Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

Anders (software)

Dubbele entries verwijderen in Excel

None
3 antwoorden
 • Probleem: Veel verschillende excelwerkbladen zijn samengevoegd tot één werkblad met als resultaat dat er veel dubbele waarden instaan. Nu wil ik deze dubbele eruit halen. Hiervoor heb ik de filter gebruikt waarmee ik alleen unieke waarden overhou. Hierdoor is een klein gedeelte idd gefilterd. Probleem is nu dat er nog behoorlijk wat over zijn met onderling minime verschillen.

  Voorbeeld: Rij twee en drie, kolom A t/m E zijn gelijk, kolom F bevat bij rij twee een telefoonnummer en wordt in mijn eerdere filter dus gezien als uniek tov rij drie, waardoor beide blijven staan.

  Is het mogelijk om op een dusdanige manier te filteren dat Excel doorheeft dat voor mij rij twee en drie gelijk zijn, maar ik degene met telefoonnummer wil houden? Ga ik dit handmatig doen ben ik nogal lang bezig namelijk :D
 • Een dag later, maar het probleem is er nog steeds. Ik zie dat er wel naar het probleem gekeken is, maar niemand de oplossing heeft … bij deze een klein kickje … :wink:
 • Tsja, voor Excel zijn dingen gelijk of ongelijk, waar of onwaar en niet een beetje waar of bijna gelijk. Je zult je filter dus in stukjes moeten knippen.

  Als het enige verschil tussen de waarden op een rij het al dan niet aanwezig zijn van een telefoonnummer in kolom F is, zou ik eerst op unieke records filteren in de kolommen A:E, en het resultaat naar een andere plaats wegschrijven. (lijst 1)

  Vervolgens met autofilter kolom F filteren op niet lege cellen, het totaal selecteren en naar een andere plek wegschrijven lijst 2)

  Tenslotte in kolom E achter lijst 1 de telefoonnummers laten toevoegen met VLOOKUP (ik denk VERT.ZOEKEN in het Nederlands, maar dat weet ik niet zeker.), waarbij gezocht wordt in lijst 2.

  Als de 'minime verschillen' telkens op verschillende plaatsen zitten wordt het een stuk ingewikkelder. Geef dan eerst wat meer info.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.