XP en windows XP media centre, windows XP doet wel, maar ziet er oud en raar uit en pakt de antenne van draadloos internet om de 1 of andere reden niet (er staat geen draadloos internet tussen de internet opties). Maar toch zou ik heeel erg graag weer op windows xp media centre willen werken( waar de pc voor gemaakt is) maar als ik die kies in het startmenu krijg ik een foutmelding dat hij een bestandje niet kan vinden( \windows\system32\config\system.sav ) en dat ik in het start menu op R moet drukken om te repareren (wat niet werkt).

  dus heeft er iemand een idee hoe ik terug op windows media centre kom? of in ieder geval hoe ik ervoor zorg dat ie mijn antenne pakt?
 • oja en op Win XP alles ziet er echt te groot uit. heeft er iemand een idee om dit te verhelpen?
 • Als alles er te groot uit ziet staat waarschijnlijk de beeldschermresolutie niet goed. (te weinig kleuren)
  Maar als je XP installeert, past hij dat bij de installatie toch zelf aan???
  Groetenissen,
  Margreet.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.