Vraag & Antwoord

Anders (software)

overstap van girotel naar postbank

Anoniem
PC1
11 antwoorden
 • Ik ben al een hele tijd op zoek naar een database waarin ik de gegevens van mijn postbank naar mijn computer kan importeren. Maar waar ik ook zoek en wat ik ook probeer, ik loop steeds tegen allerlei problemen aan. De postbank zelf is zo onduidelijk als maar kan. Ik ben geen ervaren access of excel-gebruiker, maar ik kan er wel een beetje mee werken. Wat ik dus zoek is een beginbestand, met wat aanwijzigen welk formaat ik moet importeren: 940, ascii, kommagescheiden enz. en hoe ik die in de kolommen kan zetten. Op orov.nl heb ik wel bestanden aangetroffen en die zien er op het scherm mooi uit, maar ik krijg steeds meldingen, bijvoorbeeld dat ik winzip moet hebben. Die staat volkomen legaal op mijn computer, maar dat werkt dus niet. Eigenlijk ben ik ten einde raad. Ik heb er al zoveel tijd in gestoken. Wie kan mij helpen? Gerda
 • -Op de site orov.nl ga je de volledige versie ophalen en via winzip uitpakken en installeren. Daarna kan je posten die je via mijnpostbank heb opgehaald direct importeren. Ik heb het net allemaal voor je getest en ik krijg inderdaad dat mooie overzicht.
 • Het werkt niet bij mij. Ik denk dat het komt doordat ik windows 2000 prof gebruik. Ook van andere sites waar ik een msi bestand download krijg ik steeds foutmeldingen. Mijn Winzip is legaal en ok, dus daar kan het niet aan liggen. Gerda
 • Als ik op de side van oriv.nl kijk zou deze software ook op Windows2000 en XP moeten werken. Dus daar hoef je het volgens mij niet te zoeken. Maar ik ben ook even op zoek geweest in de helpteksten en kwam daar tegen dat je waarschijnlijk geen goede script van Windows hebt en die eerst moet downloaden bij MS en installeren. Ik geef je de link even mee.

  http://www.microsoft.com/downloads/details.aspx?displaylang=nl&FamilyID=c717d943-7e4b-4622-86eb-95a22b832caa

  Als je dit gedaan hebt laat mij dan even weten of het is gelukt of niet. Anders zoek ik ook wel verder voor je.
 • Ik heb het script gedownload maar het lukt nog steeds niet. Ik word naar een site verwezen waar ik winzip kan aanschaffen of een bepaalde 'viewer' kan downloaden. Misschien moet ik je dat bericht met de sites even mailen: Er zijn twee links: Installing quick view en die van winzip viewer. Hier is de mededeling:
  In order to view a file in an archive, you need to have a program that is capable of displaying that type of file. WinZip® can display text files using its built-in viewer, but for any other type of file (including word processor documents) you will need an external program.
  The program you need will depend on the type of file you want to display. For example, to display graphics files such as .jpg and .gif, you will need a graphics viewer; to display a Microsoft Excel spreadsheet (.xls), you need to have either Excel or a viewer that is capable of displaying Microsoft Office documents.

  If you use Windows 95, Windows 98, or Windows NT 4.0, you can use Microsoft's Quick View to view a variety of file types. See 'Installing Quick View' for additional information on this viewer.
  Otherwise, a variety of third-party programs, many of them free, are available for working with and viewing the main types of files that most people are likely to encounter in archives. For more information about these programs please visit our web page at:
  http://www.winzip.com/viewer.htm

  Copyright © 1991-2001 by WinZip Computing, Inc. All rights reserved.
 • Ik ga weer even terug naar basic. Als ik het hele verhaal van je lees lukt het uitpakken van het zip bestand je dus niet. Als je het bestand hebt gedownload heb je dan al eens geprobeerd om op het betreffend bestand met de linker muisknop te klikken en dan uitpakken met winzip te doen?
 • Ik ga weer even terug naar basic. Als ik het hele verhaal van je lees lukt het uitpakken van het zip bestand je dus niet. Als je het bestand hebt gedownload heb je dan al eens geprobeerd om op het betreffend bestand met de linker muisknop te klikken en dan uitpakken met winzip te doen?
 • Het uitpakken met winzip lukte wel, maar het msi bestand dat daaruit kwam, kon ik niet openen. Zoals je weet heb ik ook nog het script gedownload en ook dat hielp niet. Ik heb nu nog eens vanaf mijn notebook gewerkt. Dat is veel ouder, heeft ook windows 2000 prof. Daar ging alles perfect. Er is op mijn desktopcomputer dus kennelijk een probleem met het starten van het msi-bestand. Maar ik had niet gedacht dat er met dezelfde windowsversie op een nieuwe computer wel een probleem zou zijn en met een oude niet. Ik denk dat de desktopcomputer gewoon niet in orde is. Ik heb hem zelf gebouwd, zoals ik altijd al gedaan heb, maar het moederbord is gewoon niet stabiel. De garantie werkt niet echt, dus misschien stap ik wel over naar een nieuw groot notebook. Maar in elk geval kan ik nu wel verder. Heel erg bedankt voor je geduld en je hulp. Gerda
 • Graag gedaan hoor maar ik blijf het een vreemd verhaal vinden. Het lijkt mij toch eerder dat je op je desktop nog iets mist om het programma te kunnen starten. Want als andere zaken wel draaien op je desktop moet deze ook kunnen draaien en heeft het volgens mij niets met je moederbord te maken.
 • Ja, dat zal dan wel. Maar ik heb geen idee wat dan de oorzaak zou kunnen zijn. Ik ga nog wel eens zoeken. Wie weet. Toch bedankt. Gerda
 • Ha, ik heb de fout gevonden. Ik heb steeds geprobeerd om het msi bestand te openen binnen winzip. Nu zag ik plotseling dat het msi bestand gewoon in de map met downloads stond. Dat kon ik gewoon openen. Waarom ik dat op deze computer steeds fout deed en op die andere in één keer goed, weet ik niet. Maar het is gelukt. Ik meld het toch maar, want misschien zijn er meer mensen die zoiets fout doen. Bedankt! Gerda

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.