Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

Anders (software)

Programma uitvoeren als ik usbstick in pc doe

andre@home
9 antwoorden
 • Ik wil mijn USB stick graag syncroniseren met SyncBack. Nou heb ik een snelkoppeling gemaakt als ik daarop klik dat hij synchroniseert. Nou wil ik het zo dat als ik mijn usb in de computer stop hij automatisch synchroniseerd, en dat als ik de computer afmeld of afsluit hij ook syncroniseerd. Ik heb al gekeken bij script uitvoeren of zo. Jullie zijn allemaal slimme mensen. Kunnen jullie mij bij deze 2 dingen helpen?
 • Zoek eens op autorun, dat werkt bij een CD ook als je hem erin stopt.
  In die autorun laat je het syncprogramma opstarten.
 • Dat heb ik ook al geprobeerd alleen het werkt helemaal niet. Ik heb een autorun aangemaakt. Een icon erin gezet. Maar het werkt niet. En hoe moet ik dat dan doen als ik afmeld of afsluit???
 • er zijn de laatste tijd veel virussen die misbruik maken van de autorun functie op usb sticks. Gisteren nog de w32 autorun verwijderd. Autorun uitschakelen is beter vind ik.

  Wat is er nu tegen om met de hand een programma 1 keer aan te klikken?

  Verder is het zo dat autorun wel je programma kan uitvoeren maar niet bij afsluiten, alleen bij insteken in de pc.
 • Afsluiten zou je softwarematig kunnen doen.

  Als je een batchbestandje aanmaakt (dat je via een pictogram op het bureaublad activeert) waarin je eerst opdracht geeft om de gewenste bestanden te synchroniseren (via syncback) en daarna de computer laat afsluiten dan zou je er zijn.

  Software waarmee je de computer kunt laten afsluiten vind je bijvoorbeeld
 • Maar hoe synchroniseer je dan als je de usb er in doet?
 • via een autorun.inf bestand.

  The Autorun.inf file defines the following:
  Autorun.inf Defines the following: The process or application that will automatically run when a disk is inserted
  Automatically run when CD is inserted Optionally, one can define the process or application that will run for specific Operating environments.
  Icon Representing CD or DVD The icon that will represent your application's CD or DVD when the drive is viewed with My Computer or Explorer.
  Menu Commands when CD-ROM is clicked Menu commands displayed when the user right-clicks the CD-ROM icon from My Computer or Explorer.


  A simple Autorun.inf example:
  [autorun]
  open=autorun.exe
  icon=autorun.ico

  http://autorun.moonvalley.com/autoruninf.htm
 • leek mij ook zo simpel…. elke cd die auto opstart kun je even kijken hoe het zit…. hoef je niet eens internet voor op ;)
 • Ja, maar autorun op een USB-stick schijnt toch niet zo eenvoudig te zijn.
  Er is veel over te vinden, maar nergens lijkt een definitieve oplossing gegeven te worden.
  Het meest simpele lijkt mij twee bestandjes, allebei te activeren via het bureaublad. Een bij het inpluggen van de stick (alleen syncback activeren), een bij het afsluiten van de computer (eerst syncback activeren en dan het systeem afsluiten - zie eerdere posting) .

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.