Vraag & Antwoord

Anders (software)

Beveiligen (encryptie) van data

Anoniem
stee0036
10 antwoorden
 • In de loop der tijd heeft zich op mijn pc en laptop zich flink wat data verzameld. Data die ik wil bewaren omdat er belangrijke gegevens instaan. Wat me nu bezig houdt is, wat te doen als mijn laptop en/of pc gestolen wordt. Dat ik de data kwijt ben is niet erg (backup), wat ik wel "eng" vind is dat er gegevens ergens zijn waar ik geen weet meer van heb ….
  Hoe lossen jullie dit op? Heb je ervaring met bepaalde programma's om je schijf te encrypten? Zoja, welke?
 • Ik heb mijn salaris en gehele administratie op de harde schijf. Ik codeer mijn data met truecrypt en mijn usb sticks ook. Werkt prima en veilig.
 • Dat ziet er interessant uit. Zal ik zeker gaan bekijken, ik twijfel nog tussen het maken van een encrypted gedeelte op mijn schijf, of mijn gehele systeem te encrypten, zodat echt alles pas benaderbaar wordt na het ingeven van een password.
 • Ik gebruik ook Truecrypt voor belangrijke persoonlijke informatie. Ik zorg altijd dat ik één basis bestand heb dat ik telkens kopieer naar verschillende backup plaatsen. Ik vind het een geweldig programma en het is freeware. Je kan ook apart een hele USB stick encrypten of een partitie.

  http://www.truecrypt.org/
 • Jullie beveiligen dus een deel van je systeem, maar hoe denken jullie over het encrypten van een geheel systeem. Als iemand mijn laptop zou gappen en ermee op internet gaat, kan hij bij flink wat accounts komen, nou kan je natuurlijk redelijk snel alles aanpassen, maar toch …..

  Vraagje over truecrypt, als ik een encrypted bestand aanmaak, en hier een driveletter aan koppel, dan wordt alles encrypted wat ik hierin plaats, maar hoe zit het met het benaderen van die driveletter? Moet je dan een wachtwoord oid intypen? Hoe doe je dat dan met je backup applicatie die erbij moet kunnen om de data te backuppen? Of backup je altijd puur het gehele bestand en niet de inhoud?
  En moet je een driveletter koppelen, of kan je ook een folder encrypten?
 • De eerste keer dat een bestand wordt opgevraagd, moet je een wachtwoord ingeven in truecrypt.
 • En hoe kan mijn backup-applicatie dan bestanden backuppen die in de container staan? of dien je de container als geheel te backuppen, dat zou niet handig zijn, aangezien ik een online-backup heb en bij wijziging van 1 documentje dus de gehele container dien te backuppen ??
 • Lees net een stukje, dat je ervoor kan kiezen dat truecrypt de comtainer mount bij het opstarten, en dan om het wachtwoord vraagt, daarna kan iedere applicatie (dus ook de backup) de gemounte volume benaderen, dat is wat mij betreft denk ik wel werkbaar …. maar eens even mee gaan stoeien..
 • Backuppen van de container is mogelijk. Maar ik vraag me af hoe verstandig dat is. Er komt natuurlijk een tijd, dat truecrypt niet meer bruikbaar is, of dat je het wachtwoord niet meer kunt achterhalen.
 • Ik bewaar nooit passwords via Internet Explorer.
  Alles sla ik op in een Truecrypt container. In de container staat een foldertree met diverse bestanden. Ik hou ook altijd het bestand Truecrypt.exe in dezelfde folder als waar ik de container opsla. Je kan zelf bepalen hoe groot je een container maakt.

  Met een USB stick kan je het zo inrichten dat als je de USB stick in de USB poort stopt hij automatische vraagt om een wachtwoord. Als je een container wil openen moet je altijd een password ingeven.

  Ik backup altijd de hele container, ik maak bijvoorbeeld een container van 250MB voor persoonlijke bestanden. De rest vind ik geen belangrijke data. Backup maak ik met een externe harde schijf.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.