Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

Anders (software)

virus of juist niet?

Anjo
6 antwoorden
 • mijn pc reageert al enige tijd vreemd er worden dingen spontaan ge-opend zoals de rekenmachine of media player of de internet browser.
  in eerste instantie dact ik dat iemand aan het inbreken was, maar ook na het uitschakelen van het modem en verwijderen de kabel.
  bleven rare dingen gebeuren
  het systeem sloot zich zelfs een aantal keer af!
  ik heb uiteindelijk de hare schijf geformatteerd met DBAN (dericks boot and nuke) dit prog op een schijfje gebrand en laten lopen. (dit zou ALLE data van harde schijf voorgoed wissen)
  na 19 uur was dit (eindelijk) klaar toen windows geinstalleerd, na installatie moet ik helaas concluderen dat er nog steeds rare dingen gebeuren.
  ik vraag me echter stellig af of hier nou nog sprake van een virus is, want zelfs al zou het misschien (weet niet of dit uberhaupt mogelijk is) kunnen dat er iets is meegebrand, dan zou het na deze vorm van formatteren sowieso toch verwijderd moeten zijn?
  het gekke is dat alle dingen die niet door mij zelf opgestart worden, allemaal functies betreffen die in de multimedia toetsen zitten.
  heb voor de zekerheid het toetsenbord (dat is recentelijk nieuw gekocht) uitgetrokken en het oude eens ingestoken, tot nu toe nog niks raars geconcludeed.
  kan het uberhaupt voorkomen dat een dergelijk apparaat zulke storingen veroorzaakt door misschien een defect of sow?
  echter is dat toetsenbord al een week in mijn bezit en tevoren geen problemen gehad, het begon pas vlak erna toen ik het tft scherm wat ik van mijn ouders kreeg had aangesloten.
  lang en ingewikkeld verhaal maar iemand misschien een idee?
  hoor het graag
  gr, Lars

  update:
  ik kom er nu juist achter dat mijn harde schijf opeens 'H:' is ipv 'C:'
  sorry hoor, maar bij mijn weten zegt 'computer history' toch dat de harde schijf altijd en immer als 'C:' wordt toegewezen en niet aan enig ander apparaat zoals de kaartlezer?
 • een van de eerste dingen waar ik aan dacht was aan het toetsenbord. Als er een toets vastzit dan gebeuren dit soort dingen die jij beschrijft.
 • [quote:1def96adc4="stee0036"]een van de eerste dingen waar ik aan dacht was aan het toetsenbord. Als er een toets vastzit dan gebeuren dit soort dingen die jij beschrijft.[/quote:1def96adc4]

  ik moet idd bekennen nu ik al een aantal uren mijn oude toetsen bord gebruik gebeurd er niks raars meer is gebeurd.
  maar hoe verklaar je dan dat ik (voor herinstallatie wel) voor mijn ogen bijv. outlook zie opstarten en er letters worden ingetypt?
  geen woorden overigens, maar gewoon willekeurige letters, ik heb het toetsen bord nader bekeken maar zie nergens iets vast zitten, kan het iets intern zijn?
  en wat heeft veroorzaakt dat de drive letter veranderd is en hoe kan ik het terug zetten?
  ik heb overal gezocht in de bios maar ik kan het nergens in terug vinden.
  gr, Lars
 • het kan altijd dat vocht of iets anders printplaat van een toetsenbord beinvloed en hij dus vreemde dingen doet. ( drinken gemorst mss?) Als je met je oude toetsenbord geen last hebt, zal het ongetwijfeld daar aan liggen. ruis op electronica kan vreemde effecten hebben.

  je schijfletter wijzigen gaat als volgt: rechtermuisknop "deze computer"-> beheren en dan in dat venster wat opend naar schijfbeheer gaan. Daar kan je stationsletter wijzigen. Ik weet persoonlijk niet of je daardoor problemen kan krijgen omdat windows op die schijf staat. volgens mij kan je best problemen krijgen daarmee. Zelf staat windows bij mij ook op de d schijf. je went eraan

  succes
 • [quote:0a99063553="klokkie1984"]het kan altijd dat vocht of iets anders printplaat van een toetsenbord beinvloed en hij dus vreemde dingen doet. ( drinken gemorst mss?) Als je met je oude toetsenbord geen last hebt, zal het ongetwijfeld daar aan liggen. ruis op electronica kan vreemde effecten hebben.

