Vraag & Antwoord

Anders (software)

acronis true image backup c-partitie via (draadloos) netwerk

Anoniem
jolo
6 antwoorden
 • Hallo,

  Ik heb een desktop pc met een grote backup schijf.
  Daarnaast heb ik een laptop.Van deze laptop wil ik een image maken van de hele c-partitie met het programma acronis true image v8.1.945(hirens bootcd 9.7)en deze via het(draadloos) netwerk op de HD van de desktop pc plaatsen,is dit mogelijk?Ik heb het programma opgestart,maar zie geen netwerk ,waar ik de image kan opslaan.

  Mvrgr, J.
 • [quote:833daeccd4="johan1"]acronis true image v8.1.945 (..) via het(draadloos) netwerk op de HD [/quote:833daeccd4] Een oude versie van True Image dus. Volgens dit artikel op de site van Acronis, is het maken van een backup naar een netwerk schijf nieuw in Acronis True Image Home 2009. Check daarover ook nog deze review over Acronis True Image 2009 Home.
 • oke bedankt Jolo!
 • Image maken van gehele c partitie(windows-xp)van de laptop,en deze via mijn netwerk opslaan op de hd van mijn desktop pc.
  Met acronis true image dus alleen mogelijk met versie 2009,maar die heb ik niet.
  Is dat wel mogelijk met een ander programma?
  Ik moet dus als er problemen zijn met de laptop, ook het netwerk (desktop)kunnen benaderen als ik hem opstart met een opstart cd.
  Iemand tips?

  Ik heb deze gevonden in het NL!!Volgens mij gewoon acronis.

  http://www.seagate.com/www/en-us/support/downloads/discwizard
 • ik reageer toch even op het aspect draadloos: zoiets belangrijks als een schijfimage (je maakt dat omdat je er 100% op wilt kunnen vertrouwen als er iets mis gaat) zou ik nooit aan een draadloze verbinding toe vertrouwen. één hikje (wat je normaliter niet hoeft te merken) in zo´n groot bestand kan de hele operatie al verpesten.
 • Bedankt voor je reactie!

  Ik kan hem ook even met een utp aan mijn router hangen, dat is geen probleem.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.