Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

Anders (software)

Aangepaste lijst in Excel

None
8 antwoorden
 • Ik wil graag in een cel van Excel 2003 een afrol lijst toevoegen.
  Via EXTRA en OPTIES kom je bij het tabblad AANGEPASTE LIJST.

  De lijst maken kan ik dus, maar nu moet ik hem nog aan een cel koppelen en daar kom ik niet uit.
 • in 1e regel de titel. In de regels eronder de opties van de lijst, er mogen geen lege cellen zijn. Dan de funtie "autofilter" aanzetten. De cellen onder de lijst hebben dat drop down keuzes.

  Tussenliggende cellen mogen niet leeg, dan werkt het niet meer
 • Ik heb geprobeerd wat je schrijft, maar ik kom er absoluut niet uit.

  Wat ik heb is in cel C3 het woord "Maand" en in cel C4 een dropdownmenu met een aantal maanden. Dat rijtje is niet compleet en wil ik dus aanpassen (of de oude lijst weghalen en er een nieuwe plaatsen).
 • Regel 1 (de titel regel):

  MAAND
  jan
  feb
  mrt
  apr

  enzo, dan autofilter aan.
 • Wat Steen0036 aangeeft kan werken, maar is een filter, Een filter filtert (zoals het woord al zegt) de rijen waarin het woord uit je dropdownmenu staat. Als je in bv. C4 t/m c16 de namen van de maanden hebt staan en je kiest voor Maart, dan zullen alle rijen met de andere maanden verdwijnen. Je kunt dat zien aan de rijnummers: na rij 3 komt onmiddellijk rij 6 en dan rij 17.

  Ik denk dat je te maken hebt met een combobox.

  Allereerst: de lijst onder Extra-Opties heeft hier niets mee te maken. Als je in een cel januari typt en dan met je muis het vierkantje rechtsonder in de geselecteerde cel naar beneden sleept, worden de volgende cellen automatisch februari, maart, enz. Daar dient die lijst onder Extra-Opties voor.

  Als er sprake is van een combobox staat je lijst ook ergens, maar de vraag is waar. (misschien in een verborgen kolom?)

  Klik in het menu Beeld-werkbalken op Control Toolbox (Hoe dat in het Nederlands heet weet ik niet, ik heb een Engelse versie) In de zwevende werkbalk die nu zichtbaar wordt selecteer je Design Mode. Dat is het tekentje met het potloodje en driehoekje links bovenaan. Als je nu boven je dropdownmenu komt verandert de cursor in een kruis met pijltjes. Klik rechts, kies Eigenschappen en zoek in de linkerrij naar Listfillrange. Hierachter moet het bereik van de lijst staan. Dat kun je vervolgens opzoeken in je spreadsheet en aanpassen. Als de lijst hierdoor langer wordt moet je het bereik achter Listfillrange uiteraard ook aanpassen. Deselecteer Design Mode en het zou moeten werken.

  Het zou ook kunnen zijn dat de combobox in VBA gemaakt is. Klik er dan dubbel op in Design Mode en bekijk de code. Waarschijnlijk is gemakkelijk te zien hoe je de lijst uitbreidt
 • Ja, wat jij schrijft is idd wat ik bedoel.
  Kennelijk had ik het niet zo goed beschreven in het eerste bericht.
  Ik snap nu ook wat Stee036 bedoeld, ook een optie die ik wel eens gebruikt heb, maar die ik nu niet zocht.

  Ik heb de werkset besturingselementen in beeld, de eerste knop is de ontwerpmodus, dus dat gaat allemaal goed, alleen er verschijnt alleen een plusteken (met de pijltjes op de uiteinden), als ik op de rand van de combobox sta.
  Er zit dan geen optie onder de rechter muisknop.
  Als ik verder ga met de muis, verschijnt weer de normale cursor.

  Het werkblad bestaat uit drie tabbladen en ik heb op alle drie gezocht naar eventuele lijsten die er moeten staan, maar helaas.
  Er zit geen beveiliging op.
 • Dan is het nog anders: er is gebruik gemaakt van Validation. Waarschijnlijk wordt het pijltje van de dropdownlijst ook pas zichtbaar als je de cel met de dropdownlijst selecteert.

  Selecteer de cel met je dropdownlijst. Ga in het menu Data naar Validation (Bij mij is alles Engels, even zoeken als de termen niet gelijk zijn)
  Onder Allow (toestaan?) is waarschijnlijk List gekozen en onder Source (bron) zie je waar de data uit de dropdownlijst zouden moeten staan. Als je ze daar niet ziet zijn ze verborgen gemaakt. Dat kan op twee manieren:

  1. De letters zijn wit op een witte achtergrond. (niet te zien en worden niet meegeprint) Selecteer de betreffende cellen en je ziet de tekst staan. Je kunt dit ongedaan maken door rechts te klikken en Format Cells te kiezen. Onder het tabblad Font (Lettertype?) kies je bij Color Automatic. Als je alles hebt aangepast kun je de tekst in de cellen op dezelfde manier evt. weer onzichtbaar maken.

  2. Er is gekozen voor een Custom opmaak. Selecteer weer alle cellen uit het gebied, klik rechts en kies Format Cells. Op het tabblad Number (het eerste) kies je helemaal onderaan Custom (Aangepast?). Waarschijnlijk staat er onder Type ;;; (drie puntkomma's) Kies hier voor Standaard. De tekst wordt nu weer zichtbaar.

  Je kunt nu e.e.a aanpassen aan je behoeften.
 • Ja, dat was de manier.
  Data, valideren en dan kan ik op een vakje achter "bron" klikken.
  Daar krijg ik de inhoud van de lijst te zien en kon ik ze aanpassen.
  Bedankt.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.