Vraag & Antwoord

Anders (software)

verschillende kleuren of labels in windows explorer

Anoniem
None
5 antwoorden
 • hallo,

  ik ben al een tijdje op zoek naar een mogelijkheid of programma waarmee ik files in de windows explorer in verschillende kleuren kan weergeven, of er een gekleurd label aan kan geven of iets dergelijks. normaal worden alle files in 1 standaard kleur/font weergegeven.

  is er een mogelijkheid om dit te doen in windows? of zijn er alternatieven voor de explorer waarin dit kan? ik weet dat het bv in OSX mogelijk is.

  dit zou erg handig zijn om bijvoorbeeld files die je ergens voor hebt gebruikt, te markeren, zeker als je ergens bergen files van hebt, bijvoorbeeld mp3's of jpg's.. als je ze ergens voor hebt gebruikt, kun je ze dan bv rood maken.

  bestaat zoiets?
 • deze b.v
 • amira,
  dat werkt wel met màppen en ik denk dat de TS kleur wil geven aan [u:504d997afa]bestanden[/u:504d997afa] - maar zo iets ben ik nog niet tegengekomen. 'k Ben dus ook benieuwd of dit bestaat??

  edit: ben eens gaan zoeken en met Total Commander kan dit blijkbaar: http://www.reindejong.nl/node/59
 • het gaat inderdaad om de bestanden zelf en niet om mappen, daar bestaan zelfs meerdere programmaatjes voor.
  Total commander is het ook niet helemaal, want daar werkt het per bestandstype. en het gaat om allemaal dezelfde types..

  ik wil het gebruiken voor mp3's. ik maak shows voor een online station, en heb een enorme partij gedigitaliseerd uit mijn platencollectie. die zijn gerangschikt per album, maar na meer dan 80 uitzendingen raak je de draad kwijt wat je nu wel en niet hebt gebruikt.
  daarom zou ik graag de gebruikte tracks op 1 of andere manier markeren, zodat ik in 1 oogopslag kan zien of een track al is gebruikt of niet. kleur is daarvoor de makkelijkste en snelste manier, bijvoorbeeld via een optie onder je rechtermuisknop..


  hier is een voorbeeld hoe het kan in osx:

  [img:793fbb4972]http://www.xvsxp.com/files/images/x-labels.jpg[/img:793fbb4972]


  dus of het met labels of andere fontkleuren werkt, maakt nog niet eens zoveel uit..
 • http://www.xyplorer.com/product.htm
  [img:eb89d62bca]http://www.xyplorer.com/images/xy_800x600.png[/img:eb89d62bca]

  of
  http://www.flexigensoft.com/accelman

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.