Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

Anders (software)

Hoe kan ik zien wat mijn vriend uitspookt op zijn laptop

Anoniem
arjant2
19 antwoorden
 • Goedenavond,

  ik heb het idee dat mijn vriend mij bedriegt en hier niet eerlijk over is tegen mij. Hij gedraagt zich raar en brengt veel tijd door achter de computer `s avonds onder de noemer moet nog werk afmaken.
  Nu hoorde ik van mijn vriendin dat het mogelijk is om te zien wat die zou chatten/typen op zijn computer.

  Ik zou graag willen weten hoe en of dit kan en zo ja hoe krijg ik het op zijn pc dat ik inzage krijg in wat hij typt. Ik wil hem er dan mee confronteren mocht het gevoel wat ik heb kloppen.

  Wie o wie kan mij hiermee helpen of wil dit doen voor mij want ik ben geen ster met computers en ook ten einde raad.

  Chantal
 • Ik ben van mening dat een Face to Face benadering beter werkt dan "stiekem" te lezen wat hij gedaan heeft.

  Als het vertrouwen binnen een relatie tot zo'n dieptepunt is gedaald dat je je moet wenden tot programmaatjes om de ander te controleren, dan moet je jezelf afvragen of de relatie nog wel de moeite waard is.

  Ja, er zijn log-programmaatjes te vinden die toetsaanslagen, programma's die gestart worden etc opslaan, maar zoals ik al zei, als je al op dat punt bent beland.

  Ga eens een gesprek aan en bespreek je ongerustheid en twijfels.
 • Als je hem niet meer vertrouwt, is je relatie eigenlijk al voorbij. Je vriend gaan bespioneren helpt daar echt niet bij.
 • Ik heb meerdere malen een face to face confrontatie opgezocht, en dan word alles ontkent en hoe kom ik erbij. Ik wil het gewoon hard zwart op wit hebben zodat ik de knoop kan doorhakken naar hem, en kan tonen dat ik ook niet van gisteren ben! Overdondering is in mijn ogen de beste aanval. Bedankt voor jullie lieve en goed bedoelde afviezen maar dit heb ik reeds al ondernomen!
 • Zou de eer aan mijzelf houden, maar ja, wie ben ik.
 • Je moet jezelf de volgende vragen stellen:

  - Wil ik dit?
  - Ben ik volledig "gerustgesteld" als ik hem na 2 weken "bespioneren" nergens op betrapt heb?
  - Beschadig ik zijn vertrouwen in mij niet door hem stiekem te bespioneren?
  - Is deze relatie (nog) wel wat ik wil, als ik nu al geen vertrouwen heb?
  - Zijn er aanwijzigingen dat hij je "bedriegt"?


  Indien hij je via zijn laptop aan het bedriegen is, zal er toch een moment komen dat hij de persoon waarmee hij jou bedriegt zal ontmoeten enzo. Als je daar nog geen aanwijzigingen voor hebt, denk ik dat je je vooral bezig moet houden met de bovengenoemde vragen.

  Een relatie is gebaseerd op wederzijds vertrouwen. Indien dat vertrouwen door wat voor reden dan ook is beschadigd, dan moet je voor jezelf alles op een rijtje zetten of je hier mee wel door wilt gaan. Immers, ga je hem de rest van je leven bespioneren met de software? Ben je dan gerustgesteld?

  Ga je hem laten schaduwen als hij boodschappen gaat doen? Ga je zijn gsm gesprekken laten afluisteren?
 • in msn kun je aanvinken dat een chat historie wilt opnemen, kijk bij de opties van msn en het wordt je wel duidelijk.
 • We raken hier lekker off-topic geloof ik… lijkt wel een therapie sessie.. :lol:

  on-topic: probeer dit maar eens.. Voor de rest bemoei ik mij niet met je prive zaken :wink: http://www.key-logger.ws/keylogger/du/keystrokes-view.html
 • mmm… hoe noemt men het 'progjes zetten op iemands anders computer' …. ??

  Al eens nagedacht over het feit hoe hij zal reageren als hij hoort dat jij op ZIJN computer … (zou jij het kunnen waarderen als hij het bij jou deed?)
 • sorry kies nu echt voor mijn eigen en mijn 2 kinderen! Ben het gewoon zat dit speelt te lang maar voor ik kan roepen moet er wel vuur zijn! Staat namelijk een bedrijf en een paar woningen achter die op het spel staan, dus er is meer dan alleen ontrouw!

