Vraag & Antwoord

Anders (software)

formule voor excel

7 antwoorden
  • Hoi, Ik heb de volgende informatie Kolom A referentie klant Kolom B debiteurnummer Kolom C naam Kolom D bedrag Kolom E aanvullende informatie Kolom F lijst met debiteurnummers (niet alle debnrs vermeld) Kolom I lijst met gevonden debnr (middels formule=VERT.ZOEKEN(F2;B:B;1;0) In kolom H moet de aanvullende informatie komen te staan die achter het debnr staat, dus zoeken naar kolom B en resultaat moet E zijn, hoe kan ik dit voor elkaar krijgen?
  • Ik begrijp het niet helemaal. Je hebt in kolom B een lijst van de debiteurnummers en je hebt in F een andere lijst staan. Controleer je nu met VERTIKAAL.ZOEKEN of de nummers in F ook in B staan? Zo ja komt het nummer dus ook in I te staan. Ik neem aan dat je de formule in I2 hebt staan en vervolgens naar beneden hebt gecopiëerd. Nu moet er aanvullende informatie in kolom 2 (???) komen te staan. Laten we aannemen dat het ook kolom J mag zijn. De formule =VERT.ZOEKEN(F2;B:B;1;0) zoekt de waarde die in F2 staat op in de eerste kolom van het gebied B:B en geeft de waarde van de eerste kolom van dat gebied weer. (Dat het gebied hier maar een kolom omvat maakt niet uit. Als het maar een aaneengesloten gebied is.) Om een waarde uit E te laten weergeven moet je het gebied dus eerst uitbreiden tot tenminste B:E. Vervolgens wil je de 4e kolom van dat gebied weergeven (E) De formule in J2 wordt dus: =VERT.ZOEKEN(F2;B:E;4;0) en die kun je op dezelfde manier naar beneden copiëren. Als ik het toch niet goed begrepen heb, laat het dan maar weten.
  • Hoi Jan, je zou ook verwachten dat =VERT.ZOEKEN(F2;B:E;4;0) zou moeten werken maar helaas, krijg bij elke cel een foutmelding?!?
  • Even uitgeprobeerd en bij mij werkt het wel. Wat is de foutmelding die je krijgt?
  • #N/B
  • Klinkt als een opmaakverschil tussen de twee kolommen die vergeleken moeten worden, daar heb ik op kantoor ook vaak last van (zeker bij exports uit ons boehoudsysteem :( ). Selecteer de kolom B en doe vervolgens: Data>tekst naar kolommen en vervolgens direct op voltooien klikken doe dit eventueel ook voor kolom F.
  • Helaas, opmaak is echt gelijk

Beantwoord deze vraag

Weet jij het antwoord op deze vraag? Registreer of meld je aan met je account

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.