Vraag & Antwoord

Anders (software)

Ad-Aware (Lavasoft)

Anoniem
lion
11 antwoorden
 • Kan iemand mij vertellen wat momenteel de Ad-Aware (Free) versie is welke ik op de plaats kan zetten van Ad-Aware SE Personal?
  Voor deze laatste kan ik nog steeds def's downloaden, maar ik denk dat ik noodgedwongen moet stoppen met deze oude knar: hij "verbruikt" ca. 160 Mb als-ie opgestart is met een definitie file….
  Ik neem aan dat de huidige versie wat vriendelijker met geheugen omgaat…? :?
  Wat ik zie op de website van Lavasoft is [u:294f00fa22]Ad-Aware 2008 Free[/u:294f00fa22]. Is dat momenteel de beste download optie? En wat is het geheugen gebruik van die versie?
 • Ad-Aware 2008 Free is inderdaad een mogelijke vervanger. Ik had 'm zelf een half jaar geleden al gedownload en geïnstalleerd op een oude PC. Zover ik dat kon bekijken was het geheugen verbruik tijdens het scannen ongeveer 100 MB. Maar kan variabel zijn. Zie bijvoorbeeld deze topic op Lavasoft Support Forum over onderwerp High memory usage of aawservice.exe during scan, causing a system freeze. Check verder deze info over Ad-Aware 2008 Free op http://www.gratissoftwaresite.nl/ad-aware.html

  Welke anti-virus applicatie gebruik je? Want Avast Home 4.8 heeft geïntegreerde bescherming tegen spyware en rootkits http://www.gratissoftwaresite.nl/nieuws/Nieuwe+avast+biedt+ook+anti-spyware+en+anti-rootkit Deze lijkt nog iets minder geheugen te gebruiken tijdens het scannen. Maar ik zie in Windows taakbeheer dat het geheugen gebruik is net zoals Ad-Aware 2008 Free variabel is.
 • Dank voor je reactie (en de forumlinken).
  Als AV gebruik ik Symantec (Corporate); in tegenstelling tot NAV is dat super! Dus ik heb geen behoefte aan AV progjes.
  Het geheugengebruik van Ad-Aware na het laden van de definitie file is inderdaad behoorlijk. En hier lees ik ook hier een gebruik tijdens scannen lees van 390 Mb! *slik* :(
  Ik gebruik(te) Ad-Aware SE Personal ook nog op een XP Home (wat oudere) laptop met 512 Mb geheugen. Bij scannen met een van de laatste definitie files crashte heel Windows toen-ie bijna gereed was….
  Die def files worden ook iedere keer groter; nu al zo'n 6 Mb! Althans bij SE Personal. Ben benieuwd hoe men die (snelle) groei gaat oplossen.
  Als je over een jaartje vast zit aan een def file van meer dan 10 Mb, dan wordt je daar niet echt vrolijk van…. :cry:

  Voor een "niet TSR" progje (geen AutoProtect) is het gebruik behoorlijk aan de hoge kant. Ik vraag me af of ik er veel mee opschiet om SE door 2008 te vervangen…. :roll: :roll:
  Men geeft overigens in de specs aan: RAM Operating system + minimum 100 MB.
  Maar mijn idee is dat dat ding uitsluitend fysiek geheugen gebruikt, en dan lijkt me dus 100 Mb wat magertjes!
 • Vraagje:
  Haalt Ad-Aware2008 [u:b779bab5df]zelf[/u:b779bab5df] (scheduled) z'n nieuwste definitie op, of is dit uitschakelbaar en kun je dit ook "handmatig" doen?
 • Deze is ook het overwegen waard;

  http://www.superantispyware.com/
 • Ach, waarom…? Ad-Aware is vertrouwd; never change a winning team! :wink:
 • [quote:1e2dd4050c="lion"] Haalt Ad-Aware2008 zelf (scheduled) z'n nieuwste definitie op, of is dit uitschakelbaar en kun je dit ook "handmatig" doen? [/quote:1e2dd4050c] Zover ik het heb kunnen zien, gaat dit bij de freeware versie alleen handmatig. Ik heb al geprobeerd Ad-Aware2008 Free version 7.1.0.11 handmatig te updaten. Ad-Aware2008 Free > Status > Status van definities > Bijwerken. Ik had de indruk dat dit werkt. Alleen blijft bij mij bij Status van definities Laatst bijgewerkt, staan op 29-5-2008 | 20:30:00.
 • Zelfde versie 2008, vandaag nog gedraaid [u:4d004a6ffb][b:4d004a6ffb][i:4d004a6ffb]en[/i:4d004a6ffb][/b:4d004a6ffb][/u:4d004a6ffb] vandaag 13-12-2008 een update gehaald, last update staat keurig ook op vandaag 13-12-2008.
 • Ik heb 2008 inmiddels bij iemand op het systeem gezet. 't Is inderdaad mogelijk om die update check's te "plannen", maar default staat dat uit en doe je dat handmatig.
  Een schoonheidsfoutje bij dit progje is wel dat-ie een snelkoppeling naar Ad Watch op de desktop zet, terwijl deze in de free versie niet werken zal….
 • [quote:3089ce8d9b="lion"]Ach, waarom…? Ad-Aware is vertrouwd; never change a winning team! :wink:[/quote:3089ce8d9b]

  Conservatief, alle winning teams moeten vroeg of laat de duimen leggen.

  Vooruitgang bereik je niet met in het verleden te blijven hangen.

  Lavasoft heeft hier al een poosje afgedaan, er zijn voor mij inmiddels betere oplossingen ten tonele verschenen.

  Vandaar de hint,
 • http://www.superantispyware.com/  Ik gebruik deze nu ook al een poosje,maar ben er dik over tevreden.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.