Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

Anders (software)

Ontbrekend stuurprogramma PCI Device

Lange Pier
5 antwoorden
 • Beste computerliefhebbers,

  Ik zal het maar eerlijk zeggen, ik heb me hier niet aangemeld om gezellig te kletsen. Op het gebied van computers weet ik namelijk vrij weinig tot niks. Ik heb me hier aangemeld omdat ik met een probleem te kampen heb.

  In een domme bui heb ik het stuurprogramma van mijn PCI device verwijdert. Het resultaat daarvan is dat ik het nu zonder geluid moet stellen. Vanavond heb ik dus de stoute schoenen aangetrokken en gezocht naar de benodigde software om 'm weer te installeren maar helaas zonder resultaat! Ik heb op de Asus site gekeken, op www.driverstock.com, op www.driverfiles.net en ga zo maar door, helaas steeds zonder het gewenste resultaat.

  En daarom kom ik in alle wanhoop hier aankloppen. Kan iemand mij hier misschien verder mee helpen? Het moederbord betreft een Asus A7V8X-X.

  Met vriendelijke groet en alvast bedankt,
  Jelle.
 • http://support.asus.com/download/download.aspx?SLanguage=en-us&model=A7V8X-X
 • Beste Boodhaa,

  Bedankt voor je reactie. Ik had daar al een kijkje genomen. Helaas kan ik daar niet de ontbrekende software vinden.

  Het komende weekend ben ik op familieweekend, kijk dus niet vreemd op als ik plotseling niet meer reageer :wink:

  Jelle.
 • Dan denk ik toch dat je niet goed kijkt.
  Als je de link aanklikt krijg je als eerste een schermpje waarin je het OS moet kiezen.
  Daarna verschijnt een lijst met daarin als derde optie AUDIO (1).
  Als je daar vervolgens op klikt krijg je een venster met daarin de omschrijving van je bestand en kun je kiezen waar je het wilt downloaden (Global of China) en daar kies je voor Global.

  Na het downloaden installeren en dat moet het zijn.
  Als het goed is heb je trouwens ook wel een moederbord CD, waar dit op zou moeten staan.

  Als je via internet explorer werkt kun je zelfs een utility downloaden en installeren die automatisch de bestanden voor jouw moederbord opzoekt.
  Dat moet via IE omdat er een activeX-plugin geïnstalleerd moet worden.
 • Beste Peter Vooges,

  Bedankt voor je reactie. Ik had dat al eens uitgevoerd. Het bestand dat je dan download heet "SoundMAX Cadenza". Als ik de setup uitvoer om het bestand te installeren zegt 'ie echter dat ik 't niet kan installeren omdat hij geen stuurprogramma kan vinden.

  Zo'n utility heb ik ook al eens uitgevoerd. Het probleem daarbij is dat de utility alleen zegt dat 'ie een PCI device heeft gevonden maar meer ook niet. Ik heb daar ook nog andere programma's voor gebruikt maar het resultaat blijft gelijk.

  Ten einde raad,
  Jelle.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.