Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

Anders (software)

Windows XP Ultimate SP3

Margreet57
15 antwoorden
 • Hallo,
  Ik heb een probleempje:
  Ik heb via bovengenoemde dvd via verkenner de 'dosprompt' gestart en hij heeft vanalles geinstalleerd wat niet de bedoeling was.
  Nu heb ik via het Confguratiescherm/Software het een en ander weten te desinstalleren, wat ik wist dat er niet in stond.
  Maar nu staat er blijkbaar nog iets in mn XP, waardoor de 'interface' is gewijzigd in een Vista-look, bijv. de taakbalk, de wijze waarop hij dingen aanklikt(gaat heel snel) en de look van de vensters die je opent (staat in een soort Win 98 look)
  Ik wil dat graag weer terug in de XP look. Maar hoe doe ik dat???
  Groetenissen,
  Margreet.
  PS Verder is er op de werking van XP op zich niets aan te merken.
 • volgens mij is [b:e1cb042e27]windows XP ultimate [/b:e1cb042e27]geen originele/legale versie. ? In dat geval houd het topic hier op… Of vergis ik mij?
 • Zolang je van alle software geldige licenties hebt wel. Maar ik zie het hele nut niet van zo'n nep-vista.
 • Dat begrijp ik Gerben, das ook logisch. Maar ik had die dvd gekregen van iemand en kon aan de dvd zien dat het geen kopie was.
  Voor zover ik begrepen had was het een soort van 'pimpen' van je audio/video/film gebeuren.
  Nietsvermoedend startte ik ook vanaf die 'dosprompt' een icoontje dat als zodanig was weergegeven. (ik had um in de verkenner gestart om te zien wat er allemaal op stond) Hij begon vlijtig met vanalles te installeren wat dus niet mijn bedoeling was.
  Ik heb via Configuratiescherm/Software nog kunnen verwijderen waarvan ik zeker wist dat dat er voordien niet op stond. Ook via het register ben ik gaan verwijderen van waarden waarvan ik zeker wist dat dat er niet hoorde. Ben daarbij wel heel voorzichtig te werk gegaan.
  XP functioneert wel goed, alleen de taakbalk, de vensters en volgens mij in de Windows/Media directory staan nog restanten van die Vista look.
  Volgens mij staat er in de rootdirectory nog restanten die XP die look nog geven.
  Ik wil dus graag mn ouwe getrouwe XP look terug maar durf ook niet teveel te verwijderen, bang dat XP het dan niet meer doet.
  Zou het helpen als ik een herstelinstallatie van XP doe???
  Groetenissen,
  Margreet.
 • Ik had er al even naar gekeken. Voorzover ik begrijp, is het een unattended installatie van een aangepaste xp. Het kan zijn dat daarbij cruciale bestanden vervangen zijn door alternatieven. Je kunt overwegen je belangrijke bestanden te backuppen, en een verse installatie te doen met een standaard cd.
 • Dank je Gerben. Ik zal me er es mee bezighouden. De belangrijke bestanden die jij noemt, bedoel je daar mijn fotoos, muziek e.d. mee??
  Groetenissen,
  Margreet.
 • Ja, alles wat niet vervangbaar is. Daar zou je sowieso al backups van moeten hebben, maar dat gebeurt niet altijd.
 • Gelukkig heb ik fotoos, muziek tekstbestanden e.d. op mn D: partitie staan. En XP op mn C: partitie. Dus ik zou eigenlijk alleen mn C moeten formatteren. Bedankt voor het meedenken!
  Ik ga me er es mee bezig houden.
  Groetenissen,
  Margreet.
 • Ik zou erg uitkijken met een backup op een partitie :? De kans dat je dat toch kwijt raakt is erg aanwezig met een nieuwe installatie van windows.
 • Ja, het blijft een beetje kamikazewerk, met alle eieren zo in één mandje.
 • Oh, dat wist ik niet…en ik dacht: het staat veilig zo apart van XP…..
  Dan kan een nieuwe installatie van XP toch mn andere partitie beïnvloeden? Op welke manier dan?? Sorry hoor, ben niet nieuwsgierig maarrrehhh…. :?
  Groetenissen,
  Margreet.
 • Je harddisk kan ook defect raken. En dan heb je niets meer aan zowel de schijf als de backup. Een backup op een andere schijf in dezelfde pc kan nog, maar ook die kunnen beide doorfikken bij een voeding die het begeeft.
 • Een herinstallatie van xp doet aan je D-partitie niets. (tenzij je verstrooid bent en de installatie (foutief) op je D laat gebeuren - let ervoor op !)

  Los daarvan is het steeds aangewezen (zie post Gerben hierboven) van al je data MINSTENS op een andere schijf, op een partitie van een àndere schijf, op cd/dvd, op sticks te bewaren omdat een schijf dus stuk kan gaan.

  In het slechte geval van overspanning (zie post Gerben) zijn alle schijven naar de filistijnen.

  Zelf heb ik twee schijven in mijn computer steken en bewaar ik alles om de zoveel maanden nog eens op een externe schijf, die ik dan nièt thuis bewaar voor het geval het huis af zou branden. 't is idd ver gezocht, dit laatste, maar 'k ben éénmaal door een stomme computerwinkel alles kwijt geraakt (op twee schijven!) dat ik helemaal veilig wil spelen.
 • Hartelijk dank voor jullie uitleg. Ik heb boven een tweede pc staan. (voor t geval ik es zonder kom te zitten) (van een ouwe pc begaf het moederbord het es omdat ik um 5 jaar lang op een gewoon stopcontact had). Deze heb ik vanaf het begin op een geaarde stekkerdoos, verlengd met een geaard verlengsnoer naar een geaard stopcontact in de keuken.
  Heb in de kamer geen randaarde.
  Tja…computeren is al jaren mn hobby en ik blijf nieuwsgierig naar allerlei wetenswaardigheden op het gebied daarvan, hihi.
  Groetenissen,
  Margreet.
 • Is het niet handiger om de stopkontakt(en) in de kamer gewoon van randaarde te -laten- voorzien?
  Met verlengsnoeren werken is ook niet alles hoor, je zal er maar per ongeluk over struikelen…..

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.