  je schijfletter wijzigen gaat als volgt: rechtermuisknop "deze computer"-> beheren en dan in dat venster wat opend naar schijfbeheer gaan. Daar kan je stationsletter wijzigen. Ik weet persoonlijk niet of je daardoor problemen kan krijgen omdat windows op die schijf staat. volgens mij kan je best problemen krijgen daarmee. Zelf staat windows bij mij ook op de d schijf. je went eraan

  succes[/quote:0a99063553]

  nee, geen drinken gemorst anders had ik daar direct wel aan gedacht. :)
  maar ben idd ook van mening dat het toetsenbord niet ok meer was, heb het bij de betreffende winkel al kunnen omruilen(hoewel de medewerker het eigenlijk 'even wilde gaan testen', :? niet dat dat veel zin had, want het gebeurde op willekeurige momenten, het kon net zo goed een halve dag goed gaan en opeens met 10 acties tegelijkertijd plaatsvinden)
  maar heb eerder de indruk dat er een fabricage fout in dit type toetsenbord zit, want ook deze betrap ik zo af en toe op een ongevraagde actie, welliswaar maar een enkele keer, maar toch.
  zo lang het bij die 2 keer (tot nu toe) blijft, zal ik niet klagen.
  wat me wel opvalt is dat er tegenwoordig blijkbaar steeds minder waarde aan kwaliteitscontrole wordt gehecht.
  dit is serieus al het 4e product van 4 verschillende fabrikanten op korte tijd waarbij ik tegen dergelijke problemen aanloop. :x
  het 1e was een niet fatsoenlijk fuctionerend scrollwiel van mijn nieuwe muis(Gembird) 2e was het toetsenbord (Trust) 3e waren nieuwe speakers die een loszittend contact hadden (logitech) en de omgeruilde versie van hetzelfde product bleek daarna (vermoedelijk tijdens het spuiten lijkt me) een spatje zilveren verf te hebben op het zwarte gedeelte van de boxen.
  en het 4e product was mijn nieuwe brander die dirct na het installeren en plaatsen van een cd, rare schrapende geluiden maakte) (lite-on)
  sorry hoor ik mag misschien en beetje als een zeikerd overkomen, maar bij mijn weten worden al deze producten in een fabriek ontwikkeld waar als het goed is zoiets bestaat als 'quality control', waar als dit goed was uitgevoerd dergelijke producten de fabriek niet in deze staat hadden verlaten.
  en nou snap ik ook wel dat natuurlijk niet álle producten gecontrolleerd kunnen worden, daar is gewoonweg geen tijd voor in de productiesector.
  maar 2 toetsenborden die naar de k*t zijn van dezelfde fabrikant en 2 setjes speakers van dezelfde fabrikant waarvan één een spatje verf heeft, dat op z'n minst door íemand tijdens het ontwikkelings & inpakproces gezien had moeten worden, vindt ik ronduit schandalig!
  weet niet of er meer mensen zijn die zulke dingen hebben meegemaakt, of dat ik enige ben?
  ik vind het in ieder geval niet normaal.
  gr, Lars
 • hey, nou balen dat je zo veel pech hebt met die producten. ik moet zeggen dat het bij mij wel mee valt qua kapotte spullen. laatst ok goedkope dvd-rom gekocht, maar werkt perfect, zelfde voor mn nieuwe beeldscherm.

  ik zeg niet dat het aan de merken als trust ligt, want ookal zijn de meningen daarover verdeeld, ze moeten gewoon gaaf zijn en werken.

  ligt er niet toevallig aan de winkel die slechte partijen opkoopt? is mss erg ver gezocht maar ok.

  ik hoop dat je toetsenbord blijft weken in elk geval!

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.