Vraag & Antwoord

Anders (software)

Word en grammaticacontrole

Anoniem
miesje890
5 antwoorden
 • Ik heb een probleem.
  Ik heb Word 2000 maar hij controleert geen grammatica. Hij controleert wel de normale spelling, en wel bijvoorbeeld als je twee spaties achter een woord hebt of zo. Maar echt de grammatica zoals bijvoorbeeld; hij loop naar school. Dat controleert hij niet.
  Ik heb eerst via google van alles gezocht en kon niet specifiek dit probleem vinden. Alles wat aangevinkt moet staan, staat aangevinkt. Ook die via de instellingen van de taal.

  So what to do?
 • Ik heb nog geen enkele office/word versie meegemaakt die grammatica goed controleert. En dat is maar goed ook eigenlijk, anders leren we helemaal geen fluit meer! Dus voor zover ik weet bestaat dat niet, en als het al bestaat zou ik er zeker niet blindelings op vertrouwen. zelf doen dus. :wink:
 • Nou bij mij lukt dat wel. FF geprobeerd. Word 2000 op WinXP.
  Geeft netjes aan loopt ipv loop (in jouw voorbeeld).
  Loop de tabbladen van word nog eens door en stel daar functies bij spelling en zo wat hoger in + veel kruisjes aanvinken misschien?
 • Allemaal al geprobeerd. Snap d'r echt niets van!

  Maar ik weet dat je zelf grammatica moet leren, en ik kan het ook. Maar ik moet een groot verslag maken, en dan lees je snel ergens overheen. Daarom is het toch makkelijk als word er een aantal fouten uit kan halen
 • [quote:c8cb448215="miesje890"]Ik heb Word 2000 maar hij controleert geen grammatica. [/quote:c8cb448215] Controleert Word 2000 alleen geen Nederlandse grammatica? Of ook geen Engelse grammatica? Indien die eerste, check dan op deze site van een hccnet klant http://home.hccnet.nl/j.rensma/index.html?8 scroll daar omlaag naar: "Word 2000 kan de grammatica controle niet vinden."

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.