Vraag & Antwoord

Anders (software)

Zelf programma maken/uitbrengen?

Anoniem
None
14 antwoorden
 • Hallo allemaal,

  Ik weet niet zeker of ik hier op de goede plek ben voor mijn vraag…

  Ik heb een idee voor een computer programma.
  Leuk, maar ik kan er niets mee.

  Ik heb het een bedrijf aangeboden, maar die wil er niets mee.

  Het liefst zou ik het zelf uitbrengen, maar zelf een programma maken is volgens mij heel moeilijk en ik heb wergelijk 0,0 idee hoe dat moet.

  Is er iemand die mij kan helpen.
  Is er iemand die het met mij samen zou willen doen?

  Het gaat over voeding en alles wat er mee te maken heeft.
  Concept is voor mij van voor tot achter duidelijk, dus het gaat echt om het programma maken en uitbrengen.

  Groetjes, Klimop
 • Pas als iemand overtuigd is…… dan wil hij/ zij er tijd insteken.
  Blijkbaar moet je nog meer aan jouw boodschap doen… onderschat niet hoeveel tijd het iemand anders kost…. immers als het simpel was had je het wel zelf gedaan….
 • Hallo,

  Eerlijk gezegd begrijp ik niet zo goed wat je bedoelt…

  Hier op het forum heb ik het in het kort uitgezet, om niet het concept over heel het internet te verspreiden.

  Het bedrijf dat ik heb benaderd heeft al eerder voedingsboeken e.d. uitgebracht. Alleen verschillende dingen op verschillende gebieden. Ik wil het juist in één steken.

  Wat moet ik dan meer aan mijn boodschap doen?

  Ja tuurlijk kost het veel tijd, daar ben ik me zeker wel van bewust.
 • Het loopt nog niet storm hier… dus ……
  Zie het zo…. jij hebt NU ´een probleem`… en wil je anderen voor jouw kar spannen- met jouw samen laten werken… dan zullen ze eerst geïnteresseerd moeten raken door jouw bericht… En van dit soort berichten staan er geregeld hier ….. dus hoe val je op, positief dan….
 • Nee, oke, maar relaxe… het staat er sinds vandaag 11:30 op, de meeste mensen zullen, lijkt me, ook gewoon aan het werk zijn?

  Ik wil ze zeker niet voor me kar spannen hoor, vind dat wel erg negatief. En als het uitgebracht kan worden, het lijkt me dat we dan wel een contract maken en dat de maker daar ook wat aan wil verdienen, logisch lijkt me…

  Maargoed, als mensen vragen hebben over wat ik wil maken, kunnen zij dat natuurlijk altijd op forum of per pb stellen, neem aan dat zij ook begrijpen dat je heel concept niet zo op internet zet.

  Ik hoop wel erg op reacties, ik ben er persoonlijk van overtuigd dat het een succes word. Want wat alle voedings boeken over het hoofd zien, komt op mijn cd-rom.

  Groetjes
 • Ik snap dat je het concept, zeker als je ervan overtuigd bent dat je er rijk mee wordt, niet zomaar op internet zet. Toch zal je, zoals andre ook zegt, iets meer informatie moeten geven.

  [quote:c3d2845c20]Het liefst zou ik het zelf uitbrengen, maar zelf een programma maken is volgens mij heel moeilijk en ik heb wergelijk 0,0 idee hoe dat moet.[/quote:c3d2845c20]

  Dat hangt ervan af. Ik kan binnen een minuut een programma maken (niveau Hello World). Een uitgebreider programma, met een grafische interface duurt daarentegen een stuk langer. Een heel uitgebreid programma, met 3D effecten, kost ongeveer evenveel tijd als een fulltime baan.
 • Oke, dat begrijp ik.

  Voor zover ik inzicht heb in de dingen waar je aan moet denken bij een programma, heb ik het idee dat het redelijk "eenvoudig" te maken programma is.

  Waar het mij om gaat in het programma is dat de gebruiker gegevens kan invoeren wat het programma "onthoudt".

  En dat de gebruiker doormiddel van knoppen een lijst kan "bewerken". Waardoor automatisch een deel van de lijst óf word ingevoegd, of word weggelaten. En dat elk onderdeel van de lijst aanklikbaar is voor informatie.

  En dat aan de hand van de lijst een aantal resultaten te bekijken zijn.

  Is dat voldoende? Of zijn er meer vragen? Stel ze maar hoor, ik bedoel, jullie hebben er meer verstand van dan ik…

  Bedankt voor de reacties
  Klimop
 • Zoiets zou je mi ook in Excel of Access op kunnen zetten met geschikte formulieren… zgn forms..
  Dus als je je daar nog in uit wilt leven… kun je het zelf…
 • Hallo,

  Ik denk niet dat dat is wat ik wil/bedoel.
  Ik wil graag een "programma", geen documentje.
  Met overzichtelijke, gebruiksvriendelijke lay-out.

  Over dat lijstje heb ik misschien niet duidelijk gezegt.
  Maar ik wil zegmaar dat met 1 klik op de knop allemaal verschillende dingen in een lijst worden gezet, of eruit worden gehaald. Dus niet handmatig, wat de bezoeker zelf kan doen. Maar bijvoorbeeld (dit is niet wat mijn programma moet doen, maar wel zelfde principe) dat als je bewijs van spreken op "calvé" klikt, dat alle calve producten weggaan uit de lijst, of juist toegevoegd worden. Dat als je op "Unox" klikt, alle unox producten aan de lijst worden toegevoegd/weggelaten.

