Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

Anders (software)

Excel - Visuel Basics

None
3 antwoorden
 • Ik heb na veel gesurf en getest erachter gekomen hoe ik per rij alle gekleurde velden bij in een veld kan laten zetten. Enige is dat ik nu alleen met rij 7 werk maar eigenlijk moet ik deze formule zo maken dat hij dezelfde berekening doet op alle velden van rij 6 tot rij 171, Het is onbegonnen werk om hier elke keer een nieuwe regel voor aan te maken.

  Heeft iemand hier een goede oplossing voor?

  [i:03b244218f]Private Sub CommandButton1_Click()
  With ActiveWorkbook.Worksheets("Rooster").Range("B7:EN7")
  For Each c In Worksheets("Rooster").Range("B7:EN7").Cells
  If c.Interior.Color = RGB(255, 0, 0) Then
  Worksheets("Rooster").Range("EP7").Value = Worksheets("Rooster").Range("EP7").Value + c.Value
  End If
  Next c
  End With
  End Sub[/i:03b244218f]

  Als hij zoekt in rij zeven moet die het totaal rode vlakken in EP7 zetten en zodra hij zoekt in bijvoorbeeld rij 10 of 25 moet hij het totaal in EP 10 en EP 25 zetten.

  Weet iemand hier een goede oplossing voor? Ook zoek ik nog een manier zodat deze berekening zichzelf bijwerkt dat werkt nog niet helemaal zoals ik wil.

  Alvast bedankt,
  Ed
 • http://www.cpearson.com/excel/colors.aspx

  Bovenstaande site heeft wat handige code staan waarmee je extra formules aan Excel kan toevoegen. O.a. een sum-formule voor gekleurde cellen. Eenmaal toevoegen aan Excel op je pc en je kan die formules net zo eenvoudig gebruiken als de standaardformules in Excel, lijkt me eenvoudiger dan steeds je eigen stukje code aan te passen.
 • Hier zitten veel experts…
  http://office.webforums.nl/index.php?f=155&sid=fc4b88ad4ffa4f8acbdd9d2fc0962fbf

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.