  Kan ik met dat programma vanaf mijn laptop dat naar hem sturen dat het zich installeert of…………..? Krijg ik die info dan per mail doorgestuurd of hoe gaat dat?
 • Programmas die controleren wat er gebeurd op een pc, dien je zelf te installeren op deze pc, een "hacker"; wat jij niet bent; kan dit via internet.
  Ga me niet mengen in prive-zaken, maar als het vertrouwen zover zoek is,……………… :roll:


  Totaal offtopic; zo'n twee jaar geleden werd ik bijna "gebant" van dit forum, omdat ik als antwoord op een vraag, aangaf dat het niet kon dat je de msn sessies van je kinderen registreert en controleert;


  [i:73d1ba19e1]tijden veranderen[/i:73d1ba19e1]
 • o… je bent dus niet geband… ;)
 • [quote:b9856b2fda="chantall"]sorry kies nu echt voor mijn eigen en mijn 2 kinderen! Ben het gewoon zat dit speelt te lang maar voor ik kan roepen moet er wel vuur zijn! Staat namelijk een bedrijf en een paar woningen achter die op het spel staan, dus er is meer dan alleen ontrouw!

  Kan ik met dat programma vanaf mijn laptop dat naar hem sturen dat het zich installeert of…………..? Krijg ik die info dan per mail doorgestuurd of hoe gaat dat?[/quote:b9856b2fda]
  Even devil's advocate te spelen om wat nuancering aan te brengen… is het in het belang van de kinderen het risco te lopen dat 1) je onterrecht deze persoon bespioneerd een een situatie laat escaleren of 2) terrecht bespioneerd en dan alsnog opsplitst omdat je vriend/man bijvoorbeeld webcamsexed of een sexueel getint gesprek voert op msn???
  Zover ik het zie kies je dan voor jezelf en niet voor de kinderen ervanuitgaande dat het de vader is van deze kinderen/ ze eraan gehecht zijn. Dat is allemaal prima en moet je helemaal zelf weten maar kom niet aan met ik kies voormezelf EN voor de kinderen;). Ik snap even niet wat die kinderen ermee te maken hebben. Het is je eigen probleem dat je deze persoon niet vertrouwd niet dat van je kinderen.

  tot zover de devil's advocate:P.

  [b:b9856b2fda]Natuurlijk is het onzinnig nu een advies te geven (dus ook niet dan kun je beter stoppen met je relatie/juist niet stoppen) want niemand hier kent de context…[/b:b9856b2fda]

  Dus ontopic:
  Het sturen van iets lijkt me onhaalbaar en onwensbaar (volledig illegaal)

  Waar je naar opzoek bent in je startpost heet een keylogger. Daarmee kun je vastleggen wat er gebeurd aan toetsaanslagen. Deze variant houd een beetje virusscanner meteeen tegen bevat vaak virusses en trojaanse paarden (dan houden anderen JOU in de gaten). Er bestaan ook hardwarematige keyloggers, deze zet je tussen het snoer van het keyboard en de pc en slaan vervolgens alle toetsaanslagen op. Maar dat is bij een laptop niet echt van toepassing. Ondanks dat ze te koop zijn weet ik niet hoe legaal dit is.

  Een andere mogelijkheid is een remote desktop te installeren op de laptop (dan heb je dus acces nodig) en dan met een andere pc mee te kijken maar dit valt nogal op waarschijnlijk (heej wat doet dat logo daar krijg je dan tenzij je de illegaliteit ingaat). Dit is legale software (maar iemand bespioneren niet) een voorbeeld van een programma is realvnc.

  Maar is het niet makkelijker om gewoon erachter te gaan staan als hij bezig is?
 • [quote:4079eee929="sdk"]Maar is het niet makkelijker om gewoon erachter te gaan staan als hij bezig is?[/quote:4079eee929]Zo simpel is dat nou ook weer niet.. lol Ik heb dit geintje zelf meegemaakt. (maar dan andersom) Ik gebruikte zelf [b:4079eee929]iopus-star [/b:4079eee929] (gekocht voor 100 euro toen der tijd) Om alles wat er op de pc gebeurde te kunnen terughalen. Verbaasd dat ze was toen ze in een leeg huis thuis kwam met alleen een uitgeprinte chatsessie op een verder lege tafel :wink: Maar geloof me… Je kan beter nu al de knoop doorhakken, want het gevoel wat er door je heen gaat terwijl je die sessies leest? is het meest dramatische deel van mijn leven. Dat wil ik iedereen weerhouden! :wink:
 • Tegenwoordig gaat het veel makkelijker overigens, software voor je mobiel. die stuurt alle smsjes door:P.

