Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

Anders (software)

Part. Magic 8.0: Internal Error code 006

None
10 antwoorden
 • Op een van mijn computers geeft PM8.0 bij boot "Internal Error code 006" en start niet op.
  Iemand een idee?
  Deze code komt niet voor in de code lijst van PM8.0
  Met booten van Acronis Disk Director 10 geeft het geen probleem.
  Op een andere computer echter geeft ADD10 error E000101F4

  Ik heb gemerkt dat ik een fors deel van mijn tijd moet besteden aan dit soort problemen, dus er mankeert nog heel wat aan.
  MVG perloc
 • Deze error komt van PQ boot.

  Krijg je ook de melding dat hal.dll is missing, zo ja voer het volgende uit en herstel de boot.ini
  Draai bootcfg in de herstel console van XP
 • Tja, waarom gebruik je die rommel dan? :?
  http://forum.computertotaal.nl/phpBB2/viewtopic.php?p=1345048&highlight=#1345048

  Er zijn voldoende goede alternatieven.
 • Lange Pier, welk programma merk je aan als rommel? Beiden, dus PM8.0 op de ene computer als ADD10 op de andere werken niet goed. Dus beiden rommel? Voorlopig was het PM8.0 die een fout in de FAT table vond en oploste op de computer waar ADD10 het laat afweten! Keer op keer merk ik dat PM8.0 in niets onderdoet voor welk tot nog toe gebruikt ander programma.
  En dit heb ik allemaal uitgeprobeerd:
  - Ik heb Gpart. Maar die geeft geen drive letters aan, laat staan dat je ze zou kunnen veranderen. Bovendien start die wel op op de desktop, maar niet op de laptop (die prima is orde is). Hij eindigt direct in een Trust (?) prompt. Bovendien heeft die geen boot manager.
  - Verder dus PMagic V8.0. Die geeft andere drive letters aan dan Windows en zelfs de partitie met Winnt geeft hij helemaal geen drive letter!!! Daar kun je wel driver letters mee veranderen, maar geen drive letter toekennen.
  - Ik heb ook Easeus. Die is niet op een CD te branden maar alleen te installeren op een systeem. Bovendien vraagt die SP4 - ik heb SP2.
  SP4 is te groot voor mij om te kunnen downloaden. Dat gaat vele uren (dagen?) kosten.
  - G-Parted heb ik uitgepakt, er zijn heel veel files en veel folders, maar een .exe of .com komt er niet in voor. Dus ik weet niet hoe ik het ding moet starten.

  Als ik ze allemaal bij elkaar veeg ben ik nog het beste af met de aloude PM8.0 !!
  Dus zo zie je maar. En wat is de bedoeling van mijn eigen link?
  En geef eens een goede link, eentje die zonder problemen werkt op alle computers!

  MaxStar: Nee hall.dll komt in mijn verhaal niet voor. Gelijk na opstarten van PM8.0 verschijnt gemelde error en een dosprompt voor een Y:
  Dat is waarschijnlijk een ramdisk die PM heeft aangemaakt.
  MVG perloc
 • http://www.google.nl/search?hl=nl&q=problem+partition+magic&btnG=Google+zoeken&meta=
  Partition Magic is rommel. :P

  Met Acronis Disk Director Suite nooit problemen gehad, gebruik ook wel eens Paragon Partition Manager, ook geen enkel probleem en die heeft daarnaast nog meer mogelijkheden.

  Uiteraard kun je met Gparted, ook een goeie overigens, geen schijfletters veranderen, dat is een Linux tool en die werkt niet met schijfletters, maar die kun je altijd daarna in schijfbeheer aanpassen.
 • Wel een tijd geleden dat ik dit onderwerp heb aangeroerd, maar ik kom erop op terug omdat ik PQ Partition Magic V8.0 per sé geen rommel vind!!
  Ik heb de gouden tip tot de oplossing gevonden op Internet en bij mij werkt het in ieder geval.
  Het treedt op als de boot CD/DVD drive geen master jumper heeft óf als slave staat aangemerkt.
  Dus de boot drive moet als master, mét jumper, in het boot rijtje voorkomen.
  perloc
 • deze tip soms… ;)
  http://www.computerhilfen.de/hilfen-7-105811-0.html
 • jah…., dat was ie.
  Maar dat is niet zo belangrijk. Belangrijker is dat het werkt.
  MVG perloc
 • De oplossing met jouw originele vraag in Google had ik zo….
  De 6e hit…
  http://www.google.nl/search?q=PM8.0+bij+boot+%22Internal+Error+code+006%22&ie=utf-8&oe=utf-8&aq=t&rls=org.mozilla:nl:official&client=firefox-a

  Je zocht al vanaf januari…. :oops:

  Niet om jou te plagen… maar IMHO kunnen veel vragen van het forum zo opgelost worden. Het is een oude discussie…. De oplossing van dit soort problemen staat blijkbaar niet in de handleiding en je bent dan afhankelijk of iemand erachter komt en het in een forum of elders publiceert….
  Of jij nu zoekt of wij….. met een beetje oplettendheid levert zo'n zoekactie toch regelmatig succes op en dus zouden Topic Starters IMHO het zelf meer moeten doen…
  Als je het nl eenmaal gedaan hebt en je hebt succes dan motiveert dat voor een volgende keer…. nooit doen en altijd aan anderen overlaten…. dan leer je het nooit.
 • Je hebt helemaal gelijk Andre! Maar ik ben wat gehandicapt (niet fysiek) met Internet: zoeken neemt voor mij erg lange tijd wegens mijn zeer trage, en alleen savonds en smorgensvroeg een klein beetje redelijk toegang tot Internet. Vandaar dat ik nogal makkelijk naar het forum grijp.
  Anderzijds blijkt dat inderdaad ook zoektermen, waarvan je niet zo makkelijk verwacht een oplossing te vinden, toch op Internet aanwezig.
  Tevens worden veel oplossingen via andere forums geboden dus het C!T forum biedt hiermee ook voor anderen weer oplossingen.
  MVG perloc

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.