  Zonder dat de gebruiker programma's al op de pc moet hebben of grijs/grauw programma voor zich heeft dat hij/zij niet begrijpt.

  En zoals ik zei, moeten alle onderdelen aanklikbaar zijn, en moet n.a.v de lijst weer dingen uit andere lijst gehaald kunnen worden…

  Groetjes, klimop
 • Ik citeer maar even:
  "En als het uitgebracht kan worden, het lijkt me dat we dan wel een contract maken [b:854287bcfd]en dat de maker daar ook wat aan wil verdienen[/b:854287bcfd], logisch lijkt me… "
  Dus de maker kan er ook wat van krijgen bij verkoop maar moet voorshands wel al het werk doen. Nee, dit klinkt niet goed.

  Ik krijg het idee dat klimop geen idee heeft hoeveel werk het is een programma in elkaar te zetten.
  Ik heb afgelopen maand (5 weken) een programmaatje gemaakt om de bibliotheek van de school van mij zoon te beheren.
  Als ik een redelijk klein tarief zou hanteren is dat zeg 5 uur/dag x 5 weken x 7 dagen x mijn normale tarief 30$/uur = $ 5250.- (Zonder BTW en hier in dit land IVA = 17%. Ik heb het gratis gedaan voor de school want ik weet hoe armlastig ze zijn…)
  Dat is dan het werk. Nu nog de verkoop. Dus zoveel x elke CD die wordt verkocht. Dan heb je een beetje een idee.

  Heb je dat ervoor over?
  MVG perloc
 • Wat ik ermee bedoelde te zeggen is, als het serieus een programma word om uit te brengen, dan maak je vooraf een contract en spreek je af wat de maker verdient. Uiteraard al tijdens de bouw van het programma. Je trekt onterecht een verkeerde conclusie!

  Wat betreft hoeveel tijd en werk het kost om een programma te maken, nee, exact weet ik dat niet nee. Maar ik geloof gerust dat dat tijd kost, ik ben niet "achterlijk"…

  Maar daarvoor ben ik hier, en daarvoor geef ik aan van stel me vragen want jullie hebben er meer verstand van als ik. Leg het me uit in plaats van te verwijten. Maar weet je, laat maar…

  Ik ben enthousiast over een idee, ik probeer informatie te verkrijgen, als ik dan alleen maar reacties krijg van je weet niet waar je mee bezig bent, nou pardon hoor, waar is een forum anders voor?
 • [quote:da57597c6a="Klimop"]
  Ik ben enthousiast over een idee, ik probeer informatie te verkrijgen, als ik dan alleen maar reacties krijg van je weet niet waar je mee bezig bent, nou pardon hoor, waar is een forum anders voor?[/quote:da57597c6a]je moet juist …. [b:da57597c6a]anderen[/b:da57597c6a] enthousiast maken…. de kritische blik die hier te voorschijn komt kan je daar bij helpen….
  Had jezelf bijvoorbeeld al een idee hoeveel het, tijd/geld, zou gaan kosten zoals perloc mooi voorrekent…. ?
  En dat is dan met liefde/oud papier methode gedaan…. want hij weet ook wel dat de school het er niet voor over heeft…..

  En wat denk je dat mensen voor jouw software over hebben? Waarom zou het zo bijzonder zijn… misschien voor jezelf maar ook voor anderen?
  Ik gebruik loop software…. maar mijn excel overzicht vind ik toch beter….
  En mijn energie overzicht heb ik ook in excel gemaakt, een simpel op tel sommetje….
  Kortom je moet nogal wat voordelen hebben voordat je iemand mee krijgt…
  You've got the message…. :wink:
  Succes!
 • Klimop, ik heb je voorgerekend wat het kost om 5 weken aan de ontwikkeling van een programma te werken.
  Je zult, om enig succes te boeken met je plannen, toch heel veel verder over de brug moeten komen om iemand te vinden die daar ook enthousiast voor wordt.
  Uit eigen ervaring (in dit land) weet ik dat zomaar een programma maken en dan aanbieden vrijwel geen kans op succes kan hebben, hoe goed dat ook is.
  Dat heeft me nogal cynisch gemaakt, en dat reflecteerd in mijn antwoord aan je, sorry daarvoor.
  Je idee kan best heel goed zijn maar dat moet je "zien te verkopen" zonder de essentie daarvan prijs te geven.

  Succes ermee!
  perloc
 • Ik zou zeggen, ga gewoon softwareontwikkelaars/uitgevers af met jouw idee. Niet gelijk bij het eerst niet geinteresseerde bedrijf afhaken. Dergelijke bedrijven krijgen vaak aan de lopende band dit soort verzoeken, dus je moet echt met een goed onderbouwd verhaal komen (en zelfs dan kan je nee te horen krijgen in deze economische tijden).

  Kijk dus nog eens kritisch naar je idee en hoe je het gepresenteerd hebt. Is dit echt wel zo uniek dat een buitenstaander er geld voor neer zal tellen? Waarom heeft het eerste bedrijf het afgewezen en kan je bij een volgende presentatie die kritiek wel weerleggen? Heb je een financiele onderbouwing (leuk idee is niet goed genoeg, men wil geld verdienen!)?

  In eigen beheer uitgeven, lijkt me kansloos voor succes. Zeker bij een toch wat verouderd medium als cd-rom (meeste uitgevers zetten momenteel in op on-line), hoe ga je zelf productie, distributie, marketing, etc. regelen.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.