  Maar volgens mij wordt niemand vrolijker van zulke acties. Het is miss een bevestiging voor jezelf maar behalve dat bereik je er natuurlijk niks mee. Je kunt ook niet in de rechtbank aankomen met je chatlogs ofzo.

  edit: had je laatste zin nog niet eens gelezen, dat bedoel ik is alleen maar ellendig… en dan blijf je je de rest van je leven afvragen of het serieus was of iets tijdelijks (want ze is blijkbaar niet meteen weggegaan). Heb ook eens een mail gelezen die ik niet had moeten lezen…
 • Jezus, hebben wij mannen nu geen recht meer op een "virtueel verzetje" ? [img:acce428957]http://i41.tinypic.com/2v84wgn.jpg[/img:acce428957]
 • Heb je het dan niet gehoord ?
  Er was eens een vrouw die haar man betrapte dat hij in SecondLife rondscharrelde met een ander … (ik meen dat het zelfs nog op tv is geweest bij een documentaire over het 'virtuele leven').

  Men schijnt er zelfs een film van te gaan maken, dus wie weet wat we van deze avonturen kunnen verwachten ? De volgende kaskraker voor de Nederlandse film ?

  // —
  Als jij niet wilt wat u geschiedt doet dat ook een ander niet.
 • [quote:44f39099c9="sdk"]Even devil's advocate te spelen om wat nuancering aan te brengen… is het in het belang van de kinderen het risco te lopen dat 1) je onterrecht deze persoon bespioneerd een een situatie laat escaleren of 2) terrecht bespioneerd en dan alsnog opsplitst omdat je vriend/man bijvoorbeeld webcamsexed of een sexueel getint gesprek voert op msn???
  Zover ik het zie kies je dan voor jezelf en niet voor de kinderen ervanuitgaande dat het de vader is van deze kinderen/ ze eraan gehecht zijn. Dat is allemaal prima en moet je helemaal zelf weten maar kom niet aan met ik kies voormezelf EN voor de kinderen;). Ik snap even niet wat die kinderen ermee te maken hebben. Het is je eigen probleem dat je deze persoon niet vertrouwd niet dat van je kinderen.

  tot zover de devil's advocate:P.[/quote:44f39099c9]
  Als je toch zo interessant wil doen in het Engels gebruik dan "devíl's lawyer". Of noem het gewoon "advocaat van de duivel" (een veel betere uitdrukking).
 • [quote:5fccd1c07b="Prin0096"][quote:5fccd1c07b="sdk"]Even devil's advocate te spelen om wat nuancering aan te brengen… is het in het belang van de kinderen het risco te lopen dat 1) je onterrecht deze persoon bespioneerd een een situatie laat escaleren of 2) terrecht bespioneerd en dan alsnog opsplitst omdat je vriend/man bijvoorbeeld webcamsexed of een sexueel getint gesprek voert op msn???
  Zover ik het zie kies je dan voor jezelf en niet voor de kinderen ervanuitgaande dat het de vader is van deze kinderen/ ze eraan gehecht zijn. Dat is allemaal prima en moet je helemaal zelf weten maar kom niet aan met ik kies voormezelf EN voor de kinderen;). Ik snap even niet wat die kinderen ermee te maken hebben. Het is je eigen probleem dat je deze persoon niet vertrouwd niet dat van je kinderen.

  tot zover de devil's advocate:P.[/quote:5fccd1c07b]
  Als je toch zo interessant wil doen in het Engels gebruik dan "devíl's lawyer". Of noem het gewoon "advocaat van de duivel" (een veel betere uitdrukking).[/quote:5fccd1c07b]

  Misschien kun je niets toevoegende opmerkingen beter voor je houden? http://en.wikipedia.org/wiki/Devil's_advocate

  Met mijn masters degree hoef je mij echt niet uit te gaan leggen hoe deze term het beste gebruikt kan worden :roll: . Devil's advocate is de juiste uitdrukking… wordt vaak genoeg gebruikt.

  [quote:5fccd1c07b]In business
  The advocatus diaboli is sometimes referred to as a team role. While some sources regard the role as a "destructive" team role, others see the role as a constructive one. According to the second group, the advocatus diaboli task is improving decision making processes and preventing individuals and teams from decisions without sufficient consideration.

  [/quote:5fccd1c07b]

  devil's lawyer :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.