Vraag & Antwoord

Anders (software)

Ghost bestand terug zetten

Anoniem
None
11 antwoorden
 • Beste

  Ik heb bij een kennis WinXP opnieuw geinstalleerd waarop een virus scanner van Mac-fee draaide op de D schijf staat een Ghost bestand met daarin 2 bestandjes genaamd GHS en GHO die met Mac-fee te maken hebben Mijn vraag is hoe? te handelen om Mac-fee weer geinstalleerd te krijgen

  Mvg.
 • Als je WinXP opnieuw hebt geïnstalleerd kun je daarna gewoon McAfee installeren.
  De GHO en GHS bestanden hebben daar nets mee te maken. Ze vormen samen een backup die is gemaakt met Norton Ghost. Ik neem aan dat je kennis over dit programma beschikt en weet wat hij/zij gebackupt heeft. Met Norton Ghost viewer (hoort bij het programma) is eventueeel te bekijken wat er in staat, en zijn er afzonderlijke bestanden uit te halen.
 • Om eerlijk te zijn heb ik daar geen verstand van.Mij is verteld dat die bestanden te maken hadden met Mac-fee en deze weer op de een of andere wijze terug kan zetten (vrije licentie) Maar hoe dat moet is mij een raadsel.Wie help me opweg.

  Bijvoorbaat dank.
 • Als je er geen verstand van hebt moet je vaak van dingen afblijven.

  Probeer ook je Nederlandse zinnen even na te lezen voordat je op "bevestig" klikt. Ik mis helderheid en leestekens.

  Je vraag is of je McAfee kunt installeren? Nee, dat kan niet. Hiervoor heb je de installatie-bestanden nodig, deze staan niet in het ghost bestand. Het ghost bestand is wel een kopie van de computer zoals hij was (dus ook de mcafee). Dit bestand is terug te zetten via norton ghost. Dat is gevaarlijk omdat deze restore het huidige windows wist.
  Ghost moet draaien met een opstart cd van DOS.
 • Ik ben blij dat er nog taalpuristen zoals jij op dit forum aanwezig zijn,zo leer je nog eens wat.Maar als het daarvan af moet hangen dan zoek ik wel een site op waar ze niet zo kritisch zijn.In ieder geval nog bedankt voor u antwoord.

  Mvg
 • ok, puntjes en kommas…. 't valt ook niet mee….

  Wel: hoe beter de vraag is gesteld ….. hoe beter het antwoord kan zijn…. en daar ben je wel beter mee geholpen….

  Dit was inderdaad erg rommelig, afgezien van de …. en ,,,,,
 • Terug naar het onderwerp: om de computer weer terug te krijgen naar de staat waarin hij was toen de backup werd gemaakt heb je Norton Ghost nodig. Als McAfee er toen op stond, zal hij er weer op staan. (Alles in de oorspronkelijke staat) WinXP opnieuw installeren was niet nodig geweest.
  Als je kennis deze backup heeft gemaakt heeft hij dus het programma Norton Ghost en kan desgewenst de backup terugzetten. Als iemand ander dat voor hem/haar heeft gedaan kan die persoon dat doen. Wie heeft je trouwens verteld dat het met McAfee te maken heeft?
  Ik weet niet wat je met een "vrije licentie" bedoelt. McAfee heeft probeerversies, (van hun site te downloaden) maar die werken maar 30 dagen. Als je kennis een ander soort licentie heeft dan voor zo'n proefversie kan hij/zij op http://nl.mcafee.com/ op "mijn account" inloggen en vervolgens het programma waarvoor hij/zij een licentie heeft opnieuw downloaden. Je kunt het dan op je nieuwgeïnstalleerde Windows installeren.
 • Vreemd genoeg reageert TS niet meer op de volkomen correcte mededeling van forummers dat die GHS en GHO files geen barst te maken hebben met genoemd AV programma….
  Jan bakker heeft dat prima verwoord, maar of dat indruk heeft gemaakt…. :?
 • Bedankt voor de uitleg J.Bakker hier heb ik wat aan.Dat ghost bestand is door een ander gemaakt ik zelf heb zoiets nooit gedaan vandaar mijn vraag. Wat McAfee betreft die draaide op die verwijderde WinXP met een doorlopende licentie zodat ze die weer graag terug wil.Als ik het goed begrijp kan ik met het programma Norton Ghost alles terug zetten.

  Mvg
 • Ja, dat heb je goed begrepen. Het is wel zinnig om bij de maker van de Ghostbestanden even na te vragen welke versie hij/zij heeft gebruikt. Als je een andere versie gebruikt om de backup terug te zetten krijg je vaak foutmeldingen of lukt het niet. (eigen ervaring)
  Als de eigenaresse van de computer een doorlopende licentie heeft voor McAfee (waar naar ik aanneem jaarlijks voor betaald moet worden) kan ze echter ook met haar E-mailadres en wachtwoord inloggen op "Mijn Account" op http://nl.mcafee.com Als ze het wachtwoord is vergeten moet ze op "wachtwoord vergeten klikken. Dan wordt het opnieuw naar het E-mailadres verstuurd.
  Eenmaal ingelogd zie je een scherm waar alle lopende licenties in staan. Voor de nog geldige licenties kun je het installatieprogramma opnieuw downloaden en installeren. Misschien is dat een handiger methode dan de backup (Ghost) terugzetten nu je XP net helemaal opnieuw hebt geïnstalleerd. Als die backup al wat ouder is moet je na het terugzetten namelijk windows weer helemaal opnieuw laten updaten en dat geldt ook voor andere geïnstalleerde programma's.
  Succes ermee!
 • Bedankt voor je bericht, ik ga hiermee aan de gang.

  Mvg

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.