Vraag & Antwoord

Anders (software)

Word 2007 en lettersoortwijziging

Anoniem
KlaasZ
5 antwoorden
 • Als ik de tekst van een ontvangen e-mailbericht (ingesteld en dus weergegeven in Arial 10) kopieer en plak in een nieuw geopend Word-document, is de tekst geen Arial maar Times New Roman 10. Hoe kan dat?
  Datzelfde geldt ook voor de tekst van een bijlage bij een mailbericht, die
  in een nieuw Word-document wordt geplakt.
  Systeemgegevens: XP sp3, Office 2007, Outlook Express.

  PS: Times New Roman (TNR) vind ik een vreselijk ouderwetse letter. Daarom erger ik me ook steeds als in een "re" op een door mij in Arial of Verdana opgesteld mailtje mijn tekst toch in TNR staat. Ik weet haast zeker dat dit komt omdat de verzender alle mailtekst in TNR ontvangt (en dus bij Extra. Opties, Lettertypes TNR heeft staan = standaard)
  Klopt dit?
 • m.i. komt bij knippen en plakken de platte tekst te voorschijn in het ingestelde standaardlettertype; en dat is standaard de tnr.
  zal toch ook in word 2007 wel zo zijn?
  m.a.w.: ga in word (althans, dat is de weg in 2003) naar opmaak-lettertype, stelo gewenste type in en klik op standaard. aldus kun je een ander lettertype in je normal.dot opslaan.
 • Dank voor de reactie. Word 2007 is zo anders dan versie 2003 dat ik pas na veel zoeken normal.dotm heb gevonden. Als lettertype staat bij normal.dotm bij mij Arial (11) ingesteld, de standaardletter waarmee ik mijn documenten maak. Dus blijft het een raadsel hoe……zie mijn vraag.
  Wie weet (nog) een oplossing???
 • IN word 2007 het je een vak lettertype,klik op dat kleine plijltje en stel het leter type in dat je standaard wil gaan gebruikenen klik op OK.Er word je dan nog een keer gevraagt of je het zeker weet,en klik op OK.
 • Heb op het schuine pijltje van de tab "Lettertype" geklikt. In vervolgschermpje staat lettertype dus al in Arial/Standaard/11 ingesteld. Geklikt op knop linksonder: "Standaard….". Heb op ja geklikt in vervolgscherm.
  Uit email gekopieerde en in nieuw Word-document geplakte tekst wordt in originele lettersoort weergegeven, welke dan ook. Wil ik daar zelf tekst aan toevoegen dan is dat dus Arial 11.
  Probleem opgelost.
  Blijft nog het feit dat sommigen blijkbaar de lettersoort van ontvangen mailtjes standaard op TNR hebben staan en een Re dus ook je eigen bericht in TNR weergeeft. Kan ik niks aan doen.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.