Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

Anders (software)

Lijn nummers in Word 2003

Anoniem
perloc
6 antwoorden
 • Ik schat dat Word 2003 wel 1000 toeters en bellen heeft. Daarvan heb ik er 950 niet nodig, maar dat maakt zoeken naar die paar wel erg lastig.
  Hoe kan ik, om maar eens iets te noemen, Word 2003 wijs maken dat hij ergens in de pagina moet aangeven op welke lijn de cursor staat. Iedere keer weer met de hand tellen is wel erg lastig…
  MVG perloc
 • dat staat bij mij standaard onderin beeld (wat bij ie bijv statusbalk heet)
  let op: dat is nog onder de horizontale scrollbar.
  wellicht staat je venster iets te groot voor je monitor?
  anders (omdat zichtbaar de standaardinstelling is): zet word uit, ga op zoek naar normal.dot en hernoem of verwijder dat bestand.
  als je opnieuw word opstart staat alles weer in de standaardinstellingen.
 • Ik meen me te herinneren dat ik dat voorheen ook heb gezien; onder in de balk boven de start-balk.
  Heb normal.dot weggehaald (gechecked!!) maar dat maakt geen enkel verschil. Onderin heb ik maar éen (WORD) balk: een horizontale scrollbalk die ik 1 mm heen en weer kan bewegen. Verder staat er links onder aan aantal logo's voor de "view", hoe je pagina wordt gepresenteerd: normal-, web layout-, print layout-, ouline- en reading view. Geen van dezen laat het lijn-nummer zien.
  Wel is het opvallend dat, als ik normal.dot weghaal, Word razendsnel opstart, maar de volgende keren gaat het weer langzaam - duurt seconden lang. Volgens mij moet toch ergens een andere dan de hor. scroll balk kunnen worden ingesteld.
  perloc
 • In het menu Tools-Options, tabblad view kun je onder Show de Statusbar aanvinken. Dan zou hij te zien moeten zijn.
 • verrek, hij staat er toch….. :)
  had daar (uiteraard) eerst gezocht, maar te snel opgegeven, vandaar mijn workaroundvoorstel via normal.dot.
 • En dat had moeten werken. Waarschijnlijk is er meer dan een exemplaar van normal.dot geweest.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.