Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

Anders (software)

Ghost 9

Mac
6 antwoorden
 • Beste mede-forummers,

  Ik gebruik al een behoorlijke tijd tot volle tevredenheid Norton Ghost 9. Vervelende is alleen dat hij altijd automatisch opstart bij het starten van windows (xp). Kan het kwaad als ik ghost9 niet meer automatisch laat opstarten in de systtray?

  Andere vraag:
  Ik denk hard na over de aanschaf van true image. Deze is geschikt voor Vista en mijn huidige ghost9 niet. Nu ben ik van plan begin 2010 een laptop (met windows7) aan te schaffen. Zal de huidge versie van true image goed samenwerken met windows7 (= vista second edition)?

  alvast bedankt.

  Gr.,
  Frank
 • U kan bij msconfig het opstarten van Ghost 9 uitzetten.Inmiddels zijn we bij Ghost 14 en die werkt prima onder Vista. :)
 • [quote:34deef25a2="Mac"]Zal de huidge versie van true image goed samenwerken met windows7[/quote:34deef25a2] Over Acronis True Image Home 2009 zou je op het Wilders Security Forum kunnen checken over onderwerp Acronis True Image Home 2009 with Windows 7 Op bladzijde 2 van die thread staat hierover
  [quote:34deef25a2="dpokluda"]I have Acronis True Image Home 2009 (build 9709) successfully installed on Windows 7 64-bit edition (it works on build 7041 but no other previous build as far as I can see). I would expect it to work on the RC build when available. [/quote:34deef25a2] Check ook nog deze review over Easy Computing/Acronis True Image Home 2009, die er goed uitziet. Hoewel ik zie daarin ook enig kritiek
  [quote:34deef25a2] Een wat narrige wijziging is het serienummer waarmee we ons pakket installeren dat maar liefst uit 64 letters en cijfers bestaat. Bijna een verdubbeling ten opzichte van de vorige versie; het verbaast dan ook niet dat we meerdere pogingen nodig hebben om ons exemplaar aan de praat te krijgen. [/quote:34deef25a2] Als je echter die laptop pas volgend jaar aanschaft, dan is er wellicht een nieuwere versie van True Image beschikbaar.
 • MSconfig is niet echt gebruiksvriendelijk, dit freeware programma wel:

  http://www.snapfiles.com
  eviews/Starter/starter.html
 • Als je ghost uitsluitend gebruikt voor het handmatig maken van backups, dan kun je ghost ook geheel verwijderen, en met de cd opstarten. Hetzelfde geldt voor trueimage.
 • Nou we hebben em zelf ook gereviewd hoor.

  http://www.computertotaal.nl/web/Artikelpaginas/Test-artikel/True-Image-Home-2009.htm

  Ik gebruik TI2009 in combinatie met Vista en Win7. Gaat beide goed. Alleen beperk ik me onder WIn7 nog even, zoals Gerben al aangeeft, tot het booten met cd en dan maken of terugzetten van een image. Dit omdat ik onder Windows 7 geen connectie kan maken met de nas in mijn netwerk (waar ik de TI backups en images op heb staan) zonder een totale crash

  Maar als je het puur voor wat Win7 nog even beperkt tot het offline, dus vanaf bootcd, opstarten van de pc en dan een image vna het systeem terugzetten, werkt het prima.

  Ghost is inderdaad verouderd. Er zijn ook wel nieuwere versies van Ghost maar ik vind TI al enkele versies beter. Meer mogelijkheden en vooral het offline maken van images is iets wat ik in Ghost erg mis. Daar kun je alleen images restoren vanaf bootcd en niet maken. Dat zat er altijd wel in maar heeft men er om eigen zakelijke redenen uitgehaald. Men wil namelijk dat je ghost onder WIndows installeert en activeert. Nou dat men omzo een reden die functionaliteit opoffiert, mij zakt de broek er van op de enkels.

  groetjes Edmond

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.