Vraag & Antwoord

Anders (software)

Een vraagje over het fenomeen systeemherstel...

Anoniem
lion
6 antwoorden
 • Hallo mensen,
  Ik heb een vraagje over systeemherstel. In een vorige groep waar ik eerst zat werd het sterk afgeraden omdat je er meer mee kapot maakt als goed doet.
  Nou is mijn vraag eigenlijk:
  In welke situaties kun je systeemherstel toepassen?
  Is dat in een hardwarematig probleem of een softwarematig probleem?
  Is het zo dat systeemherstel het register terugzet??
  Sorry, dat waren twee vragen, maar het houdt me nu ff bezig…
  Groetenissen,
  Margreet.
 • Op deze link kan je goede info vinden over het fenomeen systeemherstel.

  http://www.windows-help-central.com/systeemherstel.html
 • Bij mij had hij de vage neiging om de tijd terug te stellen naar 6 december 2007 (ookal was het herstelpunt niet van die datum); je bent alle locaties van waar je je bureaubladpictogrammen zet kwijt, maar voor de rest leverde het bij mij weinig op (maar zet m wel aan zou ik zeggen, het kan geen kwaad als je systeem echt vastloopt (tenzij je weinig hdd ruimte hebt))
 • Hou er wel rekening mee (om teleurstellingen te voorkomen) dat je tegen situaties aan kan lopen waarin na een "stap terug" het systeem vrolijk aangeeft dat er "geen wijzigingen aangebracht zijn"…..
  Bij Win ME werd het systeem [u:a8223f83f1]altijd[/u:a8223f83f1] teruggezet. Bij XP moet er echt sprake zijn van indrukwekkende wijzigingen wil het systeem terug gaan naar een eerdere situatie.
  Het is dus lang niet altijd als "noodrem" bruikbaar.
 • Systeemherstel heb je echt geen moer aan. Regelmatig meegemaakt dat systeemherstel juist het probleem bleek te zijn voor een trage en vastlopende pc. En als je een virus pakt, dan lost systeemherstel dat ook niet op. Je kan beter een ghost, image of clone maken van je systeem.

  Daarnaast heb je nog een tal van programma's waarmee je het register kunt backuppen en een programma als bv "uninstaller" helpt je van geinstalleerde programma's af mocht je dat willen.

  Kortom, gewoon uitzetten die troep.
 • wat is wijsheid? toch heb ik er wel eens gebruik van gemaakt, omdat er vervelende software was geïnstalleerd en dat soort narigheid. Even systeemherstel naar een vorige dag en de zaak liep weer als een zonnetje. Ik heb er best wel een aantal keren gebruik van gemaakt, maar nu zit ik waarschijnlijk bovengemiddeld veel te hannessen en binnen te halen met de pc/

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.