Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

Anders (software)

Java Quick Starter

Anoniem
Lange Pier
11 antwoorden
 • Ter info:
  Bij het nalopen van actieve processen vond ik een nieuwe, vreemde eend in de bijt: [b:c833fca77d]jqs.exe[/b:c833fca77d]
  Het blijkt te gaan om [u:c833fca77d]Java Quick Starter[/u:c833fca77d], geheel ongevraagd toegevoegd tijdens de installatie van de laatste Java versie.
  Het nut? Geen idee, maar dat zal wel op dezelfde lijn liggen als [u:c833fca77d]Adobe Reader Snelle Start[/u:c833fca77d], welke eveneens geheel gratis wordt toegevoegd bij installatie van de Reader…. :?
 • Die kun je gewoon uitschakelen via het msconfig/services en/of startup. Evenals die adobe starter.
 • Wat zouden de "conseqenties" zijn..: een onderdeel van een seconde? :wink:
  Jammer dat die jongens steeds meer ongevraagd/onnodig materiaal op je systeem dumpen! :(
 • [quote:16402891ad="lion"]Wat zouden de "conseqenties" zijn..: een onderdeel van een seconde?[/quote:16402891ad]Hoe bedoel je?

  Als ik iets installeer schakel ik eigenlijk per definitie alle autostart software uit. Alleen systeemsservices net zoals bijvoorbeeld lightscribe service laat ik aan staan. Alles wat in het tabblad opstarten staat bij msconfig kun je in feite uit zetten. Want daar bevind zich de grootste boosdoener van een onstabiel systeem. Mocht er onverhoopt iets niet werken dan zet je dat gene gewoon weer aan.
 • Ik bedoelde dat ik steeds vaker van die "snelstarters" tegen kom en ik me afvraag of de tijdwinst van deze pre-loaded software meetbaar is als de rest (b.v. Java of Adobe Reader) wordt gestart….
  Ik neem althans aan dat dat de bedoeling van de producent is: het wat vlotter beschikbaar zijn van het progje…. :?
 • Ja ik weet't ook niet. Die gedachtegang stamt idd nog uit het dos tijdperk :lol: toen je de hele pc nog moest aanslingeren. Ik ga er vanuit dat het tegenwoordig een soort spyware programma's zijn. Die bijvoorbeeld ineens automatisch gaan updaten, of die gegevens zend naar de software exploitant. Net zo als de automatische updates van windows, die gaan er ook vanuit dat je moet knoeien aan iets wat goed werkt.
 • Ook in het DOS tijdperk had je al aardig wat TSR's. Maar die waren doorgaans wat noodzakelijker/nuttiger dan dit soort "grollen"… :?
 • Ik heb programma ook draaien.
  Via taakbeheer is het uit te schakelen, maar via msconfig of startup vind ik hem niet terug in de lijst van op te starten programma's.

  Via services kan het wel uitgeschakeld.
 • Via MSConfig , tabblad Services, vind je 'm ook terug.
 • Ja, niet aan gedacht. Ik werk eigenlijk altijd met StartupCPL.
  Dan zie je dat tabblad bij msconfig gemakkelijk over het hoofd
  Maar goed, rechtstreeks via services ging het ook.
 • Ook ik heb het uit mn startup-lijst gehaald.

  Vind het totaal niet nodig. Dan wacht ik maar een paar seconden langer bij het opstarten van een java-applicatie (wat ik sowieso niet vaak doe).

  Echt irritant wanneer softwarebedrijven het idee hebben dat hun product dermate belangrijk is dat ze dit soort fratsen moeten bouwen.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.