Vraag & Antwoord

Anders (software)

Bluetooth mouse wordt niet gezien door WinXP

Anoniem
gerben
9 antwoorden
 • Laptop Toshiba Satellite Pro A300, Windows XP Prof SP2.
  De computer heeft Blue Tooth, althans in "Device manager" komt ie voor in het lijstje.
  Dus nu dacht ik een Blue Tooth mouse daarop aan te sluiten: "Logitech V470 Cordless Laser Mouse with Bluetooth technology".
  Ik heb de SetPoint van deze muis geinstalleerd. Maar ik kom overal tegen dat ik de "cordless Mini Receiver" in de USB port moet duwen.
  Die is niet bijgeleverd en dat lijkt me logisch: als je geen interne Bluetooth (Wireless) kaart hebt moet je dat met een externe kaart/USB aansluitpunt doen. Maar als je een Wireless network aansluiting hebt in je computer dan heb je geen externe USB receiver nodig. Ja toch? Ik redeneer maar, want ik weet er (nog) niets van: het is mijn eerste ervaring met bluetooth.
  Nu was ik van mening dat Bluetooth Wireless werkt, dus met een HF (HoogFrequent) signaal. Dat moet ook wel want er zit geen poortje op de muis voor een IR (Infra Red) signaal.
  Dus logisch moet ik de Wireless Activity Switch aanzetten. Daarbij gaat een klein rood lampje branden op de computer die een paaltje met straling verlicht.
  Dus dan zou dat aan moeten staan. De "Realtec Wireless Network Adapter" in Device Manager is enabled en zou dus moeten werken.
  Maar als ik op de knopje met "Connect" onderop de muis druk blijft het blauwe lampje knipperen en maakt geen verbinding. Dus werkt niet.
  Wat is er mis?
  MVG perloc
 • Vaak zit de minireciever onder in de muis geprikt.En misschien servicepak3 installeren?
 • Ik heb daarnet op de verpakking gelezen:
  "No receiver needed"!! Op de onderkant nogmaals "No need to plug a receiver into notebooks with Bluetooth technology"
  Ik zal SP3 installeren. Toevallig vandaag (met de muis en andere zaken) ook ontvangen van mijn zoon die het voor mij heeft gedownload.
  Kom hierop terug.
  perloc
 • Daar ben ik helaas gauw doorheen. De originele key, onderop de laptop geplakt wordt niet geaccepteerd!! Dus ik kan SP3 niet installeren. En zelf SP3 downloaden gaat helaas niet, daarvoor is mijn verbinding veel te langzaam.
  Ik heb tot drie keer de key gecontroleerd, dus vergissen is vrijwel uitgesloten. Misschien moet hij er een nachtje over slapen…
  Ondertussen….

  MVG perloc
 • Heb je al geprobeert met een gsm een blauwe tand verbinding met je laptop te maken?
  Ik kan me voorstellen als dat niet wil er geen blauwe tand op zit.
 • Die wireless knop is denk ik alleen voor wifi. Bluetooth functionaliteit zul je waarschijnlijk apart moeten aanzetten.
 • Ramonster: Ik heb geen cel met bluetooth.
  Maar als die met de cel zou werken moet die ook met een mouse werken.
  Bluetooth staat wel degelijk in het rijtje van devices in Control Panel.
  Er staat onder BlueTooth: Bluetooth RFCOMM
  Geen vraagtekens of uitroeptekens.

  gerben: aanzetten! Dat is een goeie! Maar waar?
  Als ik Help en Support Center open en "bluetooth" search intype kan ik kiezen: Install Bluetooth mouse.
  Vervolgens in het rijtje bij 3: Open Bluetooth Devices in Control Panel
  Als ik dat aanklik gebeurt er niets. (is aanklikbaar)
  Als ik in Control Panel kijk zie ik geen Bluetooth devices in het rijtje, alleen "Bluetooth Local Com".
  Dat aanklikken geeft me een rij met Com poorten van 3-27. Een ervan is bezet voor een audio geval, de rest is leeg
  Als ik "Add" aanklik krijg ik de mededeling: The bluetooth device is not ready. That's all.
  Kan iemand bevestigen dat "Bluetooth devices" thuishoort in Device Manager (als die tenminste bluetooth heeft op zijn computer)?
  MVG perloc
 • Op mijn laptop draait een tooltje, wat tevoorschijn komt als je Fn+F8 indrukt. Daarin kan ik wireless aan zetten, en ook bluetooth. Denk dat je je toch even moet verdiepen in de documentatie van je notobook.
 • gerben: ik denk toch dat ik verder gevorderd ben (wat betreft bluetooth) dan je denkt. Dat werkt bij mij namelijk ook (Fn+F8) maar ik kriijg daarbij de opdracht het schakelaartje voor op de computer aan te zetten. En dat heb ik uitgebreid geprobeerd. Bovendien heb je daar zelf dit van gezegd: "Die wireless knop is denk ik alleen voor wifi. Bluetooth functionaliteit zul je waarschijnlijk apart moeten aanzetten."
  Dus bluetooth tóch via wifi?
  Zou je misschien even willen kijken of bij jou "Bluetooth devices" voorkomt in het rijtje in Device Manager? (Als je tenminste BT hebt op je comp.)
  Dan weet ik of die bij mij al of niet ontbreekt. Als die ontbreekt zit ik in het schip: ik heb een herstel CD die de hele HD schoonveegt….
  Wat een ellende tegenwoordig met die herstel CD's!! Ik ben doodsbenauwd dat ding op te starten. Herstelt dan misschien wel je systeem maar de rest breekt hij af!
  MVG perloc

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.